Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 13706 tot 13710
Bron: Newscientist.nl
Geplaatst: dinsdag 26 mei 2015

Ook kleine banken kunnen financiële markt bedreigen

Er is geen verschil in complexiteit tussen banken met het sifi-stempel en banken zonder het sifi-stempel. Ook kleine banken kunnen dus een bedreiging zijn voor de stabiliteit van de financiële markt, blijkt uit onderzoek van de American University in Washington DC.

Grote internationale banken worden sinds de economische crisis in 2008 goed in de gaten gehouden. Om te beoordelen welke zware jongens op een internationale ‘zwarte lijst’ komen, brachten Amerikaanse onderzoekers hun netwerken in kaart.

[...]

Bron: YouTube.com
Geplaatst: dinsdag 26 mei 2015

Paying for the Past | 2015 Fiscal Summit

[video]

Richard W. Fisher, Alan Greenspan, and Lawrence B. Lindsey. "Paying for the Past: How Will Rising Interest Costs Affect Economic Growth?" panel, moderated by Betty Liu. From the 2015 Fiscal Summit: Opportunity for America, held Tuesday, May 19th in Washington DC.

Bron: Cassandraclub
Geplaatst: dinsdag 26 mei 2015

De zorgwekkende energiehonger van de wetenschap

Isaac Newton en Leonardo da Vinci deden grote wetenschappelijke ontdekkingen zonder dure apparaten, in een tijd dat er nog geen elektriciteit was. Ook Lineaus, Darwin en Keppler bedreven wetenschap zonder aardolie en zonder computers.

Tegenwoordig gebruiken wetenschappers enorme hoeveelheden energie en grondstoffen. Dat zou ik prima vinden als de ontdekkingen van de laatste decennia ook net zo belangrijk waren als het werk van Newton, da Vinci en Darwin. Maar dat valt een beetje tegen.

Bij CERN in Zwitserland staat het grootste wetenschappelijk instrument dat ooit door mensenhanden is gebouwd: de Large Hadron Collider. Het energieverbruik van dit instrument is 120 MegaWatt, vergelijkbaar met het totale energieverruik van alle huishoudens in het kanton van Geneve. Het duurde 10 jaar om de deeltjesversneller met een omtrek van 27 kilometer te bouwen. De energie, die nodig was bij de bouw, is waarschijnlijk een veelvoud van de 800 duizend MWh, die de Large Hadron Collider in een jaar gebruikt. De magneten van de deeltjesversneller worden gekoeld met vloeibaar helium. De winning van dat helium kostte

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 26 mei 2015

Aantal mensen in schuldhulpverlening neemt toe

Het aantal mensen in Nederland met schulden dat zich bij de schuldhulpverlening meldt, is in 2014 toegenomen. In totaal meldden zich 92.000 mensen voor een hulptraject.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 25 mei 2015

“Griekenland zou euro tijdelijk moeten verlaten”

Griekenland zou in staat moeten worden gesteld om de eurozone tijdelijk te verlaten. Dat stelt de president van het Duitse invloedrijke Ifo Institute for Economic Research afgelopen week.

De zorgen over Griekenland, dat op het randje van de afgrond zou staan, zijn recent weer opgelaaid en dus lijkt een eventueel vertrek van Griekenland uit de eurozone steeds waarschijnlijker. ‘Griekenland is niet in staat zijn schulden terug te betalen en wij vertragen het proces van het erkennen van de insolvabiliteit. Dit zou illegaal zijn als het ging op een privaat bedrijf’, vertelde Hans Werner-Sinn van Ifo tegenover Cnbc.