Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 13781 tot 13785
Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 22 mei 2015

Die miljoenen van Khadaffi junior, wat moet daar mee gebeuren?

De Maltese Bank of Valletta heeft nog een vette bankrekening onder beheer van één van de vermoorde zonen van de Libische dictator Khadaffi. Libië eist het geld op, maar Bank of Valletta is niet van plan het over te dragen.

Welke bank droomt niet van een een klant als Mutassim Khadaffi? De zoon van de Libische dictator had officieel een inkomen van 45.000 euro per jaar, maar stortte miljoenen dollars op zijn rekening bij de Bank of Valletta in Malta, schrijft de Wall Street Journal. Voordat hij in 2011 het loodje legde tijdens de Libische revolutie, leidde hij een jetsettend leven.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 22 mei 2015

Niet Grexit, maar default Oekraïne grootste gevaar voor economie Europa

Niet Griekenland, maar Oekraïne is momenteel is het grootste gevaar voor de financiële markten in West-Europa. Net als Griekenland wacht Oekraïne een kritieke maand, echter de uitzichtloze situatie van Oekraïne is veel groter door een door oorlog verwoeste economie.

Als gevolg van de oorlog met Rusland is Oekraïne enerzijds een belangrijk deel aan inkomsten kwijt, maar tevens slurpen de gevechten miljarden USD op. Bovenop deze problemen is de Grivna waardeloos  geworden en heerst er een torenhoge inflatie. Van een daadkrachtige regering is al helemaal geen sprake meer en een toekomstbeeld is er al evenmin.

Op de internationale markten is er momenteel reeds een kans van maar liefst 95% ingecalculeerd dat Oekraïne over de kop gaat. Dit aan de hand van credit default swaps op 5 jaar (CDS), doorgaans een betrouwbare parameter. Hierbij sluit Oekraïne aan bij Argentinië, Venezuela.

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 22 mei 2015

Vlaanderen: Bijna 10.000 sociale woningen staan leeg

In Vlaanderen staan bijna 10.000 sociale woningen leeg. Dat blijkt uit cijfers die Vlaams parlementslid An Moerenhout (Groen) heeft verzameld. Dat er zoveel sociale woningen leeg staan is volgens haar "absurd" op een moment dat er bijna 80.000 Vlamingen op een wachtlijst staan voor een sociale woning. Moerenhout roept minister van Wonen Liesbeth Homans (N-VA) op meer werk te maken van het renoveren en bouwen van sociale woningen.

Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 22 mei 2015

Russen slagen erin slecht economisch tij te keren, verwacht IMF

De Russische economie gaat dit jaar fors achteruit, maar toont volgend jaar een bescheiden herstel. Dat voorspelde het Internationaal Monetair Fonds (IMF) donderdag.

Het IMF verwacht dat de economie van Rusland dit jaar 3,4 procent kleiner wordt en vervolgens in 2016 met 0,2 procent groeit. Eerder ging het fonds nog uit van een min van bijna 4 procent dit jaar en ruim 1 procent volgend jaar. De verbetering is volgens het IMF te danken aan de reactie van de Russische autoriteiten op de economische crisis in het land.

Bron: Cassandraclub
Geplaatst: donderdag 21 mei 2015

Wat gebeurt er als iedereen weer voedsel gaat verbouwen?

In Silicon Vally in California woont een vrouw met twee kinderen. Ze heeft een beneden modaal inkomen en maakte van haar kleine achtertuintje een biologische moestuin, gewoon als hobby en zo is ze minder kwijt aan boodschappen.