Nieuws / Artikelen met het woord

57289 artikelen gevonden. Artikel 1371 tot 1375
Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 8 mei 2017

Financiële crisis heeft vooral narcistische bankdirecteuren afgestraft

Amerikaanse banken met een narcistische chief executive werden door de financiële crisis in de Verenigde Staten op het einde van het voorbije decennium veel zwaarder getroffen dan sectorgenoten die niet voor een pathologisch bestuurder hadden gekozen.

Dat blijkt uit een onderzoek van wetenschappers van de Universiteit Tilburg in Nederland op basis van een studie over tweeënnegentig chief executives van Amerikaanse commerciële banken.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 8 mei 2017

De top 7 fouten die jongeren maken met hun geld

Wanneer je ergens juist komt kijken, maak je fouten. Dat is de leercurve die ervoor zorgt dat je steeds beter wordt. Jongeren moeten dan ook nog veel ontdekken. Bij hun eerste job komt bijvoorbeeld heel wat geld kijken. Met dat geld kan je veel leuke dingen doen, maar ook veel foute dingen. Wanneer je die fouten kan vermijden, blijft er des meer over om plezier mee te maken.

Bron: BitcoinSpot.nl
Geplaatst: maandag 8 mei 2017

Volgens Marcel Tak is Bitcoin tot mislukken gedoemd

Marcel Tak heeft recent een column geschreven met als titel "Bitcoin tot mislukken gedoemd", dit weer als vervolg op twee eerdere artikelen uit 2014. Je zou zijn kritiek simpel kunnen proberen af te wimpelen met de observatie dat Bitcoin wel een succes is omdat de prijs blijft stijgen. Maar dat is iets te makkelijk. En hoewel we het niet met zijn eindconclusie eens zijn haalt hij toch een aantal goede punten aan. Zoals het feit bijvoorbeeld dat regulering er vroeg of laat aan gaat komen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 5 mei 2017

Dreigt er een Zimbabwaans scenario voor Zuid-Afrika?

Blanke Zuid-Afrikanen bereiden zich voor op een grote ramp: de confiscatie van hun landbouwgronden voor herverdeling onder de zwarte bevolking. Een gelijkaardig scenario stortte Zimbabwe in een economische crisis van ongeziene proporties.

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 5 mei 2017

Goudprijs neemt duikvlucht

De goudprijs heeft afgelopen week zijn sterkste neergang gemaakt sinds november. Meevallende cijfers over de Amerikaanse economie en de verwachting bij beleggers dat de eurogezinde Emmanuel Macron zondag de Franse presidentsverkiezingen wint, zorgen ervoor dat goud minder wordt opgezocht als veilige haven voor beleggers.