Nieuws / Artikelen met het woord

57606 artikelen gevonden. Artikel 13771 tot 13775
Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 21 mei 2015

Nieuw schandaal bij ECB, start QE-programma werd op voorhand bekend gemaakt

Hedge Fund managers worden momenteel aan de wereldwijde financiële schandpaal gehangen. Deze maal niet voor het riskeren van het spaargeld van de brave huisvader maar door duidelijk illegale praktijken.  Het klinkt als een goedkope B-film, echter het scenario dat te goedkoop lijkt om echt te kunnen zijn blijkt helaas bittere ernst te zijn.

Afgaande op informatie uit de verslagen van de ECB blijkt dat bepaalde grote investeringsfondsen exclusieve informatie verkregen van de ECB voor deze publiekelijk gemaakt werd. Deze investeringsfondsen handelen niet met miljoenen maar met tientallen miljarden euro’s. In luxe hotelkamers kregen bepaalde handelaren informatie van ECB-directeur Benoît Coeuré.

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 21 mei 2015

‘Europa geeft Grieken meer tijd’

De eurolanden zijn mogelijk bereid Griekenland meer tijd te geven voor zijn hervormingsmaatregelen. Daarbij zal het reddingsplan worden verlengd tot in het najaar. Dat schrijft de Duitse krant Süddeutsche Zeitung donderdag op basis van bronnen.

De eurogroep, het overleg van de ministers van Financiën van de eurolanden, zou daarbij bereid zijn 4 miljard euro aan noodsteun te verlenen. Parallel zou over een derde noodpakket worden onderhandeld. In ruil zou Griekenland een groot deel van de hervormingsplannen moeten doorvoeren. Onder meer het btw-stelsel zou moeten worden aangepakt evenals een besparingsprogramma van 5 miljard euro. Voor de hervorming van het pensioenstelsel en de arbeidsmarkt krijgt Athene langer de tijd.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 21 mei 2015

Een op de honderd huishoudens heeft 1 miljoen euro of meer

Van de Nederlandse huishoudens heeft 1,3 procent een vermogen van 1 miljoen euro of meer.

Het percentage van 1,3 procent komt neer op ongeveer 98.000 huishoudens. Dat zijn er duizend meer dan in 2012.

Bijna twee derde van de miljonairs heeft een vermogen van tussen de 1 en 2 miljoen euro. En 28 procent heeft een vermogen van 2 en 5 miljoen euro. Slechts 3 procent heeft meer dan 10 miljoen euro.

[...]

Bron: icomment.nl
Geplaatst: donderdag 21 mei 2015

Financiële molensteen drijft Oekraïne naar afgrond

De wapens mogen dan grotendeels zwijgen in het oosten van de Oekraïne, maar de Oekraïense verliezen blijven oplopen. Met name de financiële verliezen wel te verstaan. Hield twee jaar geleden de helft van de financiële wereld nog rekening met een Oekraïense bankroet, nu staat dit percentage al bijna op 100%. De op een na slechtste staatsobligaties die je kunt hebben. Met andere woorden, een faillissement lijkt onafwendbaar.

Sinds 2012 daalt de omvang van het Bruto Nationaal Product. Was de daling aanvankelijk ieder kwartaal zo’n 2% op jaarbasis, momenteel zitten we al op minus 17,6%. Al met al heeft de oorlog er voor gezorgd dat hetgeen de Oekraïners gezamenlijk produceren en leveren aan diensten is gedaald van $ 182 miljard voor de oorlog, naar $ 76 miljard nu. Met het inkomen is het niet veel beter gesteld. Twee jaar geleden was dat nog $ 4000 per jaar per hoofd van de bevolking. Nu dendert dat naar $ 1684. Dat zijn niveaus die in de buurt komen van Ghana en Kameroen. Ten slot slinkt ook ieder vermogen. Van de waarde van haar nationale valuta (hryvnia )is namelijk ook niet veel meer over.

[...]

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 21 mei 2015

Vijf banken krijgen miljardenboete voor manipuleren wisselkoersen

Zes grote internationale banken, waaronder JP Morgan en Citigroup, krijgen boetes van in totaal 5,8 miljard dollar (5,2 miljard euro) voor hun aandeel in het manipuleren van wisselkoersen.

De Amerikaanse banken JP Morgan en Citigroup betalen respectievelijk 550 en 925 miljoen dollar boete. Ook de boetes van de Britse banken Barclays (650 miljoen) en Royal Bank of Scotland (395 miljoen) loopt in de honderden miljoenen dollars.