Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 13686 tot 13690
Bron: Marketupdate
Geplaatst: dinsdag 26 mei 2015

China introduceert goudfonds voor centrale banken

China heeft een nieuw fonds gelanceerd waarmee centrale banken in de Euraziatische regio gemakkelijker goud kunnen kopen, zo bericht Xinhua. Het fonds is opgezet door de Shanghai Gold Exchange en is toegankelijk voor alle 65 landen waar de Chinese ‘Silk Road’ handelsroute doorheen komt.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: dinsdag 26 mei 2015

Column Kees de Kort | Naar schuldhulpverlening ga je pas in laatste instantie

Steeds meer mensen zitten met steeds hogere schulden. Maar dan hebben we het nog niet eens over alle gevallen waaraan geen officiële schuldhulpverlening te pas komt, zegt macro-econoom Kees de Kort.

Steeds meer mensen komen bij de schuldhulpverlening terecht, met steeds hogere schulden, zo meldde RTL Nieuws gisteren op basis van cijfers van de NVVK, de vereniging van schuldhulpverlening.

En dat is waarschijnlijk maar een deel van alle mensen met schulden, zegt De Kort. “Hoeveel mensen zouden niet eerst, als ze in de problemen komen, bij hun familie aankloppen of bij vrienden, voordat ze bij de officiële hulpverleners komen?”

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 26 mei 2015

Iets hoger groeitempo voor economie eurozone

De economie van de eurozone is in het eerste kwartaal van dit jaar iets sterker gegroeid dan zowel het vierde kwartaal van 2014 als een jaar eerder.

De eurozone groeide met 0,4 procent, tegen 0,3 procent een kwartaal daarvoor en een jaar eerder. In de Europese Unie was sprake van stabilisatie met een groei van 0,4 procent, evenveel als een kwartaal en een jaar eerder.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 26 mei 2015

Must Read: China’s plannen kunnen voor wereldwijde onrust zorgen

China’s New Silk Road project lijkt gericht op een verandering in de economische wereldkaart en dit zou kunnen leiden tot een ernstige confrontatie tussen het oosten en het westen over Euraziatische dominantie, aldus financieel analist Robert Berke.

China’s nieuwe zijderoute is bedoeld om een moderne economische handelsverbinding te creëren van Shanghai tot aan Berlijn, deze nieuwe economische zone omvat een bevolking van 4,4 miljard.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 26 mei 2015

'Einde van Belgisch bankgeheim is vlakbij'

Vluchten kan niet meer vanaf 2017, lijkt het voor wie zijn geld in het buitenland wil verstoppen voor de Belgische fiscus. De grote vraag waar de Belgische regering voor staat, is of ze nu ook het interne Belgische bankgeheim volledig zal doorbreken. Europese wetgeving kan haar daar toe dwingen. Dat schrijft MO* magazine.

Eind oktober 2014 verbond minister van Financiën Johan Van Overtveldt ons land er toe om, samen met 89 andere landen, vanaf 2017 en 2018 automatisch financiële informatie te gaan uitwisselen met elkaar. Bij die 89 landen zitten, naast België, ook Zwitserland, Luxemburg, de Kaaimaneilanden, de Britse Maagdeneilanden en zowat alle notoire belastingparadijzen.