Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 13791 tot 13795
Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 21 mei 2015

Varoufakis in opspraak om stiekeme opname Eurogroep

De Griekse minister van Financiën Yanis Varoufakis is opnieuw in opspraak geraakt. Ditmaal omdat hij heeft toegegeven een informele bijeenkomst met Europese collega's stiekem op band te hebben opgenomen.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 21 mei 2015

China's rijkste man ziet zijn fortuin gehalveerd op... 26 minuten

Li Hejun - met een fortuin van 30 miljard dollar naargelang de bron China’s rijkste of op één na rijkste man - zal 20 mei 2015 niet snel vergeten. De eigenaar van het zonnetechnologiebedrijf Hanergy Thin Film zag zijn fortuin op de Chinese beurs woensdag op 26 minuten halveren, toen het aandeel een verlies van 47% moest incasseren.

Bron: rtlnieuws.nl
Geplaatst: donderdag 21 mei 2015

De Kijker aan Z: contant geld

Contant geld... gebruikt u het nog? Heeft u het nog nódig in winkels? De Duitse top-econoom Peter Bofinger vindt dat we muntgeld en bankbiljetten maar moeten afschaffen. Alle betalingen moeten voortaan digitaal. Zo kan zwart geld en crimineel gedrag beter worden aangepakt.

[...]

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 21 mei 2015

Foei Varoufakis! Griekse minister maakte geheime geluidsopnames bij eurogroep

De Europese Unie heeft donderdag met verbazing gereageerd op berichten dat de Griekse minister van Financiën, Yanis Varoufakis, stiekem informeel overleg met Europese collega’s op band heeft opgenomen.

“Wij rekenen erop dat elke aanwezige persoon de vertrouwelijkheid respecteert” en dat heeft eurogroepvoorzitter Jeroen Dijsselbloem ook duidelijk gemaakt, zei een woordvoerster van de Europese Commissie.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 21 mei 2015

Waarom heeft de goudmarkt het zo moeilijk?

Is dit een cyclische of een seculaire berenmarkt waarin de goudprijs zich bevindt. Specialist Frank Holmes legt het uit aan de hand van – volgens hem – de 2 belangrijkste factoren op de goudmarkt: de Love Trade en de Fear Trade.

Na de groeilandencrisis van 1997 – 1998 zagen we begin deze eeuw de opmars van China en Azië waar het bbp per inwoner sterk begon te groeien. De opmars van de middenklasse in China, India en het Midden-Oosten zorgde voor een sterke vraag naar goud, de zo geheten Love Trade.