Nieuws / Artikelen met het woord

57265 artikelen gevonden. Artikel 13671 tot 13675
Bron: Express.be
Geplaatst: zondag 10 mei 2015

In deze 15 landen is het leven duurst en... we zijn er bij

Onderstaande kaart toont de levensduurte in de verschillende werelddelen en landen op basis van data die verzameld werden door Numbeo, ‘s werelds grootste - door consumenten aangereikte - gegevensbestand van prijzen en kosten van levensmiddelen en andere diensten in de wereld. 

Als basis voor deze Consumer Price Index (CPI) werd New York genomen met een levensduurte van 100.  Heeft een land een CPI van 70, dan betekent dit dat goederen en diensten daar gemiddeld 30% goedkoper zijn dan in de ‘Big Apple’.

Bron: Express.be
Geplaatst: zondag 10 mei 2015

17 reistips van een man die 198 landen bezocht

Gunnar Garfors is de jongste persoon en tevens de enige Noor die naast alle 193 VN-landen en het Vaticaan, ook Palestina, Kosovo, de West-Sahara en Taiwan bezocht. 

Hieronder staan zijn 17 beste reistips:

Bron: Express.be
Geplaatst: zondag 10 mei 2015

Dit was de belangrijkste nieuwsscoop van vorige eeuw... en de journalist die hem bracht werd ontslagen

Het misschien wel belangrijkste nieuwsbericht van vorige eeuw en een der grootste ‘scoops’ aller tijden - de aankondiging van de capitulatie van het Duitse leger op 7 mei 1945 - komt op naam van Associated Press-correspondent Edward Kennedy.

Een volledige dag vooraleer de andere Amerikaanse media het bericht verspreidden, publiceerde Kennedy volgende telex, waarop te lezen stond dat de Duitsland een onvoorwaardelijke capitulatie hadden getekend in een voormalig schoolgebouw in de Franse stad Reims.

Als beloning voor zijn puik journalistiek werk werd Kennedy door de Associated Press... ontslagen.

Bron: Express.be
Geplaatst: zondag 10 mei 2015

Sociale huisvesting kreeg zware klappen door economische crisis in Europa

Er worden minder sociale woningen gebouwd, gezinnen steken zich dieper in de schulden voor huisvesting en steeds meer mensen leven gedwongen op straat. Uit het jaarlijkse rapport van de Europese Federatie voor Sociale Huisvesting blijkt dat de financieel-economische crisis de toegang tot huisvesting voor heel wat Europeanen moeilijker heeft gemaakt.

Bron: HLN.be
Geplaatst: zaterdag 9 mei 2015

"Griekenland kan plotseling failliet gaan"

De Duitse minister van Financiën Wolfgang Schäuble waarschuwt voor de mogelijkheid van een verrassend faillissement van Griekenland. Dat meldt de bewindvoerder vandaag in een interview met het Duitse dagblad Frankfurter Allgemeine Zeitung.