Nieuws / Artikelen met het woord

57265 artikelen gevonden. Artikel 13821 tot 13825
Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 1 mei 2015

Euro gaat met sprongen omhoog ten opzichte van USD, pariteit blijkt luchtkasteel te zijn

Tegen alle eerdere voorspellingen van de voorbije weken en maanden is de euro volop bezig aan een opmars ten opzichte van de USD. Waar velen denken dat dit een correctie is op de eerder hevige bewegingen op de forexmarkten is de werkelijke reden dieper te zoeken. De oplossing voor deze vragen is te vinden in diepere verschuivingen in de mondiale economie.

Waar de neergang door het QE-programma van Draghi nog een langlopend verhaal leek te worden, gaat de euro plots met sprongen omhoog. Woensdag werd de 1,10 USD grens doorbroken, donderdagochtend reeds de 1,1250 USD. Vele valuta experts waren volledig verrast.

Bron: BitcoinSpot.nl
Geplaatst: vrijdag 1 mei 2015

Richard Branson organiseert Bitcoin & Blockchain bijeenkomst op prive eiland

Volgende maand zal de creme-de-la-creme van de bitcoingemeenschap een gezellig onderonsje hebben op het prive-eiland van niemand minder dan Richard Branson tijdens de "Blockchain summit". De multi-miljardair, onder andere bekend van zijn luchtvaartmaatschappij en platenlabel, steekt zijn enthousiasme voor Bitcoin niet onder stoelen of banken. Zo investeerde hij eerder al in Bitpay en accepteerde hij Bitcoin voor, zijn bedrijf voor ruimte-reizen, Virgin Galactic.

De Blockchain summit zal plaatsvinden op Necker island in de Britse maagdeneilanden van 25 tot 28 mei. Tijdens het het evenement zullen er diverse discussies en presentaties plaatsvinden. Ook zal er, volgens de uitnodiging, "nagedacht worden over hoe de wereld maximaal kan profiteren van de baanbrekende technologie achter Bitcoin en de Blockchain".

Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 1 mei 2015

Moody’s negatiever over Griekse banken

Moody’s heeft zijn kredietoordeel voor drie Griekse financiële instellingen verlaagd. Dat maakte de firma donderdag bekend.

De banken die werden afgewaardeerd zijn Piraeus Bank, National Bank of Greece en Alpha Bank. De verlaging is onder meer het gevolg van de aanhoudende verslechtering van de financiering en liquiditeit van de banken.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 30 april 2015

Olieprijzen stijgen niet snel genoeg

Nu de energieprijzen zich enigszins aan het herstellen zijn, zou je bijna vergeten hoe het zover is kunnen komen. Op dit moment is het niveau ruwweg maar de helft van vorig jaar toen ruwe olie net niet aan 120 USD per vat noteerde.

Daarvoor hebben heel wat producenten zich diep in de schulden moeten steken. Vooral Amerikaanse olieboeren die het herstel graag zien komen, moeten zich nog een tijdje gedeisd houden. Zij die de dip hebben overleefd, hebben nog steeds te maken met een gigantische schuldenberg.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 30 april 2015

Poetin aan zet in Koude Oorlog en valutaoorlog

De volgende zet in het grote schaaktoernooi van deze valutaoorlog is gemaakt. Op 23 april schudde de Russische president Vladimir Poetin de hand met de Argentijnse president Cristina Fernandez tijdens hun bezoek in het Kremlin in Moskou waar men heeft afgesproken de wereldreservemunt, de Amerikaanse dollar, buitenspel te zetten.

En zo lijkt een volgende set in twee oorlogen gezet te zijn in zowel de Koude Oorlog tussen NAVO en Rusland, alsook in de valutaoorlog waarin het belang van valuta’s steeds verder worden aangetast. De twee machtsblokken liggen elkaar al langere tijd dwars waar het elkaar sancties over en weer oplegt in navolging op het terugvorderen van het Krim door Rusland, voorheen per ongeluk cadeau gedaan aan Oekraïne.