Nieuws / Artikelen met het woord

57848 artikelen gevonden. Artikel 13746 tot 13750
Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 2 juni 2015

Enkel revolutie kan de economische ondergang voorkomen

Ja, wij zijn in een vrij anarchistische bui, zo lijkt het wel. Cees Van Lotringen is een kenner op vlak van investeringen, en hij is alvast van mening dat een revolutie onze enige redding kan zijn.

Bij FTM schreef Van Lotringen een gastcolumn over de huidige schuldencrisis. De auteur trekt lessen uit vroegere oorlogen en conflicten, als inspiratie en uitweg uit de schuldencrisis.

“Vele revoluties, zo laat de geschiedenis zien, vinden hun oorsprong in de vraag wie de rekening betaalt. Zo voltrok de Opstand in de Noordelijke Nederlanden zich in 1568 toen de Spaanse overheerser de Tiende Penning wilde opleggen en kwam het Amerikaanse onafhankelijkheidsstreven op gang toen het Britse moederland deze kolonie tot belastingen wilde verplichten.”

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 2 juni 2015

Belgen met Zwitserse rekening spijzen schatkist

Het eerste afgeronde belastingonderzoek naar Belgen met een geheime rekening in Zwitserland kan 540 miljoen euro inkomsten opbrengen. Dat blijkt uit cijfers van minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA) waarover De Tijd bericht.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 2 juni 2015

Nederland in verzet tegen Euro

Gisteren werd in Amsterdam, in Hotel l’Europe (Oh ironie), een nieuwe burgerbeweging en denktank opgericht. Het Forum voor Democratie trekt ten strijde tegen de Europese Unie, meerbepaald tegen de euro.

Tien jaar is het ondertussen geleden dat de Nederlanders en Fransen de ‘Europese grondwet’ wegstemden in een referendum. De uitslagen van deze volksraadplegingen werden echter naast zich neergelegd door de politici. Het Forum voor Democratie klaagt de ondemocratische gang van zaken aan. Ook over het al of niet deelnemen aan de eurozone, werd de burger niks gevraagd destijds.

Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 2 juni 2015

Leegstaande kantoren vooral omgebouwd tot woningen en hotels

De leegstand op de Nederlandse kantorenmarkt is enorm en wordt alleen maar meer. Daarom worden kantoren steeds vaker omgebouwd tot woning, horecagelegenheid of andere bestemmingen.

Dat blijkt uit een rapport van vastgoedadviseur JLL. In de afgelopen vijf jaar is er 1,8 miljoen vierkante meter aan kantooroppervlakte getransformeerd.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: dinsdag 2 juni 2015

Dollar maakt comeback

Alle kenners waren het er aan het einde van 2014 wel over eens. De dollar zou het helemaal gaan maken. De economie van de VS zou in 2015 eindelijk weer eens gaan pieken en dat maakte een renteverhoging ergens in het midden van datzelfde jaar onvermijdelijk. Tegelijkertijd zouden de centrale bankiers van Japan, China en Europa hun economie met vele miljarden blijven stimuleren! Iedereen kon gerust al zijn geld op de dollar zetten. Er kon feitelijk niets misgaan.