Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 13671 tot 13675
Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 27 mei 2015

EU richt werkgroep op om Kroatië en nog 7 landen te helpen geld te spenderen

De Europese Unie gaat een speciale werkgroep oprichten opdat Kroatië al het geld dat voor het land bestemd is nu ook kan gaan spenderen. Die werkgroep komt onder leiding van Europees commissaris voor Regionaal beleid Corina Crețu. Is het niet gênant dat we hier duidelijk hulp nodig hebben?, vraagt de Kroatische krant Večernji List zich af:

‘Wat op een slag in het gelaat lijkt voor de slechtste leerling van de klas is in werkelijkheid niets meer dan een strafstudie. Het is goed dat er op dit vlak eindelijk iemand ons komt helpen. De werkgroep komt dus met een duidelijke en eenvoudige boodschap: geef ons iets, een project dat een klein beetje voorbereid is opdat we het geld dat voor jullie in het Europese budget is ingeschreven ook kan worden uitgegeven. Want zoals de zaken er nu voor staan, lijken we allemaal wel idioten. (...) Kroatië heeft eenvoudigweg onvoldoende projecten in de steigers staan waaraan het morgen kan beginnen werken. De EU heeft dus geld op tafel liggen, maar wij zijn totaal onvoorbereid.'

Toen Kroatië in 2013 tot de EU toetrad waren velen sceptisch:

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 27 mei 2015

Griekse soap gaat verder, zelfs de G7 is bezorgd

Het ziet er niet zo goed uit voor Griekenland. Er hangt een ‘default’ boven het hoofd vermits het erop lijkt dat de Grieken hun rekeningen niet meer kunnen betalen.

5 juni moet er 1,6 miljard euro aan het Internationaal Monetair Fonds worden betaald maar dat geld hebben de Grieken momenteel niet. De schatkist is namelijk zo goed als leeg.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 27 mei 2015

Dit is de reden dat Griekenland wegzinkt… en Portugal niet

De Griekse regering klaagt steen en been over het harde bezuinigingsbeleid dat de Europese schuldeisers hebben opgelegd. Maar dat is slechts het halve verhaal.

Geen massaontslagen meer bij de overheid, handen af van de pensioenen en geen loonsverlagingen meer. Met die boodschap won de Griekse partij Syriza begin dit jaar de parlementsverkiezingen. En die boodschap blokkeert nog altijd een akkoord tussen de Griekse regering en zijn internationale schuldeisers.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 27 mei 2015

EU heeft meer geld nodig voor 2016

Brussel verwacht volgend jaar 143,5 miljard euro aan rekeningen te moeten betalen.

De Europese Commissie denkt meer geld nodig te hebben voor 2016. Het dagelijks bestuur van de Europese Unie wil de begroting voor volgend jaar met 1,6 procent verhogen ten opzichte van dit jaar.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 27 mei 2015

Goldman Sachs waarschuwt voor schuldenberg

“De schuldenberg is een van de grootste dreigingen voor de wereldwijde economie, die schuld dreigt uit de hand te groeien” klare taal van de European chief executive van Goldman Sachs Asset Management Andrew Wilson.

Verder geeft Wilson aan dat er niet alleen een dwingende behoefte ontstaan is om schuld af te bouwen maar moet er met huidige demografische gegevens ook een veranderding komen in de denkwijze aangaande beleid.