Nieuws / Artikelen met het woord

57325 artikelen gevonden. Artikel 13741 tot 13745
Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: vrijdag 8 mei 2015

Gold Trail: Hoe fiatgeld uw koopkracht aantast (Deel XXXIII)

In de meeste soorten fractionele geldsystemen is er een absolute limiet aan hoe ver de hoeveelheid krediet (schuld) opgerekt kan worden. Zelfs wanneer banken toestemming krijgen een veelvoud uit te lenen ten opzichte van hun goudreserves, uiteindelijk zal de relatief constante hoeveelheid goud in hun kluizen de kredietcreatie op een gegeven moment stoppen. Geldontwaarding ligt voortdurend op de loer.

Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 8 mei 2015

Amerikaanse werkloosheid naar laagste niveau sinds 2008

De werkgelegenheid in de Verenigde Staten is in april een stuk sterker toegenomen dan in de voorgaande maand. Er kwamen per saldo 223.000 banen bij (exclusief de landbouwsector), tegen een herziene 85.000 in maart. Dat maakte het Amerikaanse ministerie van Arbeid vrijdag bekend.

De toename is wel wat minder sterk dan economen hadden voorzien. Zij rekenden gemiddeld op een aanwas van 228.000 arbeidsplaatsen. De toename in maart is bovendien een stuk kleiner dan de eerder gemelde 126.000 banen. De werkloosheid daalde zoals voorzien van 5,5 naar 5,4 procent, het laagste niveau sinds mei 2008.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 8 mei 2015

Zo speelt J.P. Morgan in op de dollarkoers

De recente ommekeer voor de koers van de dollar zal ervoor zorgen dat aandelen van Amerikaanse bedrijven die het grootste deel van hun omzet uit het buitenland halen, zullen opveren. Dat verwacht ten minste Dubravko Lakos-Bujas, chief U.S. equity strategist bij JP Morgan Chase & Co.

Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 8 mei 2015

8 mei: dure Britse pond maakt Draghi blij na Britse verkiezingen en 6 andere dingen die je moet weten

President Mario Draghi van de Europese Centrale Bank kan tevreden zijn met de uitslag van de Britse verkiezingen. Het Britse pond blijft voorlopig duur en dat is een opsteker voor exporteurs van de eurozone. Analist Arne Petimezas van AFS Group praat je bij vanaf de beursvloer in Amsterdam.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: vrijdag 8 mei 2015

Column Kees de Kort | Krankzinnige stijging van studiebeurzen

Het consumentenkrediet in de VS stijgt explosief. "Dat komt vooral door de bedragen aan studieleningen", weet BNR&'s macro-econoom Kees de Kort. "Heel veel mensen komen niet aan werk en denken: dan ga ik maar studeren."