Nieuws / Artikelen met het woord

57282 artikelen gevonden. Artikel 13781 tot 13785
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 5 mei 2015

Strategie Mario Draghi werpt eerste vruchten af

Na een lang economisch gevecht lijkt de strategie van Mario Draghi eindelijk zijn eerste vruchten te gaan afwerpen. Een strategie dat investeerders uit de obligatiemarkt moet drijven, zoekende naar nieuwe investeringsmogelijkheden in andere ‘risicovollere’ segmenten van de markt.

Geld moet niet voor lange tijd vastgezet worden in obligaties. Het moet door de markt rollen. De omloopsnelheid ervan moet omhoog waarbij schaarste eraan geen optie mag zijn. Deze methode zal ervoor moeten zorgen dat een deflationair drama uitblijft.

Bron: Cassandraclub
Geplaatst: maandag 4 mei 2015

Denken aan de doden die nog zullen vallen, dodenherdenking nieuwe stijl

Ik vind het goed om stil te staan bij al de slachtoffers en al het leed dat oorlogen veroorzaken. Maar ik wil uit dat herdenken iets leren voor de toekomst.

Daarom nam ik vanavond tijdens de twee minuten stilte tijd om te denken aan de slachtoffers die de toekomstige oorlogen zullen maken.

Er gaan in Nederland en in Europa stemmen op om meer wapens te kopen en de legers uit te breiden. Dat vind ik een slechte zaak. Hoe meer wapens en soldaten er zijn, hoe groter de kans dat er oorlog gevoerd zal worden. En dat moeten we zien te voorkomen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 4 mei 2015

Video: Warren Buffett over de Amerikaanse economie

Superbelegger Warren Buffett heeft zich uitgelaten over het beleid van de Federal Reserve en de veelbesproken verwachte renteverhoging. Volgens Warren Buffett zal de Federal Reserve weinig haast hebben met het verhogen van de rente. Dat de Amerikaanse centrale bank weinig haast zal hebben met het verhogen van de rente ligt volgens Buffett onder andere aan de wat zwakkere economie aan het begin van het jaar, maar met name aan wat er gaande is in de Europese obligatiemarkt.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 4 mei 2015

Eigen Griekse munt zou 50% devalueren na Grexit

Wat gebeurt er als Griekenland de eurozone verlaat? De vooruitzichten van een Grexit lijken nu meer realistisch dan ooit tevoren sinds de eurocrisis. De analisten van Bank of America Merrill Lynch hadden een rondetafelgesprek over de potentiële impact van Grexit.

Bron: nujij.nl
Geplaatst: maandag 4 mei 2015

Centrale banken nemen nu echt concrete stappen naar verbod op contant geld

Grieken mogen bedragen boven € 70,.- straks niet meer contant afrekenen; Ruim 97% van alle betalingen in Zweden reeds elektronisch; Banken gaan tijdens komende financiële crisis 5% negatieve rente heffen; Mogelijk invoering wisselkoers tussen elektronisch en contant geld

Duidelijk te zien is dat vooral in het Westen contante betalingen bijna compleet zijn verdwenen. Nederland staat bij de bovenste 7 landen waar bijna alleen nog maar elektronisch wordt afgerekend.