Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 13706 tot 13710
Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 8 mei 2015

Waarom de goedkope euro zo belangrijk is voor Nederlandse exporteurs

Er is een duidelijke relatie tussen de zwakke euro en de Nederlandse export. Historisch zorgt een daling van de euro met 10 procent tegenover de dollar voor een groei van export met bijna twee procent.

Dat heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek becijferd op basis van historische gegevens. Het CBS wijst erop dat de historische relatie tussen een verzwakking van de euro en het aantrekken van de Nederlandse export niet op oorzakelijkheid is getest, maar zo op het oog is er wel een duidelijk verband.

Het CBS noemt drie effecten die de export kunnen stimuleren:

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 8 mei 2015

Denemarken op weg om eerste cashvrije land ter wereld te worden

Denemarken komt weer een stap dichter bij een heuse primeur: het eerste cashvrije land ter wereld worden. De Deense regering wil bepaalde handelaars niet langer dwingen om ook baar geld te aanvaarden als betaling. Bedoeling is kosten te besparen en de productiviteit te verhogen.

Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 8 mei 2015

Laagste aantal faillissementen in vier jaar

Het aantal faillissementen lag in april op het laagste niveau sinds mei 2011. Dat bleek vrijdag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). In april werden er 446 bedrijven en instellingen (exclusief eenmanszaken) failliet verklaard. Dat zijn er 198 minder dan in maart.

De daling is grotendeels toe te schrijven aan het feit dat april vier zittingsdagen telde en maart vijf.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 8 mei 2015

Britse pond springt omhoog

Grote kans dat David Cameron premier blijft in Groot-Brittannië. Na de Britse verkiezingen gisteren en de uitslagen van de exit poll met de eerste resultaten lijkt het er op dat de Britse Conservatieve Partij – bekend als de Tories – de macht zal behouden. Het Britse pond maakte een sprong omhoog nadat het nieuws bekend werd, een beweging voor het laatst gezien in 2009.

Tot 2020 zullen de 650 nieuwgekozen leden van het House of Commons – het Britse Lagerhuis – regeren. De exit poll gaf aan dat de Conservatieven 316 van de 650 zetels van het Parlement voor zich zou winnen. De Labour partij volgt als tweede met 239. Ook de Scottish Nationals Party (SNP) lijkt het als derde bijzonder goed te doen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 8 mei 2015

Goud bezig aan een gecamoufleerde rally in Europa

Goud is booming business, echter in de Europese contreien is de interesse om op zijn zachts uit te drukken nogal teleurstellend. Dit ten opzichte van opkomende economieën waar dit het topic van het jaar is.  Komt dit door de slechte herinneringen aan de laatste dalingen of is er meer aan de hand?

“We zitten in het midden van een goud-boom, maar niemand praat erover”, aldus Ronald Stöferle, fondsbeheerder bij beleggingsmaatschappij Incrementum in Lichtenstein. Stöfferle wordt beschouwd als één van de toonaangevende experts in edelmetalen en staat onder andere bekend om zijn alom geprezen werk “In gold we trust”.