Nieuws / Artikelen met het woord

57325 artikelen gevonden. Artikel 13726 tot 13730
Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 11 mei 2015

"Kans op Brexit tachtig procent"

De kans dat Groot-Brittannië uit de Europese Unie stapt, is tachtig procent. Wat de Britten willen en de Britse premier David Cameron nodig heeft, is veel ingrijpender dan wat het vasteland wil, zei de Nederlandse politicus Michiel van Hulten in het televisieprogramma Buitenhof. Van Hulten is voormalig Europarlementariër en oud-partijvoorzitter van de sociaaldemocratische PvdA .

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: zondag 10 mei 2015

Goud en zilver report (Week 19)

De goudprijs steeg de afgelopen week van €1.052,56 naar €1.060,31 per troy ounce (+0,74%), terwijl de prijs van een kilo zilver van €464 naar €472,29 wist op te klimmen (+1,79%). Beide edelmetalen sloten de week met een bescheiden winst af vanwege een weinig overtuigend banencijfer uit de VS. Daardoor is de verwachting van beleggers dat Janet Yellen van de Federal Reserve nog iets langer de tijd zal nemen voordat ze de rente verhoogt.

Bron: z24.nl
Geplaatst: zondag 10 mei 2015

Rotterdamse haven gaat zelf treinverbinding naar Midden-Europa bouwen

Het Havenbedrijf Rotterdam gaat zelf een spoorlijn naar Midden-Europa opzetten. De haven hoopt op die manier hun marktaandeel in die regio te verbeteren. Binnen zes jaar moeten er verbindingen naar Zuid-Duitsland zijn.

Bron: z24.nl
Geplaatst: zondag 10 mei 2015

China grootste importeur ruwe olie

China heeft in april de Verenigde Staten voor het eerst ingehaald als ‘s werelds grootste importeur van ruwe olie. Dat meldde zakenkrant Financial Times.

Uit cijfers van de Chinese overheid bleek dat in april 7,4 miljoen vaten olie (van 159 liter) per dag werden geïmporteerd. Voor de VS ging het om 7,2 miljoen vaten per dag. Door de opkomst van de schalieproductie is de VS minder afhankelijk geworden van geïmporteerde olie, terwijl de vraag vanuit China verder blijft toenemen, ondanks de afzwakkende economische groei in het land.

Bron: z24.nl
Geplaatst: zondag 10 mei 2015

China verlaagt rente om groei aan te jagen

De Chinese centrale bank verlaagt vanaf maandag het belangrijkste rentetarief voor de derde keer sinds november om zo de groei van de afzwakkende Chinese economie aan te jagen. Dat bleek zondag uit een verklaring van de centrale bank.

De rente wordt met 25 basispunten verlaagd tot 5,1 procent. Economen hadden al verwacht dat China met extra maatregelen zou komen om de groei te stimuleren, na een reeks cijfers over de afgelopen tijd die wezen op een verdere afzwakking van de tweede economie van de wereld. Eerder werd al de kredietverstrekking door Chinese banken versoepeld door de centrale bank.