Nieuws / Artikelen met het woord

57853 artikelen gevonden. Artikel 1371 tot 1375
Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 17 juli 2017

Fabrikant van Lada schrapt duizenden banen

De Russische autofabrikant AvtoVAZ, de maker van Lada, wil snel van ruim achtduizend medewerkers af. Het massaontslag bij de in moeilijkheden verkerende autobouwer zou dit jaar zesduizend arbeiders treffen en in 2018 nog eens 2200.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 17 juli 2017

Chinezen kopen overzeese havens op

Chinese operatoren hebben de voorbije twaalf maanden in totaal voor 20,1 miljard dollar investeringsprojecten aangekondigd in negen buitenlandse havens. Dat blijkt uit een rapport van de Britse investeringsbank Grisons Peak.

Bovendien zou nog over een aantal gelijkaardige initiatieven in andere havens worden onderhandeld.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 17 juli 2017

Hyperinflatie in Venezuela tot boven de 2000 procent

Het Zuid-Amerikaanse Venezuela gaat gebukt onder een grote economische crisis. Al meer dan 100 dagen protesteren Venezolanen ondertussen tegen hun socialistische president Nicolas Maduro en zijn regering.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: maandag 17 juli 2017

Chinese overheid doet er een schepje bovenop

Volgens macro-econoom Kees de Kort zijn de indrukwekkende groeicijfers van China wel erg gunstig, zo vlak voor een belangrijk partijcongres.

De economische groei in China is in het tweede kwartaal met 6,9 procent gegroeid. 'Maar in China kijken we naar hele andere percentages dan die we in Europa en Amerika gewend zijn', zegt De Kort. 'En die 6,9 is een liniaal-strakke lijn, dus dat kan natuurlijk helemaal niet.'

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 17 juli 2017

Oekraïne krijgt handelsvoordelen van EU

Oekraïne mag vanaf eind september een fors aantal industriële en agrarische producten naar de EU exporteren zonder daar invoerheffingen over te hoeven betalen.