Nieuws / Artikelen met het woord

57603 artikelen gevonden. Artikel 13696 tot 13700
Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 25 mei 2015

Zwitserse belastingdienst maakt namen belastingontduikers bekend

De Zwitserse belastingdienst is begonnen met het openbaar maken van de namen van belastingontduikers. Op de website van de landelijke overheid kunnen ook Nederlanders gevonden worden.

Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 25 mei 2015

Griekenland dringt begrotingstekort terug

De Griekse overheid heeft zijn begrotingstekort in de eerste vier maanden van dit jaar fors teruggedrongen ten opzichte van een jaar eerder. Dat blijkt uit cijfers die het ministerie van Financiƫn maandag naar buiten bracht.

Het overschot daalde van 1,2 miljard euro tot 510 miljoen euro. Indien renteaflossingen buiten beschouwing worden gelaten, was er sprake van een zogeheten primair overschot van 2,1 miljard euro.

Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 25 mei 2015

Euro onder druk door zorgen om Griekenland

Hernieuwde zorgen over de Griekse staatsfinanciƫn zetten maandagochtend de waarde van de euro onder druk. Beleggers ruilden de eenheidsmunt onder meer in voor de Zwitserse frank, die als relatief waardevast wordt gezien.

De Griekse minister van Binnenlandse Zaken Nikos Voutsis zei zondag dat Griekenland zonder een nieuw steunakkoord zijn schulden aan het IMF volgende maand niet kan voldoen. Het land moet in totaal 1,6 miljard euro aan rente en aflossingen betalen aan de internationale geldschieter.

Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 25 mei 2015

Griekse minister: Griekenland kan en gaat IMF-rekening niet betalen

Griekenland kan volgende maand niet aan zijn verplichtingen ten opzichte van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) voldoen, omdat het land daarvoor niet genoeg geld heeft. Dat zei de Griekse minister van Binnenlandse Zaken Nikos Voutsis zondag op de Griekse televisie.

Griekenland moet in juni in vier termijnen in totaal 1,6 miljard euro aan rente en aflossingen betalen aan het IMF. Dat geld is er niet en zal daarom niet worden betaald, aldus Voutsis.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 25 mei 2015

India blijft goud kopen: 85 ton geïmporteerd in april

India heeft in de maand april opnieuw veel goud geïmporteerd, zo blijkt uit cijfers die het Indiase Ministerie van Handel onlangs bekendmaakte. In april 2015 werd er in totaal 85 ton, goed voor $3,13 miljard, aan goud geïmporteerd, een toename van 78% ten opzichte van een jaar eerder.