Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 13826 tot 13830
Bron: Marketupdate
Geplaatst: woensdag 20 mei 2015

Market Update (20 mei 2015)

Hedgefondsen werden voortijdig geïnformeerd over stimuleringsprogramma ECB, HSBC gaat extra kosten in rekening brengen voor spaartegoeden in euro’s en Zwitserse francs en banken moeten rekening houden met hoge boetes voor valutamanipulatie. Verder in het nieuws: China gaat $70 miljard investeren voor verbetering internettoegang, Rusland start in juni met aanleg ‘Turkish Stream’ gaspijpleiding in de Zwarte Zee en Griekenland heeft nog maar voor een paar weken geld in kas.

Bron: Goudstandaard
Geplaatst: woensdag 20 mei 2015

India spoort bevolking opnieuw aan goud in te leveren

De regering van India probeert haar bevolking aan te sporen goud in te leveren bij de bank. In ruil daarvoor kunnen banken een vergoeding bieden in de vorm van rente. Op deze manier komt er meer goud in omloop en hoeft er minder van geïmporteerd te worden, dat is althans de theorie. De praktijk wijst uit dat soortgelijke pogingen uit het verleden gedoemd waren te mislukken.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 20 mei 2015

Sterkere groei Japanse economie

De Japanse economie is in het eerste kwartaal met 2,4 procent gegroeid in vergelijking met een jaar eerder.

Daarmee viel de groei sterker uit dan in de voorgaande periode, toen de economie met een bijgestelde 1,1 procent vooruit ging. Economen hadden in doorsnee verwacht dat de groei zou uitkomen op 1,6 procent.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 20 mei 2015

Griekenland ziet 5 juni als uiterste deadline voor overeenkomst

Als er voor 5 juni geen overeenkomst is tussen de Griekse regering en de schuldeisers van het land, kan Griekenland niet meer aan betalingsverplichtingen voldoen.

Griekenland moet volgende maand in totaal 1,5 miljard euro betalen aan het Internationaal Monetair Fonds (IMF). Als er voor 5 juni geen deal is, krijgt het IMF het geld niet, aldus Filis.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 20 mei 2015

Dit is waarom de meeste goud liefhebbers totaal verkeerd zijn

Een van de voornaamste reden waarom goud liefhebbers goud kopen, is omdat ze geloven dat de Amerikaanse Dollar in elkaar gaat klappen. China en andere groeilanden zouden goud kopen als uitweg uit het globale fiat geldsysteem.

Dit globale fiat geldsysteem wordt momenteel gedomineerd door de Amerikaanse dollar. Op deze manier kan de Verenigde Staten druk uitoefenen op deze landen, wie niet in de pas loopt, kan geen gebruik meer maken van de Amerikaanse dollar.

China vindt dit systeem verkeerd, daarom dat China zo veel mogelijk handelsakkoorden sluit met andere landen en het alternatieven op poten zet voor de Wereldbank en het IMF. Vele geloven dan ook dat China op een dag een update van de goudreserves zal bekend maken en daarna de fakkel van de Amerikaanse dollar zal overnemen.

Het enige probleem met deze stelling is dat het grootste deel verkeerd is,Ā zegt Jim Rickards.