Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 13716 tot 13720
Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 7 mei 2015

Asteroid mining niet langer science-fiction

In Garret P. Serviss’ “Edison’s Qonquest of Mars” uit 1898 ontdekt de Aardse ruimtevloot op weg naar Mars een asteroïde uit puur goud die door de Martianen wordt ontgonnen. Die science-fiction lijkt echter realiteit te worden.

Arkyd-3R is een ruimtesonde die momenteel aangemeerd ligt aan het ISS en klaar gestoomd wordt voor een eerste testvlucht naar een asteroïde nabij de Aarde. Na 90 dagen zal het toestel dan opbranden in de atmosfeer.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 7 mei 2015

Oekraïne vordert met nieuwe Berlijnse Muur

In Oekraïne is de nationale grenswacht begonnen met de bouw van een muur langs de Oekraïense en Russische grens. De Oekraïense Premier Yatsenyuk kondigde begin september 2014 aan dat hij van plan was om een muur te bouwen naar Berlijns voorbeeld. Het elektrische hek – inclusief prikkeldraad en landmijnen – zal een uiteindelijke lengte van 2.000 kilometer moeten overbruggen. Kosten worden geraamd op minimaal €100 miljoen dat onder meer zal worden gefinancierd met Europees geld.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 7 mei 2015

Gazprom akkoord met gaspijpleiding Turkije

De Russische gasreus Gazprom heeft een akkoord gesloten met Turkije over de zogeheten Turkish Stream gaspijpleiding die per december 2016 operationeel moet zijn.

De Turkse pijpleiding kwam in beeld nadat de Russische president Vladimir Poetin eind vorig jaar een streep zette door het South Stream-project, dat de Russische gasvelden via een pijplijn door de Zwarte Zee en Bulgarije zou verbinden met Zuidoost-Europa.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 7 mei 2015

Dit is de meest luxe en populaire vastgoedmarkt ter wereld

Wat was vorig jaar de meest populaire en luxe vastgoedmarkt ter wereld? Dat is de Canadese stad Toronto, zo meldt Christie’s International Real Estate op basis van een nieuw rapport.

In 2014 viel de omzet in luxe vastgoed in 9 van de 10 meest populaire vastgoedmarkten ter wereld terug ten opzichte van het jaar ervoor. Vastgoed dat valt in de ‘luxe’ categorie, zijn huizen met een waarde van 1 miljoen dollar of meer.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 7 mei 2015

Voedselprijzen op laagste niveau in vijf jaar

De prijzen van de belangrijkste voedingsmiddelen hebben hun dalende trend voortgezet in april. Op een jaar tijd is er een daling van negentien procent. De wereldwijde factuur van de voedselimport is gedaald tot het laagste niveau in vijf jaar.