Nieuws / Artikelen met het woord

58166 artikelen gevonden. Artikel 13716 tot 13720
Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 15 juni 2015

Griekse wanbetaling kan elke Belg tot 609 euro kosten

Als het tot een wanbetaling van Griekenland zou komen, kan die in het slechtste geval elke Belg 609 euro kosten. In zo'n scenario waarbij Griekenland 100 procent van zijn schulden niet zou terugbetalen, zou dit ons land 6,825 miljard euro kosten, of 1,69 procent van het bbp. Dat blijkt uit een berekening van ING Economic Research, die enkel rekening houdt met het geld dat de eurolanden via steunmechanismen aan Griekenland geleend hebben.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: maandag 15 juni 2015

Column Kees de Kort | Wat heb je gedronken vanmorgen?

Ook de projectontwikkelaars krijgen weer lef en durven weer kantoren te bouwen. Maar is dat wel nodig, nu het Planbureau voor de Leefomgeving heeft vastgesteld dat de leegstand nog altijd toeneemt.

Opgeteld vraagt het PBL zich af of het met die leegstand nog wel nodig is om er nieuwe kantoren bij te zetten. Een vergelijkbaar verhaal is te vertellen over winkelruimte; er komen steeds meer winkels leeg te staan en wat zijn daar de gevolgen van voor de leefbaarheid in de gemeenten waar dat gebeurt? Kortom: er gebeuren wel dingen, maar of het opgeteld een goed verhaal is, daar is het PBL nog niet van overtuigd."

Bron: Standaard.be
Geplaatst: maandag 15 juni 2015

Tsipras: 'Ik wacht geduldig tot de instellingen realistisch worden'

De Griekse eerste minister Alexis Tsipras legt de bal in het kamp van zijn internationale kredietverleners. ‘We wachten geduldig tot de instellingen zich realistisch opstellen’, zegt hij maandag aan de krant Ephimerida ton Syndakton.

Het overleg tussen Griekenland en de Europese Commissie, de ECB en het IMF sprong zondag na minder dan een uur af wegens onoverbrugbare meningsverschillen.

[...]

Bron: rtlnieuws.nl
Geplaatst: maandag 15 juni 2015

De stille dood van Griekenland

Na een tergend langzame en tranen trekkende lijdensweg van vele jaren, waarin politieke en economische kwakzalvers Griekenland van de ondergang hebben geprobeerd te redden is nu dan eindelijk het einde van de rit bereikt. Griekenland gaat misschien niet formeel failliet, maar is dat feitelijk al lang.

[...]

Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 15 juni 2015

Draghi belooft steun én legt bal bij Grieken

De Europese Centrale Bank (ECB) zal geld blijven lenen aan Griekse banken zolang ze onderpand hebben en financieel gezond zijn. Die steun zegde de president van de ECB, Mario Draghi, Griekenland toe tijdens een bijeenkomst in het Europees Parlement in Brussel.

Tegelijkertijd waarschuwde hij wel dat het nodig is om zo snel mogelijk een akkoord te bereiken tussen Griekenland en de geldschieters. ,,We hebben een sterk en uitgebreid akkoord nodig en we hebben het snel nodig”, zei Draghi. De geldschieters moeten altijd bereid zijn om verder te gaan, ,,maar de bal ligt bij de Griekse autoriteiten om de nodige stappen te nemen”, voegde hij toe.