Nieuws / Artikelen met het woord

58205 artikelen gevonden. Artikel 13826 tot 13830
Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 11 juni 2015

Geduld geldschieters van Griekenland raakt op

Nadrukkelijker dan voorheen hebben de geldschieters van Griekenland het land gemaand beslissingen te nemen. Een gesprek tussen voorzitter Jean-Claude Juncker van de Europese Commissie en de Griekse premier Alexis Tsipras moest de Grieken vooral overtuigen dat de bal bij hen ligt.

Het geduld bij de geldschieters (de eurolanden, de Europese Centrale Bank en het Internationaal Monetair Fonds (IMF) raakt op. Onvrede en ergernis nemen toe. Het IMF liet donderdag weten dat er nog altijd grote verschillen van mening zijn over belangrijke onderwerpen. De partijen zijn nauwelijks dichter bij elkaar gekomen. Het IMF-team experts heeft Brussel verlaten.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 11 juni 2015

IMF verlaat Griekse onderhandelingen

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) heeft zich teruggetrokken uit de onderhandelingen over de Griekse schulden, na grote onenigheden met Athene. De delegatie uit Washington deed die verrassende mededeling nadat de EU Grieks premier Alexis Tsipras had aangemaand niet langer te gokken op de toekomst van zijn land en de nodige beslissingen te nemen om een ramp af te wenden.

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 11 juni 2015

IMF: nog grote meningsverschillen met Grieken

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) heeft nog altijd grote verschillen van mening met Griekenland over zeer belangrijke onderwerpen. De partijen zijn de laatste dagen nauwelijks dichter bij elkaar gekomen. Dat heeft een woordvoerder van het IMF donderdag gezegd.

Het IMF liet weten dat een team van onderhandelaars Brussel heeft verlaten zonder voortgang te boeken in het overleg over een oplossing voor de Griekse schuldenproblematiek. ,,De bal ligt heel erg bij Griekenland”, aldus de zegsman.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 11 juni 2015

Komt de Amerikaanse banenmotor écht op gang?

De Amerikaanse banenmotor. Het is zo een beetje één van de weinige macro-economische indicatoren dat zou moeten aantonen dat de economie van de Verenigde Staten uit een bodem kruipt. Maar zijn er andere signalen die dit kunnen bevestigen?

Bekend is namelijk dat de loonontwikkeling in deze economie nogal achterblijft. Maar waar meer vraag is (naar arbeid), is minder aanbod, en stijgen de prijzen, en dus ook de lonen. Vreemd. Ook over de participatiegraad kunnen geen opbeurende cijfers geschreven worden. Deze noteert rond het niveau van 1978. Maar liefst 92,9 miljoen Amerikanen zitten in de groep die geen baan hebben en daarbij ook niet opzoek zijn naar een baan. Zou dit het succes van Netflix misschien verklaren? En verklaart dit waarom het werkloosheidscijfer er zo laag bij staat? Immers, wie niet zoekt, participeert niet en kan dus ook niet als werkloze gerekend worden.

Toch zijn er zeker ook positieve ontwikkelingen rondom de werkgelegenheid van Amerika te vinden. Zo zijn er opvallend weinig Amerikanen die moeten rondkomen van een werkloosheidsuitkering. Hoewel er deze week in de Verenigde Staten maar liefst 2000 steunaanvragen bijkwamen, is dit aantal nog steeds historisch laag.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 11 juni 2015

Wie heeft de sleutel van de zilvermarkt?

Op zoek naar info over zilver waar we iets mee kunnen aanvangen voor de lange termijn, duiken we voor een tweede keer in de zilvermarkt.

Is zilver als edelmetaal nu gewoon interessant omdat de prijs is gedaald tot onder de productiekost, of wordt zilver de belegging die de komende jaren spectaculair kan presteren?