Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 13676 tot 13680
Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 11 mei 2015

Zó wil Varoufakis Griekenland redden, maar andere economen snappen er geen snars van

De Griekse minister van Financiën Yanis Varoufakis heeft een plan om Griekenland te redden. Maar collega-economen snappen daar vooralsnog bitter weinig van.

De Griekse schuldencrisis staat deze week twee keer op de agenda: maandagmiddag komen de ministers van Financiën van de eurozone opnieuw bijeen om te praten over het belangrijkste twistpunt: de uitbetaling van een restantbedrag van 7 miljard euro aan oude noodsteun, in ruil voor het doorvoeren van bezuinigingen en hervormingen in Griekenland.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 11 mei 2015

Rusland verovert Oekraïne deze keer niet militair, maar wel via economische weg

Kiev verliest langzaam de greep op Oost-Oekraïne, niet door aanhoudende gevechten maar door de sterke economische invloed van buurland Rusland. Waar de grivna officieel nog steeds de gebruikte munteenheid in Oekraïne is blijkt deze volledig verdrongen te zijn  door de Russische roebel.

Hoewel het staakt-het-vuren redelijk stand lijkt te houden veroorzaakt Moskou een slapende revolutie met de invoering van de eigen munt. In steden zoals Donetsk is de enige gebruikte munteenheid de roebel. Langzaam lijkt het gebied dan ook te verdwijnen uit de reeds beperkte Europese invloedssfeer.

Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 11 mei 2015

Medeplichtige aan megafraude Madoff overleden

Een medeplichtige aan de enorme fraudezaak van Bernard Madoff is overleden voordat hij veroordeeld kon worden. Het gaat om de financieel directeur van Madoff, Frank DiPascali. Dat maakte zijn advocaat zondag bekend.

DiPascali werkte mee aan de zaak tegen megafraudeur Madoff, die zelf weigerde mee te werken. Volgens zijn advocaat overleed hij vorige week donderdag op 58-jarige leeftijd aan longkanker. DiPascali was blij dat hij iets goed kon maken door de overheid bij te staan in het onderzoek, aldus een verklaring.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 11 mei 2015

Deze 26-jarige Braziliaanse internetsensatie legt uit hoe je in 5 stappen je dromen vernietigt

De 26-jarige Braziliaanse entrepreneur Bel Pesce werd een internetsensatie in haar geboorteland nadat haar gratis e-book A Menina do Vale (‘The Silicon Valley Girl’) in geen tijd 3 miljoen keer werd gedownload. Ook de gedrukte versie werd een best-seller, met 50.000 verkochte boeken.

In het Braziliaanse magazine Epoca werd ze dat jaar bij de 100 meest invloedrijke personen van het land gerekend. Forbes rangschikt haar bij de meest invloedrijke '30 onder 30'. Ze gebruikte het momentum om haar droom waar te maken en haar bedrijf FazINOVA op te richten dat cursussen in ondernemerschap, innovatie en relaties organiseert. Ook dat is nu een succes.

In een zes minuten durende TED-talk legt ze uit welke 5 zaken je zeker moet doen wil je je dromen vernietigen:

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 11 mei 2015

Nieuwe huizenbubbel VS in de maak?

Het lijkt wel alsof Amerikanen niets geleerd hebben van de huizenmarktbubbel van tien jaar geleden, want er wordt weer volop gespeculeerd op stijgende huizenprijzen. Beleggers kopen huizen en appartementen, renoveren deze en proberen het vastgoed tegen een hogere prijs weer in de markt te zetten. Het is een lucratieve handel, want bij een succesvolle ‘trade’ levert tienduizenden dollars op.