Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 13836 tot 13840
Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 20 mei 2015

Bankautomaten moeten recordbedragen uitbetalen

Belgische consumenten hebben vorig jaar aan bankautomaten een recordbedrag van 42 miljard euro afgehaald. Dat heeft de krant De Tijd gemeld op basis van cijfers van Febelfin, de beroepsvereniging van de financiële sector. Het afgehaalde bedrag is over een periode van vijf jaar met 17 procent gestegen.

Er wordt gewag gemaakt van een opmerkelijke vaststelling. Economen zoals Peter Bofinger of Kenneth Rogoff hebben immers recent nog eens een lans gebroken voor het afschaffen van contant geld. Onder meer kleine handelaars vormen volgens de sectororganisatie echter een belangrijke pijler voor de nood aan cash geld.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 20 mei 2015

Dit bewijst dat het geld op uw bankrekening niet veilig is

Op onderstaande video hoort u het verhaal van Lyndon McLellan, een hard werkende Amerikaan die op een dag moest vaststellen dat de Amerikaanse overheid $ 107.702 van zijn bankrekening had genomen – zonder dat hij het wist. Dit is een verhaal uit Amerika maar wie denkt dat dit niet hier kan gebeuren is naïef of onwetend.

McLellan bezit enkele ‘country stores’ – het soort winkels waar iedereen elkaar nog bij de voornaam kent. Zo bouwde hij ook een tankstation om tot een plaats waar men ook hot dogs, broodjes en dergelijke kan kopen. In België en in Nederland kent iedereen wel dergelijke winkels in zijn buurt.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 20 mei 2015

Finale deadline voor Griekenland nadert

Tijdens een persconferentie in Berlijn hebben de Duitse bondskanselier Angela Merkel en de Franse president François Hollande gemeld dat het van absoluut belang is om tegen eind mei een akkoord te hebben tussen Griekenland en de internationale geldschieters.

Zowel Merkel als Hollande zijn van mening dat Griekenland thuis hoort in de eurozone en dat het belangrijk is om een goede en structurele oplossing te vinden.

Bron: Doijer & Kalff
Geplaatst: woensdag 20 mei 2015

ECB gaf details stimuleringsprogramma door aan hedgefondsen

De ECB heeft voortijdig informatie over het stimuleringsprogramma gedeeld met hedgefondsmanagers en bankiers. Dat gebeurde de avond van tevoren tijdens een diner in het Berkeley Hotel in Londen. Zo hadden ze uitgebreid de tijd om te profiteren van een dalende euro, stijgende aandelenkoersen een een daling van de obligatierentes.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: woensdag 20 mei 2015

Kijktip: Zembla over de Schuldenmachine

Zembla Internationaal zendt vanavond een reportage uit over de eurocrisis. We leven al jaren op krediet en schulden zijn de brandstof voor de economische groei geworden.Gezaghebbende sprekers, zoals de Franse econoom Thomas Piketty, buigen zich over de vraag hoe we de Europese schuldencrisis te boven kunnen komen.