Nieuws / Artikelen met het woord

58126 artikelen gevonden. Artikel 13706 tot 13710
Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 15 juni 2015

Het doodvonnis van Oekraïne wordt in Wenen geschreven

OMV, het grootste bedrijf van Oostenrijk, waarvan een derde van de aandelen in bezit van de overheid is, is volgend Die Welt bereid om een pijplijn te bouwen die Russisch gas via de Zwarte Zee en Bulgarije naar Europa zou voeren.

Met andere woorden: daarmee zou Oekraïne worden gebypast en haar sterke onderhandelingspositie verliezen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 15 juni 2015

De waanzin van fiat geld: 3 miljoen armen bij in één jaar tijd

De roebel kan haar rally van Q1 en Q2 van 2015 niet bevestigen. Opnieuw krijgt ze klappen en stijgt ze verder boven de psychologische grens van de 50 dollar. Momenteel stagneert de munt op de 55 dollar. Slechts nieuws voor de Russen, goed nieuws voor de Russische export.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 15 juni 2015

Ondanks “historisch dieptepunt” toch artificieel hoge olieprijzen

Ook al zijn de olieprijzen momenteel “historisch laag”, ze worden zorgvuldig zo hoog mogelijk gehouden. Eén van de belangrijkste trucs? De economische sancties tegen Rusland.

Rosneft, ’s werelds grootste olieproducent, kan door de economische sancties tegen Rusland voorlopig geen tweede proefboring uitvoeren in de Arctische Karazee. Daarmee komt het Russische target voor de verhoging van de Russische productie in het gedrang.

Voor de exploratie van het olieveld Pobeda (Overwinning) moet Rosneft beroep doen op de diepzee-knowhow van het Amerikaanse ExxonMobil. Maar die deal is momenteel bevroren door de economische sancties.

Bron: Trouw.nl
Geplaatst: maandag 15 juni 2015

Merkt u al iets van die vette jaren?

Quote: "Op die lege winkelpandjes blijft voorlopig nog wel dat affiche 'Te Huur' geplakt, vrees ik"

Dat de vette jaren begonnen zijn is aan het ontbijt nog niet echt te merken. Geen taart of champagne. Thee en een boterham met kaas, dat is het.

De melding van directeur Job Swank van De Nederlandsche Bank dat de crisis nu echt voorbij is, klinkt wel als een sein om uit de band te springen. Toch lijkt het me nuttig om even een moment van bezinning in te lassen voor we de slingers tevoorschijn halen.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 15 juni 2015

Varoufakis: "Kans op Grexit even groot als komeetinslag"

De Griekse minister van Financiën Yanis Varoufakis denkt niet de Europese leiders het zover zullen laten komen dat Griekenland uit de eurozone moet. Dat heeft hij vandaag tegen de Britse radiozender BBC Four gezegd. Toen hem vervolgens werd gevraagd of de eurolanden en het Internationaal Monetair Fonds (IMF) de afgelopen dagen dan aan het bluffen waren, zei hij: "Ik hoop het."