Nieuws / Artikelen met het woord

57282 artikelen gevonden. Artikel 13841 tot 13845
Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 30 april 2015

Olieprijzen stijgen niet snel genoeg

Nu de energieprijzen zich enigszins aan het herstellen zijn, zou je bijna vergeten hoe het zover is kunnen komen. Op dit moment is het niveau ruwweg maar de helft van vorig jaar toen ruwe olie net niet aan 120 USD per vat noteerde.

Daarvoor hebben heel wat producenten zich diep in de schulden moeten steken. Vooral Amerikaanse olieboeren die het herstel graag zien komen, moeten zich nog een tijdje gedeisd houden. Zij die de dip hebben overleefd, hebben nog steeds te maken met een gigantische schuldenberg.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 30 april 2015

Poetin aan zet in Koude Oorlog en valutaoorlog

De volgende zet in het grote schaaktoernooi van deze valutaoorlog is gemaakt. Op 23 april schudde de Russische president Vladimir Poetin de hand met de Argentijnse president Cristina Fernandez tijdens hun bezoek in het Kremlin in Moskou waar men heeft afgesproken de wereldreservemunt, de Amerikaanse dollar, buitenspel te zetten.

En zo lijkt een volgende set in twee oorlogen gezet te zijn in zowel de Koude Oorlog tussen NAVO en Rusland, alsook in de valutaoorlog waarin het belang van valuta’s steeds verder worden aangetast. De twee machtsblokken liggen elkaar al langere tijd dwars waar het elkaar sancties over en weer oplegt in navolging op het terugvorderen van het Krim door Rusland, voorheen per ongeluk cadeau gedaan aan Oekraïne.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 30 april 2015

De koning schaakt

Iran speculeerde de voorbije maanden op een machtsvacuüm in Saoedi-Arabië na de dood van koning Abdoellah. Betere banden met het Westen en steun aan Sjiitische minderheden in Soenitische landen zou de Saoedische hegemonie in de Arabische wereld naar de kroon moeten steken. Maar Riyyad heeft de touwtjes meer dan ooit in handen.

De nieuwe koning Salman laat er geen gras over groeien: hij verving zowat de hele centrale staf, herverdeelde ministerposten onder zijn broers en neven, en stuurde oudgedienden de laan uit. Vrees voor een coup of een stijlbreuk met het verleden?

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 30 april 2015

Stand van Nederland: economie groeit lekker, maar er kan nog een tandje bij

De Nederlandse economie groeit in mei met 1,4 procent vergeleken met een jaar geleden. Dat voorspelt de Stand van Nederland, de barometer van de economie van zakensite Z24.nl. In april groeit de economie eveneens met 1,4 procent.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 30 april 2015

Stijgt de euro of daalt de dollar?

De Amerikaanse dollar daalt donderdag voor de zevende dag op rij en flirt met de grens van 1.12 euro. De onafgebroken stijging van de ‘greenback’ - zowat iedereen was het enkele weken geleden nog eens over het feit dat pariteit onvermijdelijk en slechts een kwestie van tijd was - lijkt een pauze te hebben ingelast, nu de Amerikaanse economie in het eerste kwartaal van 2015 tot stilstand lijkt gekomen.

[...]