Nieuws / Artikelen met het woord

57875 artikelen gevonden. Artikel 13741 tot 13745
Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 3 juni 2015

U hebt nog 3 dagen om een lunch met deze man te regelen... maar met 1 miljoen euro zal u het niet halen

Op eBay is zondag de veiling van de jaarlijkse lunch met superbelegger Warren Buffett van start gegaan. De opbrengsten gaan naar de Glide Foundation, een liefdadigheidsinstelling in San Francisco, die daklozen en armen helpt.

De voorbije 15 jaar wist Glide op die manier 17,9 miljoen dollar op te halen. Ook dit jaar startte de bieding traditiegetrouw op 25.000 dollar, maar luttele uren verder staat de teller nu op meer dan 1 miljoen dollar. De veiling wordt vrijdag beëindigd.

Vorig jaar had de winnaar 2,1 miljoen dollar veil voor een etentje met het genie achter Berkshire Hathaway. Dubbel zo veel als een jaar eerder, maar minder dan de 3,4 miljoen dollar die in 2012 werd neergeteld en het duurste liefdadigheidsitem ooit op eBay geveild blijft.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 3 juni 2015

Structurele hervormingen dringend noodzakelijk voor wereldeconomie

Overheden wereldwijd moeten dringend werk maken van een plan B om de slabakkende wereldeconomie nieuw leven in te blazen. Dit aldus Martin Marlon, een bekende globale strateeg bij Mint Partners Ltd. .

Door de lage kosten om geld te lenen waren overheden wereldwijd sterk geneigd om aan een overaanbod aan geld in de markten te pompen. Hierdoor is ondertussen een race naar de grond ingezet qua devaluatie tussen de diverse grote economische blokken. Het ontbreekt echter aan enkele structurele ingrepen die kunnen zorgen voor een meer stabiel groeipotentieel.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 3 juni 2015

Olieprijs heeft grootste opleving wel gehad, denkt ABN Amro

Een verder herstel van de olieprijs blijft naar verwachting nog even uit. Na de enorme prijsdaling van afgelopen jaar bereikten de olieprijzen op 6 mei het hoogste punt sinds het herstel in januari intrad. Maar inmiddels neemt de neerwaartse druk op de olieprijs weer toe.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 2 juni 2015

5 Economische schokken duiden op een instorting van de wereldeconomie

In één jaar tijd hebben we verschillende economische schokken meegemaakt: de spectaculaire stijging van de dollar, de crash in olieprijzen, het loskoppelen van de Zwitserse frank, enz.

Voorlopig hebben deze schokken geen al te grote schade aangebracht, maar volgens Fasanara Capital duidt dit alles op grotere problemen in de nabije toekomst. Ze vergelijken in hun laatste nieuwe rapport deze schokken met seismische activiteit die een vulkaanuitbarsting aankondigt.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 2 juni 2015

Hoe de Zwitserse bankrekeningen de Belgische begroting moeten redden

Het bankgeheim moet er stukje bij beetje aan geloven. De fiscus voerde in de afgelopen maanden een eerste grootschalig belastingonderzoek door naar Belgen met een buitenlandse rekening.

Rekeningen in het buitenland moeten expliciet worden aangegeven. Steeds meer Belgen brengen de fiscus hier ook effectief van op de hoogte, zo schreven we onlangs al op deze website.

De fiscus heeft nu een groot onderzoek gevoerd naar de rekeningen van Belgen in Zwitserland. Vooral (ex-)HSBC-klanten lopen daarbij in het vizier.