EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
34
kliks
33
kliks
Bron: BNR.nl
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 13796 tot 13800
Geplaatst op: donderdag 25 juni 2015

‘Eurogroep zal snel uitgepraat zijn, want Grieken blijven dwarsliggen’

De extra vergadering tussen de ministers van Financiën van de eurolanden (eurogroep) over de aanpak van de Griekse financiële situatie zal woensdagavond niet lang duren. Dat stellen bronnen in Brussel. Vooroverleg op het hoogste politieke niveau heeft niet tot een doorbraak geleid. Naar verluidt zijn het met name de Grieken die dwars liggen.

Athene had maandag nieuwe voorstellen ingediend, die de afgelopen dagen door de experts van de geldschieters zijn getoetst en doorberekend. Woensdagmiddag was er overleg in Brussel tussen de Griekse premier Alexis Tsipras, voorzitter Jean-Claude Juncker van de Europese Commissie, president Mario Draghi van de Europese Centrale Bank, de baas van het Internationaal Monetair Fonds Christine Lagarde en eurogroepvoorzitter Jeroen Dijsselbloem om tot een oplossing te komen. Die lijkt er niet te zijn.

Lees verder op z24.nl
Geplaatst op: donderdag 25 juni 2015

Strategen verwachten dat dollar zich zal herpakken

De dollar lijkt rustig het juiste moment af te wachten om zijn klim te hervatten wanneer de euforie over een mogelijke Griekse schuldendeal weer afneemt en beleggers zich weer zullen richten op de aanstaande renteverhoging in de Verenigde Staten. Dat beweren strategen ten minste.

De euro heeft het beter gedaan tegenover de dollar maar beweegt desondanks praktisch zijwaarts de afgelopen week, en dat ondanks het optimisme rondom een mogelijke deal tussen Griekenland en zijn schuldeisers die de Europese aandelenmarkt fors hoger heeft gezet maandag. De euro stond maandag echter op een kleine winst tegenover de dollar, op ongeveer 1,13 dollar.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: donderdag 25 juni 2015

30 procent minder gas betekent 5 procent krimp economie Groningen

 De Groningse economie krimpt daardoor in 2015 naar verwachting met 5,0% en de schatkist loopt 1,2 miljard euro mis ten opzichte van de raming in de Voorjaarsnota.

 De Groningse economie krimpt daardoor in 2015 naar verwachting met 5,0% en de schatkist loopt 1,2 miljard euro mis ten opzichte van de raming in de Voorjaarsnota.

Op 23 juni heeft minister Kamp van EZ in een brief aan de Tweede Kamer bekend gemaakt dat het productieplafond voor 2015 is bepaald op 30 miljard m3 aardgas. Dit impliceert volgens ING een 5% krimp van de Groningse economie. De economie van de COROP regio Overig Groningen (inclusief de Stad Groningen) krimpt zelfs met 6%. De inzet van het recent gesloten akkoord van het nieuwe bestuurscollege van de provincie Groningen gaat overigens nog een stap verder. Het college wil de gasproductie met nog 3 miljard verlagen naar 27 miljard m3 in 2015 en zo snel als mogelijk naar 12 miljard m3 per jaar in de toekomst. Dat zou ook voor de komende jaren krimp van de Groningse economie betekenen.

[...]

Lees verder op Energienieuws
Geplaatst op: donderdag 25 juni 2015

Griekse premier Tsipras: "Schuldeisers hebben ons voorstel niet aanvaard"

De Europese Commissie, de Europese Centrale Bank en het Internationaal Monetair Fonds aanvaarden de Griekse hervormingsvoorstellen niet. Dat zegt eerste minister Alexis Tsipras. Hij haalt uit naar "bepaalde instellingen", volgens een bron in Athene heeft Tsipras het vooral op het IMF gemunt.

Lees verder op HLN.be
Geplaatst op: donderdag 25 juni 2015

Poetin geeft geen krimp: boycot van Westers voedsel verlengd

De Russische president Vladimir Poetin heeft het importverbod op voedsel uit het Westen met een jaar verlengd. De stap is een antwoord op de verlenging van sancties tegen Rusland door de Europese Unie. De Russische stap is drastischer dan verwacht. Brussel verlengde de strafmaatregelen eerder deze week met zes maanden.

Lees verder op z24.nl

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs