Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 13836 tot 13840
Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 30 april 2015

Werkloosheidspercentage eurzone daalt nog niet: 11,3 procent in maart

De werkloosheid in de eurozone is in maart opnieuw uitgekomen op 11,3 procent van de beroepsbevolking. Dat maakte het Europese statistiekbureau Eurostat donderdag bekend.

Volgens Eurostat waren in maart in de eurozone 18,1 miljoen mensen werkloos. Dat waren er 36.000 minder dan een maand eerder. Voor de gehele Europese Unie werd een werkloosheid gemeten van 9,8 procent, eveneens onveranderd vergeleken met februari. In de EU zaten ruim 23,7 miljoen mensen zonder betaald werk.

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 30 april 2015

Werkloosheid Duitsland nog nooit zo laag, maar daling vlakt wel af

Het aantal werklozen in Duitsland is in april voor de zevende maand op rij gedaald. Dat blijkt uit cijfers die het Duitse federale arbeidsbureau donderdag publiceerde.

Het aantal werklozen zakte met 8000 naar 2,79 miljoen. Economen hadden in doorsnee verwacht dat het aantal werklozen met 15.000 zou dalen. In het oosten van Duitsland nam het aantal mensen zonder betaald werk met 6000 af en in het westen met 2000. De cijfers zijn gecorrigeerd voor seizoensinvloeden.

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 30 april 2015

Economie Spanje trekt fors aan, deflatie blijft probleem

De Spaanse economie is in het eerste kwartaal met 0,9 procent gegroeid ten opzichte van de laatste drie maanden van vorig jaar.

Dat maakte het Spaanse statistiekbureau donderdag bekend.

Daarmee was de groei nog iets sterker dan in het laatste kwartaal van 2014, toen de op drie na grootste economie van de eurozone met 0,7 procent groeide. Op jaarbasis werd de Spaanse economie vorig kwartaal 2,6 procent groter.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 30 april 2015

Deze grondstof is “een slimme investering”

Als we analist Rob Chang mogen geloven, doen beleggers er goed aan om te investeren in de grondstof uranium. Waarom? Vanwege de beperkte voorraad van en de sterke vraag naar uranium, die de prijs van deze grondstof omhoog zou moeten drijven. Dat vertelt de analist tegenover Cnbc. ‘De prijs van deze grondstof beweegt omhoog omdat er duidelijk niet genoeg geproduceerd wordt om aan de vraag te kunnen voldoen’, zei Rob Chang, senior analist en head of metals & mining voor Cantor Fitzgerald.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 30 april 2015

#Verwacht: Groeivertraging Verenigde Staten is tijdelijk

Zoals reeds aangegeven gaat het minder goed met de Amerikaanse economische groei. De economie groeide slechts met 0,2 procent, wat een pak lager is dan de 3% van vorig jaar.

Gisterenavond, tijdens het rentebesluit van de Federal Reserve,  reageerde Janet Yellen op deze tegenvallende cijfers.

In de verklaring staat geschreven dat de economische groei werd belemmerd door tijdelijke factoren die in het tweede kwartaal geen bedreiging meer zullen zijn.