EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
35
kliks
28
kliks
Bron: Edelmetaal-info.nl
23
kliks
Bron: BNR.nl
18
kliks
Bron: SlimBeleggen.net
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 13696 tot 13700 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: maandag 10 augustus 2015

Lage olieprijs brengt olieproducerende landen in financiële problemen

Olieproducerende landen zoals Saoedi-Arabië en de Verenigde Arabische Emiraten (UAE) zijn gewend aan hoge inkomsten uit de export van aardolie. De uitgaven van de overheid zijn navenant: brandstof wordt gesubsidieerd, er zijn goede medisch en sociale voorzieningen en de defensie-uitgaven zijn hoog. Het defensiebudget van Saoedi-Arabië groeide afgelopen jaar met 17% tot 10% van het Bruto Nationaal Product.

In de grafiek hieronder zie je hoe de uitgaven van de Saoedische regering gestegen zijn.

Lees verder op Cassandraclub
Geplaatst op: maandag 10 augustus 2015

Fed is klaar voor verhoging, obligatiemarkt twijfelt

Het lijkt dan eindelijk te gaan gebeuren. Bestuursleden van de Federal Reserve laten doorschemeren dat de economie sterk genoeg is voor een eerste renteverhoging. Volgens Dennis Lockhart, voorzitter van de Atlanta Fed, moeten de economische cijfers wel heel erg tegen gaan vallen voordat hij in september tegen een verhoging zal stemmen.

Maar de obligatiemarkt is sceptisch. Laten we allereerst eens naar het korte eind van de curve kijken. Daar kruipt de 2-jarige Amerikaanse rente langzaam omhoog. Op 0,72% staat deze rente tegen de hoogtepunten van het jaar.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: maandag 10 augustus 2015

‘Ook derde steunpakket zal niet werken’

Een derde steunpakket voor Griekenland zal niet werken en slechts de problemen die de eurozone teisteren vooruitschuiven. Dat stelt de Finse minister van Buitenlandse Zaken Timo Soini in een interview over de kwestie. ,,We moeten toegeven dat dit niet gaat werken”, zo liet hij optekenen.

Zijn partij, de euro-sceptische De Ware Finnen, is evenwel bereid om over een nieuw reddingsplan voor Griekenland te praten. ,,Toestaan dat de Grieken falen, zou Europa alleen maar meer kosten”, aldus Soini.

Lees verder op z24.nl
Geplaatst op: maandag 10 augustus 2015

Handelsoverschot Duitsland naar nieuw record

Het handelsoverschot van Duitsland groeit in 2015 naar verwachting naar een nieuw record van 8,1 procent van de economie.

Het handelsoverschot van Duitsland groeit in 2015 naar verwachting naar een nieuw record van 8,1 procent van de economie.

[...]

De toename is te danken aan de lagere prijzen voor olie en gas. Dit alleen al zorgt voor een toename van het handelsoverschot van 1,2 procent. Zonder de prijsdaling van olie was het overschot gedaald.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: maandag 10 augustus 2015

Zwitserse centrale bank klaar om in te grijpen in frank

De Zwitserse centrale bank staat nog altijd klaar om te grijpen in valutamarkten als de waarde van de Zwitserse frank te hoog wordt.

De Zwitserse centrale bank staat nog altijd klaar om te grijpen in valutamarkten als de waarde van de Zwitserse frank te hoog wordt.

[...]

Volgens Zurbruegg is de Zwitserse frank relatief nog hoog gewaardeerd ondanks een waardedaling de afgelopen tijd.

Lees verder op nu.nl
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs