Nieuws / Artikelen met het woord

57875 artikelen gevonden. Artikel 13726 tot 13730
Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 3 juni 2015

OESO over Nederland: meer groei, minder tekort en minder werklozen

De Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling is positiever over de richting waarin de Nederlandse economie zich ontwikkelt. In plaats van 1,4 procent, denkt de OESO nu dat de Nederlandse economie dit jaar met 2 procent zal groeien.

Dat meldt de OESO in de Economic Outlook. En niet alleen in 2015 gaat het beter dan dat de economen van de organisatie van ontwikkelde landen dachten, ook voor 2016 ziet het er voor Nederland goed uit. De groei zal dan 2,2 procent bedragen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 3 juni 2015

Ook Texas wilt goud op eigen bodem

Het is in lijn met verschillende landen die hun goud aan het repatriëren zijn: Texas wilt zijn goud op eigen bodem. In dat opzicht is het eenzelfde situatie zoals die zich voordeed in o.a. Nederland, Duitsland en Oostenrijk. Allen lieten weten dat zij een gedeelte van hun goudvoorraden naar eigen kluizen overgebracht wilden hebben – de een met groter succes dan de ander. Maar een staat in de VS die hetzelfde wilt bewerkstelligen is een unicum.

State Representative Giovanni Capriglione vroeg wetgevers om een Texas Bullion Depository te creëren, waar de staat Texas zijn goud – dat nu in New York opgeslagen ligt – en dat van andere geïnteresseerden op kan slaan. Het plan is in een vergevorderd stadium en is voorgelegd aan gouverneur Abbott. “We hebben het niet over Fort Knox maar toen ik het plan voor het eerst aankondigde heb ik enorm veel e-mails en telefoontjes gekregen van geïnteresseerden wereldwijd die hun goud graag in Texas op zouden willen slaan” aldus Capriglione.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 3 juni 2015

Fed’s Fischer sluit nieuwe financiële crisis niet uit

Het zou een grote fout zijn voor mensen om te geloven dat financiële crises achter ons liggen. Dat is ten minste wat Stanley Fischer, Fed Vice Chairman, deze week zei.

Fischer zei dat het momenteel onduidelijk is of we ons nou in een fase van seculiere stagnatie bevinden, of in een ‘debt supercycle’. Daarom waarschuwde Stanley Fischer tegen de zelfgenoegzaamheid die voortkomt uit de financiële stabiliteit.

Bron: stoerejongenzzz.nl
Geplaatst: woensdag 3 juni 2015

Wat zijn de 10 grootste olieproducerende landen ter wereld?

Wij blijven ons verbazen, ook als het gaat om de grootste olieproducerende landen ter wereld. We gaan niet teveel weggeven in een inleiding, maar wisten we dat bijvoorbeeld China in de top 10 staat? En Canada? Ook de nummer één en drie hadden wij daar niet verwacht. Heb je een keldertje? Leg maar vast een voorraadje aan, want in 2030 hebben we ons Peak Oil momentje en wat dat is moet je maar ff lezen.

[...]

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 3 juni 2015

Griekenland weigert lening terug te betalen aan IMF

Griekenland zal de lening die het voor 5 juni aan het Internationaal Monetair Fonds (IMF) moest terugbetalen niet aflossen zolang er geen uitzicht is op een aanpassing van de deal met zijn schuldeisers. Dat heeft de woordvoerder van de regerende Syriza-partij gezegd.