Nieuws / Artikelen met het woord

58207 artikelen gevonden. Artikel 13756 tot 13760
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 15 juni 2015

Grote Amerikaanse bedrijven zitten op 1,82 biljoen dollar in cash

De enorme berg met cash waar Amerikaanse bedrijven op zitten, wordt alleen maar groter en groter.

Het ‘Standard and Poor’s Ratings Services’ universum van bijna 2 duizend Amerikaanse nonfinancial bedrijven, bleek in totaal 1,82 biljoen dollar aan geld en lange- en kortetermijnbeleggingen te bezitten aan het einde van 2014. Dit is een stijging van bijna 5 procent tegenover het eind van 2013, aldus Andrew Chang van Standard and Poor’s.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 15 juni 2015

Griekse wanbetaling kan elke Belg tot 609 euro kosten

Als het tot een wanbetaling van Griekenland zou komen, kan die in het slechtste geval elke Belg 609 euro kosten. In zo'n scenario waarbij Griekenland 100 procent van zijn schulden niet zou terugbetalen, zou dit ons land 6,825 miljard euro kosten, of 1,69 procent van het bbp. Dat blijkt uit een berekening van ING Economic Research, die enkel rekening houdt met het geld dat de eurolanden via steunmechanismen aan Griekenland geleend hebben.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: maandag 15 juni 2015

Column Kees de Kort | Wat heb je gedronken vanmorgen?

Ook de projectontwikkelaars krijgen weer lef en durven weer kantoren te bouwen. Maar is dat wel nodig, nu het Planbureau voor de Leefomgeving heeft vastgesteld dat de leegstand nog altijd toeneemt.

Opgeteld vraagt het PBL zich af of het met die leegstand nog wel nodig is om er nieuwe kantoren bij te zetten. Een vergelijkbaar verhaal is te vertellen over winkelruimte; er komen steeds meer winkels leeg te staan en wat zijn daar de gevolgen van voor de leefbaarheid in de gemeenten waar dat gebeurt? Kortom: er gebeuren wel dingen, maar of het opgeteld een goed verhaal is, daar is het PBL nog niet van overtuigd."

Bron: Standaard.be
Geplaatst: maandag 15 juni 2015

Tsipras: 'Ik wacht geduldig tot de instellingen realistisch worden'

De Griekse eerste minister Alexis Tsipras legt de bal in het kamp van zijn internationale kredietverleners. ‘We wachten geduldig tot de instellingen zich realistisch opstellen’, zegt hij maandag aan de krant Ephimerida ton Syndakton.

Het overleg tussen Griekenland en de Europese Commissie, de ECB en het IMF sprong zondag na minder dan een uur af wegens onoverbrugbare meningsverschillen.

[...]

Bron: rtlnieuws.nl
Geplaatst: maandag 15 juni 2015

De stille dood van Griekenland

Na een tergend langzame en tranen trekkende lijdensweg van vele jaren, waarin politieke en economische kwakzalvers Griekenland van de ondergang hebben geprobeerd te redden is nu dan eindelijk het einde van de rit bereikt. Griekenland gaat misschien niet formeel failliet, maar is dat feitelijk al lang.

[...]