Nieuws / Artikelen met het woord

57282 artikelen gevonden. Artikel 13796 tot 13800
Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 4 mei 2015

8 miljoen mensen in België krijgen een uitkering

Roland Duchatelet, bekend ondernemer en eigenaar van voetbalclubs, mocht bij Kanaal Z afgelopen weekend nog eens een lans komen breken voor het basisinkomen. Met dat idee leurt hij al zowat een decennium. Het moet gezegd: op dat vlak liep Duchatelet voorop in de massa. Hij bepleitte de alternatieve vorm van uitkeringen al toen nog niemand anders zich met de materie bezig hield.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 4 mei 2015

Industriële groei te danken aan Mario Draghi?

Hoera, het gaat goed met de economie in de Europese Unie! Alleen maar vreugdekreten zo aan het begin van de nieuwe werkweek.

De industriële groei zou aantrekken in de Europese landen, ook in België. Politici en economen die voorstander zijn van het kwantitatieve versoepelingsbeleid van de Europese Centrale Bank zien hierin alvast het bewijs dat de QE werkt. Zo simpel ligt alles niet.

Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 4 mei 2015

Duitse industrie blijft lekker draaien, Fransen kampen met krimp

De tweedeling in de groeiontwikkeling van de Duitse en Franse industrie tekende zich in april weer sterker af.

In Frankrijk nam het tempo van de achteruitgang weer toe, na een kleine verbetering in maart. De situatie in de op een na grootste economie van de eurozone verslechterde ook sterker dan op basis van een eerste raming werd gedacht.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 4 mei 2015

Griekse industriële activiteit naar laagste peil in 2 jaar

De activiteit in de industrie van Griekenland is opnieuw gekrompen in april, zelfs naar het laagste peil in bijna twee jaar. Ook de industriëme activiteit in Frankrijk is in april opnieuw gezakt. In onder meer Duitsland, Spanje en Italië hield het herstel daarentegen aan, meldde onderzoeksbureau Markit vandaag.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: maandag 4 mei 2015

Buffett: Bij normale rente zouden aandelen niet zo duur zijn

Volgens Warren Buffett zijn de relatief hoge aandelenkoersen van dit moment alleen te rechtvaardigen vanwege de extreem lage rente. “Als we terug gaan naar een normale rente zouden we aandelen tegen de huidige waardering duur vinden”, zo verklaarde de miljardair tijdens de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering van Berkshire Hathaway.