Nieuws / Artikelen met het woord

57289 artikelen gevonden. Artikel 13731 tot 13735
Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 7 mei 2015

In Deense café's en benzinestations kan u straks niet meer met cash betalen

In de volgende stap naar een cashloze maatschappij heeft de Deense regering een 50-puntenplan voorgesteld dat benzinestations, horecazaken en kledingketens toelaat cash geld te weigeren. Volgens het Deense ministerie van Financiën worden aan- en verkopen op die manier vereenvoudigd, wat op zijn beurt de economische groei bevordert.

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 7 mei 2015

Arbeidsmarkt herstelt: meer Europeanen aan het werk

In 2014 waren voor het eerst sinds de uitbraak van de crisis meer Europeanen in de leeftijd van 20 tot en met 64 jaar aan het werk dan een jaar eerder. Ruim 69 procent van de beroepsbevolking heeft nu betaald werk.

Dat is iets minder dan de piek van 70,3 procent die in 2008 werd bereikt. Dat maakte het Europese statistiekbureau Eurostat donderdag bekend.

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 7 mei 2015

Uitverkoop op obligatiemarkten houdt aan

Ondanks de enorme koersdalingen van de afgelopen weken kwam er ook donderdagochtend geen einde aan de uitverkoop van onder meer Duitse en Nederlandse staatsobligaties. De rentes, die afgelopen tijd al verdubbelden, liepen daardoor verder op.

Het rendement op Duitse leningen voor tien jaar steeg naar 0,65 procent. Dat is historisch gezien nog altijd bijzonder laag, maar is tegelijkertijd de hoogste stand sinds december vorig jaar. Mede door de stimuleringsmaatregelen van de Europese Centrale Bank (ECB) verdampte de rente op de toonaangevende tienjaarsleningen in de eerste maanden van dit jaar bijna volledig.

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 7 mei 2015

Contant geld populair in Zwitserland, bij negatieve rente

Pensioenfondsen en grote beleggers in Zwitserland overwegen een deel van hun tegoeden om te zetten in cash om zo de negatieve rente – je moet rente betalen over je banksaldo – te vermijden.

De Zwitserse centrale bank rekent nu 0,75 procent rente aan banken om hun geld bij de centrale bank te parkeren. Ze wil daarmee de druk op de Zwitserse frank verminderen. De munt is nu extreem duur.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 7 mei 2015

Toestroom van nieuw geld stopt mogelijk voor Noors staatsfonds

Wat gebeurt er met een rijk land dat erg afhankelijk is van olie, wanneer de olieprijzen in elkaar storten en ongekende monetaire verruimingsmaatregelen dreigen om de rendementskansen van het staatsfonds van dat land de dwarsbomen?

Yngve Slyngstad, die het Noorse staatsfonds van 900 miljard dollar leidt, heeft in het afgelopen jaar meerdere keren gezegd dat in de lage rente-omgeving, waarbij er zelfs sprake is van negatieve rentes, het moeilijk wordt voor het fonds om de rendementsdoelstelling van 4 procent reëel rendement te realiseren.