Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 13801 tot 13805
Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 21 mei 2015

'Behalve in Japan is de statusperceptie over ondernemers nergens in de wereld lager dan in Vlaanderen'

De Vlaming bestempelt zichzelf niet als een ondernemer. De angst om te mislukken weerhoudt hem er te vaak van om een bedrijf op te richten. Dat blijkt uit een onderzoek van de Vlerick Business School. Opgemerkt wordt dat succesvol ondernemerschap in Vlaanderen bij 54 procent van de bevolking wel een positieve reactie krijgt, maar die score ligt veel lager dan in de buurlanden.

Bron: Hollandgold
Geplaatst: donderdag 21 mei 2015

Goudkoers moet 50x hoger voor gouddekking Chinese yuan

Als China haar munt wil dekken met goud moet de goudkoers bijna vijftig keer zo hoog zijn als nu, namelijk $64.000 per troy ounce. Dat schrijft Bloomberg op basis van een eigen onderzoek. Voor een traditionele goudstandaard, waarin al het geld gedekt wordt door goud, is er tegen de huidige goudkoers volstrekt onvoldoende goud in de wereld.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 21 mei 2015

Japan investeert $110 miljard in infrastructuur Azië

Japan gaat de komende vijf jaar in totaal $110 miljard investeren in het verbeteren van de infrastructuur van Azië, een stijging van 30% ten opzichte van de afgelopen jaren. Het plan, dat vandaag door de Japanse premier Shinzo Abe werd onthuld, voorziet onder andere in de aanleg van nieuwe wegen en spoorlijnen. Daarbij zal ook het nodige bedrag opzij worden gezet voor het terugdringen van de uitstoot van broeikasgassen en de verbetering van de luchtkwaliteit.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 21 mei 2015

Market Update (21 mei 2015)

Griekenland mogelijk op 5 juni bankroet, inkomensongelijkheid het grootst in dertig jaar en liquiditeit op obligatiemarkt wordt steeds kleiner. Verder in het nieuws: Federal Reserve doet nog even niks, Rusland koopt 300.000 troy ounce goud bij in april, Saxo Bank voorziet stijging goudprijs door China en goudsector niet onder de indruk van nieuw spaarplan voor goud in India.

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 21 mei 2015

Koopwoningen stijgen nu al meer dan een jaar in prijs

Bestaande koopwoningen waren in april 2,3 procent duurder dan in dezelfde maand een jaar eerder.

Dat bleek donderdag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Kadaster. De prijzen zijn nu al ruim een jaar hoger ten opzichte van jaar daarvoor, zo merken ze op.

De prijsstijging op jaarbasis is wel iets kleiner dan in de afgelopen twee maanden. Sinds de zomer van 2013 was er juist sprake van een licht stijgende trend.

Het gemiddelde prijsniveau van bestaande koopwoningen was in april 2015 ongeveer even hoog als in september 2003.