EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 13851 tot 13855
Geplaatst op: woensdag 1 juli 2015

El-Erian ziet nu 85% kans op Grexit

Griekenland stevent af op een ‘enorme economische krimp’ en zal waarschijnlijk worden gedwongen om te vertrekken uit de eurozone. Dat zei Mohamed El-Erian, voormalig chief executive bij Pacific Investment Management Co (Pimco), maandag.

Griekenland sloot deze week zijn banken om te voorkomen dat enorme hoeveelheden extra geld worden onttrokken vanwege het mogelijk omvallen van het Griekse financiële systeem na een onrustig weekend rondom de Griekse schuldencrisis.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: woensdag 1 juli 2015

2.200 euro netto per maand! Burgemeesters Barcelona en Madrid verlagen hun salaris met 60%

Vele van de linkse burgemeesters die in mei in Spanje werden verkozen hebben hun ambtstermijn aangevat met het verlagen van hun salaris. Een symbolische, maar o zo belangrijke geste, schrijft La Vanguardia:

‘De burgemeester van Barcelona, Ada Colau (foto), had tijdens haar verkiezingscampagne beloofd haar salaris gevoelig naar beneden te brengen. Ze voegt nu de daad bij het woord en volgt daarmee de ethische code van Comù, het politieke platform voor het welke ze opkwam.

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: woensdag 1 juli 2015

We zijn Back to the Future: Toyota bouwt een vliegend skateboard

Het is 2015, het jaar waarin de science fiction-klassieker Back to the Future zich situeerde. Toeval of niet, net dit jaar kondigt de Japanse autofabrikant Toyota aan dat zijn filiaal Lexus één van de meest opvallende gadgets uit de film - een vliegend skateboard - in het echt gaat produceren.

De Amerikaanse regisseur Rober Zemeckis blijkt een echte visionair. Tal van voorspellingen uit de films uit zijn reeks Back to the Future, waarvan de eerste verscheen in 1989, zijn ondertussen uitgekomen.

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: woensdag 1 juli 2015

Uitgelekte NSA-documenten: minister van financiën vond Franse economische toestand verschrikkelijk

Pierre Moscovici, de voormalige Franse minister van financiën, was drie jaar geleden van mening dat zijn land in een verschrikkelijke economische toestand verkeerde. De situatie was volgens Moscovici veel erger dan iedereen zich kon voorstellen. Dat blijkt uit één van de geheime documenten van het Amerikaanse National Security Agency (NSA) die via Wikileaks zijn gelekt.

Moscovici werd in juli drie jaar geleden door de socialistische senator Martial Bourquin ondervraagd. Bourquin, zelf ooit arbeider bij Peugeot, drong er bij de minister op aan de brugpensioenregeling opnieuw in te voeren.

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: woensdag 1 juli 2015

‘Griekse premier Tsipras wil plan schuldeisers opeens toch accepteren’

De Griekse premier Alexis Tsipras zou dinsdagavond laat hebben aangegeven toch akkoord te willen gaan met de bezuinigings- en hervormingsmaatregelen die de Europese Commissie zondag heeft gepubliceerd.

De Griekse premier Alexis Tsipras zou dinsdagavond laat hebben aangegeven toch akkoord te willen gaan met de bezuinigings- en hervormingsmaatregelen die de Europese Commissie zondag heeft gepubliceerd.

Dat meldt zakenkrant The Financial Times woensdag, zich baserend op een brief van de Griekse premier  die dinsdagavond laat aan voorzitter Jean-Claude Juncker van de Europese Commissie, directeur Christine Lagarde van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) en president Mario Draghi van de Europese Centrale Bank zou zijn gestuurd. Deze instellingen vormen samen de ‘trojka’ die Griekenlands schuldeisers vertegenwoordigen.

Lees verder op z24.nl

Navigeer door nieuws en artikelen
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs