Nieuws / Artikelen met het woord

58176 artikelen gevonden. Artikel 13771 tot 13775
Bron: z24.nl
Geplaatst: zondag 14 juni 2015

Nieuw Suezkanaal in augustus open: twee keer zo veel schepen door Egypte

De Egyptische president Abdel Fattah al-Sisi opent in augustus een ‘nieuw’ Suezkanaal. De komst van een extra waterweg, evenwijdig aan een deel van het oude kanaal, zorgt ervoor dat er binnenkort twee keer zoveel schepen kunnen varen tussen de Middellandse Zee en de Rode Zee.

De autoriteiten in het Afrikaanse land maakten de geplande voltooiing van het project zaterdag bekend. Compleet met een gala voor wereldleiders en andere genodigden, wil Egypte het nieuwe kanaal op 6 augustus feestelijk in gebruik nemen.

Bron: z24.nl
Geplaatst: zondag 14 juni 2015

Varoufakis denkt niet dat het tot Grexit komt

De Griekse minister van Financiën Yanis Varoufakis denkt niet de Europese leiders het zover zullen laten komen dat Griekenland uit de eurozone moet. Dat zei hij zaterdag tegen de Britse radiozender BBC Four. Toen hem vervolgens werd gevraagd of de eurolanden en het Internationaal Monetair Fonds (IMF) de afgelopen dagen dan aan het bluffen waren, zei hij: ,,Ik hoop het.”

Bron: HLN.be
Geplaatst: zondag 14 juni 2015

Tsipras: "Bereid tot moeilijk compromis om uit crisis te geraken"

De Griekse eerste minister Alexis Tsipras zegt bereid te zijn tot een "moeilijk compromis om een haalbaar akkoord mogelijk te maken" met de schuldeisers van het land, de EU en het IMF, aldus een regeringsbron vandaag. Een Griekse delegatie is in Brussel om de maatregelen te bespreken die tot een akkoord moeten leiden en Griekse wanbetaling vermijden.

Bron: Express.be
Geplaatst: zondag 14 juni 2015

Het Europese paradijs voor biljetten van 500 euro ligt op 717 km van België

In Italië werden vorig jaar door de banken honderd keer meer biljetten van 500 euro ontvangen dan verdeeld. Het fenomeen doet volgens de autoriteiten een activiteit van de georganiseerde misdaad of belastingontduiking vermoeden. Dat schrijft Federico Fubini, redacteur van de Italiaanse krant La Repubblica.

Bron: z24.nl
Geplaatst: zondag 14 juni 2015

Griekenland komt opnieuw met tegenvoorstel

Griekenland komt, opnieuw, met tegenvoorstellen voor hervormingsmaatregelen in ruil voor financiële steun. Dat stelde een woordvoerder van de Griekse regering vrijdag tegenover persbureau Reuters. Hij zei ook dat zaterdagochtend een ontmoeting staat gepland in Brussel tussen experts van Griekenland en de geldschieters.