Nieuws / Artikelen met het woord

58207 artikelen gevonden. Artikel 13691 tot 13695
Bron: Volkskrant.nl
Geplaatst: woensdag 17 juni 2015

China gaat miljarden investeren in Europese infrastructuur

 Tegen het financiële leed van een 'Grexit' zal het niet opwegen, maar voor de EU is er niettemin economisch goed nieuws in de maak: China is van plan  te investeren in Europese infrastructuur. De Chinese regering gaat 'miljarden' bijdragen aan het infrastructuurfonds van 315 miljard euro dat Europese Commissie-voorzitter Juncker in november heeft aangekondigd. Dat blijkt uit een ontwerptekst die persbureau Reuters in handen heeft gekregen.

[...]

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 17 juni 2015

Rusland gekant tegen nieuwe "wapenwedloop" met VS

Rusland is gekant tegen een nieuwe "wapenwedloop" met de Verenigde Staten. Dat verklaarde de raadgever van het Kremlin, Joeri Oesjakov, na de aankondiging van president Vladimir Poetin gisteren over een heropwaardering van het Russische kernarsenaal.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 17 juni 2015

China en Rusland boeken vooruitgang in elimineren van dollar

Voor diegene die het misschien is ontgaan: China en Rusland bouwen hard aan een uitermate gezonde relatie. Russia Today wist gister te melden dat het Russische Gazprom en de Chinese oliemaatschappij CNPC er naar streven de Amerikaanse dollar volledig te elimineren in hun onderlinge handel.

In plaats daarvan zullen de bondgenoten China en Rusland hun eigen roebel en de yuan gaan gebruiken voor het afrekenen van grondstoffen. Dit gaat in ieder geval gelden voor het gas dat zal stromen door de westelijk gelegen “Altay pipeline”. Wanneer de oostelijke “Power of Siberia pipeline” in 2018 in gebruik genomen gaat worden, zal China volgens Russia Today de grootste afnemer wereldwijd worden van Russisch aardgas.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 17 juni 2015

Amsterdam duikelt 30 plekken op lijst duurste steden voor expats

De kosten voor levensonderhoud voor expats in Amsterdam zijn fors gedaald. De hoofdstad stond in 2014 nog op plek 39 van de lijst met de duurste steden voor expats, maar dankzij de goedkope euro bezet ze nu de 69e plek.

De lijst met de duurste steden wordt elk jaar samengesteld door onderzoeksbureau Mercer, dat multinationals en internationale organisaties adviseert over hoeveel ze hun expats moeten betalen. Op de lijst staan in totaal 207 steden uit de hele wereld.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 17 juni 2015

Dijsselbloem: kans op deal met Grieken donderdag is zeer klein

De kans is zeer klein dat er donderdag tijdens overleg tussen de ministers van Financiën van de eurolanden een deal wordt bereikt over Griekenland.

Dat zei minister van Financiën en eurogroepvoorzitter Jeroen Dijsselbloem woensdag in debat in de Tweede Kamer.

Het is wachten op Griekse voorstellen. Aangezien die voorstellen er nog niet zijn, én de experts van de geldschieters die nog niet hebben getoetst, is niet aannemelijk dat de ministers besluiten kunnen nemen.