Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 13691 tot 13695
Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 26 mei 2015

Griekenland bereid tot hervormingen, niet tot meer besparingen

Griekenland is bereid haar economie te liberaliseren, het pensioensysteem te hervormen en een primair begrotingsoverschot aan te houden. Dat laat minister van Financiën Yanis Varoufakis vandaag weten. Het noodlijdende land zal echter het verzoek van haar schuldeisers, om dit jaar nog meer besparingsmaatregelen in te voeren, niet inwilligen.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: dinsdag 26 mei 2015

Market Update (26 mei 2015)

Goldman Sachs waarschuwt voor de combinatie van een hoge schuldenlast en vergrijzing in het ‘Westen’, Federal Reserve wil rente op termijn verhogen naar meer dan drie procent en steeds meer Nederlanders komen in de schuldhulpverlening terecht. Verder in het nieuws: China en Chili zetten handtekening onder valutaswap, China wil meer controle op de wereldzeeën en de ECB gaat toch niet meer staatsobligaties kopen.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: dinsdag 26 mei 2015

Oostenrijk haalt 110 ton goud terug

In navolging op Duitsland en Nederland haalt ook Oostenrijk een gedeelte van haar goud terug naar eigen land, zo schrijft de Oostenrijkse krant Kronen Zeitung. Van de totale goudvoorraad van 280 ton wil de centrale bank 110 ton terug halen, een operatie die in meerdere stappen uitgevoerd zal worden.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 26 mei 2015

Dollar ervaart beste week in jaren

Nadat de dollar zo’n 5 weken heen en weer heeft geschommeld, lijkt die zijn kracht nu weer te hebben hervonden. De Amerikaanse munt zag vorige week zijn grootste wekelijkse stijging sinds september 2011, nu data erop wijzen dat de economie in de VS aan het herstellen is van een getemperd eerste kwartaal.

Zo stegen de consumentenprijzen sneller dan verwacht en zag ook de bouw van huizen een opleving. Allemaal redenen die maken dat de Federal Reserve meer bewijs heeft dat de Amerikaanse groei robuust genoeg is om de rentetarieven voor het eerst sinds 2006 weer te verhogen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 26 mei 2015

Bank of England lekt per ongeluk Brexit-plannen

Medewerkers van de Bank of England zijn bezig met het beoordelen van de potentiële risico’s die in verband staan met het lidmaatschap van het land van de Europese Unie. Daarnaast onderzoekt de bank de dreigingen voor het land wanneer het het blok eventueel zou verlaten (Brexit).

‘Er zijn verschillende economische en financiële kwesties die in die context de kop opsteken wat betreft het geplande referendum in het Verenigd Koninkrijk wat het lidmaatschaap van de EU aangaat’, zo was het commentaar nadat de Bank of England per ongeluk een e-mail met plannen had gestuurd naar the Guardian. Het project wordt volgens de krant ‘Project Bookend’ genoemd.