Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 13676 tot 13680
Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 27 mei 2015

Goldman Sachs waarschuwt voor schuldenberg

“De schuldenberg is een van de grootste dreigingen voor de wereldwijde economie, die schuld dreigt uit de hand te groeien” klare taal van de European chief executive van Goldman Sachs Asset Management Andrew Wilson.

Verder geeft Wilson aan dat er niet alleen een dwingende behoefte ontstaan is om schuld af te bouwen maar moet er met huidige demografische gegevens ook een veranderding komen in de denkwijze aangaande beleid.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 27 mei 2015

Grieken weer om de tafel met eurolanden, akkoord nog ver weg

Vertegenwoordigers van de Griekse regering praten woensdag in Brussel opnieuw met hun schuldeisers, in een poging tot overeenstemming te komen over de verdere verstrekking van noodleningen aan Griekenland. Veel schot lijkt er volgens ingewijden echter niet in de onderhandelingen te zitten.

Griekenland heeft al maanden geen financiële steun meer ontvangen en heeft dringend geld nodig om in juni in totaal 1,6 miljard euro aan het Internationaal Monetair Fonds (IMF) te kunnen betalen. Dat geld is er niet en zal daarom niet worden betaald, zei de Griekse minister van Binnenlandse Zaken Nikos Voutsis zondag op de Griekse televisie.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 27 mei 2015

Grieken weer in conclaaf met schuldeisers

Vertegenwoordigers van de Griekse regering praten woensdag in Brussel opnieuw met hun schuldeisers, in een poging tot overeenstemming te komen over de verdere verstrekking van noodleningen aan Griekenland.

Veel schot lijkt er volgens ingewijden echter niet in de onderhandelingen te zitten.

Griekenland heeft al maanden geen financiële steun meer ontvangen en heeft dringend geld nodig om in juni in totaal 1,6 miljard euro aan het Internationaal Monetair Fonds (IMF) te kunnen betalen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 27 mei 2015

Het zou dom zijn om dit edelmetaal nu te verkopen

Het lijkt wel alsof Amerikaanse aandelen alleen maar kunnen stijgen en zilver alleen maar kan dalen, het is een “sure bet” zoals ze in de Verenigde Staten zeggen. Maar wanneer een sentiment té extreem wordt, is een ommekeer nabij. Deze is mogelijk al onderweg voor de zilverprijs.

De huidige berenmarkt in zilver is de 2e zwaarste berenmarkt uit de geschiedenis. De zilverprijs daalde van $ 50 naar $ 14 afgelopen december, een daling van maar liefst 74 %. Sinds de piek van 2011 staat de zilverprijs nog steeds 65 % lager terwijl de S&P 500 over dezelfde periode 70 % hoger noteert.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 27 mei 2015

Angela Merkel blijft de machtigste vrouw ter wereld, aldus Forbes

De Duitse bondskanselier Angela Merkel is in de ogen van het zakenblad Forbes wederom de machtigste vrouw ter wereld.

Het was de negende keer en de vijfde maal op rij dat de CDU-politica met de titel aan de haal ging. Ze kwam in 2006 met stip op nummer een binnen en hoefde alleen in 2010 de toppositie af te staan. Dat jaar eindigde ze op plaats vier.

Merkel is voor Forbes Power Woman No 1. “Ze heeft haar macht tegen Islamitische Staat gebruikt en het naoorlogse taboe gebroken van niet-militair ingrijpen en heeft de Koerden wapens gestuurd”, aldus het blad. Ook noemt Forbes haar optreden in de crisis in Oekraïne. “Ze heeft in de Oekraïne-crisis met pendeldiplomatie Vladimir Poetin willen bewegen tot het sluiten van vrede.”