Nieuws / Artikelen met het woord

57264 artikelen gevonden. Artikel 13691 tot 13695
Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 8 mei 2015

Goud bezig aan een gecamoufleerde rally in Europa

Goud is booming business, echter in de Europese contreien is de interesse om op zijn zachts uit te drukken nogal teleurstellend. Dit ten opzichte van opkomende economieën waar dit het topic van het jaar is.  Komt dit door de slechte herinneringen aan de laatste dalingen of is er meer aan de hand?

“We zitten in het midden van een goud-boom, maar niemand praat erover”, aldus Ronald Stöferle, fondsbeheerder bij beleggingsmaatschappij Incrementum in Lichtenstein. Stöfferle wordt beschouwd als één van de toonaangevende experts in edelmetalen en staat onder andere bekend om zijn alom geprezen werk “In gold we trust”.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 8 mei 2015

Bitcointechnologie kan einde natiestaat inluiden

In dit open gesprek spreekt bekende anarchist en schrijver Jeffrey Tucker zijn verwachting uit dat bitcoin en p2p technologie het einde van de natiestaat kunnen gaan inluiden. Ook praten we over de goudstandaard en de kansen van Amerikaanse presidentskandidaat Rand Paul. Jeffrey denkt dat bitcoin en niet goud de nieuwe veilige haven wordt bij een grote monetaire crisis.

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 8 mei 2015

Pond wordt duurder op Aziatische markten

Het Britse pond heeft vanochtend op de Aziatische markten terrein gewonnen tegenover de euro en de Amerikaanse dollar, nadat uit exitpolls blijkt dat de Conservatieven nog steeds de grootste partij van het Verenigd Koninkrijk zouden blijven, en misschien zelfs kunnen voortregeren met de Lib-Dems.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 8 mei 2015

9 redenen voor de plotse obligatiecrash

Sinds Mario Draghi de historische woorden “we’ll do wathever it takes” uitsprak hebben obligatiebeleggers alvast een voorsprong genomen op de acties van de ECB door Europese obligaties te kopen. Dit was lange tijd een zeer succesvolle trade, maar daar is de laatste weken abrupt een einde aan gekomen.

Het is verrassend dat de goede oude Duitse Bund het voortouw neemt in de ware slachting op de obligatiemarkt. Begin april noteert de 10-jarige rente nog op een fractie van een negatieve rente, na een krachtige verkoopgolf steeg de rente naar meer dan 0,76 % – over een obligatiecrash gesproken.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 7 mei 2015

Wij vragen ons af of de obligatiebubbel gebarsten is

Na 15 achtereenvolgende maanden van stijgingen, zijn investeerders in staatsobligaties uit de eurozone wakkergeschud: zelfs ondanks het opkoopprogramma van de centrale bank kan de markt beide kanten opgaan.

Zo is de Bloomberg Eurozone Sovereign Bond Index vorige maand met 1,4 procent gedaald; de eerste daling sinds december 2013. Daaraan voorafgaand steeg de index sinds 2013 met meer dan 18 procent.