Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 13851 tot 13855
Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 28 mei 2015

Market Update (28 mei 2015)

Plannen van DNB om hypotheekschuld te verminderen zeer negatief ontvangen, ECB houdt rekening met een snel faillissement van Griekenland en de Federal Reserve blijft volhouden dat de rente omhoog gaat. Verder in het nieuws: China ziet grotere rol voor de yuan dankzij ‘Silk Road’ handelsroute, Gazprom verlegt aandacht van de ‘South Stream’ naar de ‘Turkish Stream’ en China importeerde opnieuw minder goud uit Hong Kong.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 28 mei 2015

Grieks ontwerp voor 2 euroherdenkingsmunt

Op de nieuwste internationale herdenkingsmunt van 2 euro komt een Grieks ontwerp.

Een designer van de Griekse centrale bank (Bank of Greece) won de prijsvraag voor het ontwerp van de munt, die verschijnt om de dertigste verjaardag van de Europese vlag als Europees embleem te vieren.

Dat maakte de Europese Commissie donderdag bekend. De munt wordt door alle eurolanden uitgegeven. Het gaat om ongeveer 75 miljoen stuks. Het is de vierde gezamenlijke herdenkingsmunt. De eerste werd in 2007 geslagen.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: donderdag 28 mei 2015

Column Kees de Kort | Een beetje lef tonen

Stakingen in de metaalindustrie, loonoffers bij warenhuisketen V&D. "Er is weer een hoop aan de hand op de Nederlandse arbeidsmarkt", zegt BNR macro-econoom Kees de Kort.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 28 mei 2015

'Inkomensongelijkheid is niet de fout van de rijken'

Als Warren Buffett spreekt luistert de wereld. Toen hij recent in een opiniestuk voor de Amerikaanse zakenkrant The Wall Street Journal argumenteerde waarom hij tegen een verhoging van  het minimumloon is, kon hij dan ook op heel wat media-aandacht rekenen. Waarom is volgens Buffett een herverdeling met het systeem van belastingen beter dan een hoger minimumloon?

Buffett is geen aanhanger van een neoliberaal beleid waarin alles aan de wetten van de markt wordt overgelaten en de rol van de overheid zoveel mogelijk ingeperkt wordt.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 28 mei 2015

Poetin legt schuld voor opkomst Islamitische Staat bij ongeautoriseerde interventies in Midden-Oosten

De Russische president Vladimir Poetin zegt dat de coalitie onder leiding van de Verenigde Staten er zelf schuld aan heeft dat terreurgroep Islamitische Staat zo groot is geworden. Dat verklaarde Poetin tijdens een ontmoeting met verantwoordelijken van de veiligheidsdiensten op een BRICS-conferentie.

De Russische kritiek kwam net op het moment dat de Verenigde Staten en hun bondgenoten de Iraakse stad Ramadi aan Islamitische Staat moesten prijsgeven aan.

Poetin lanceerde zijn kritiek op de buitenlandse interventies in het Midden-Oosten tijdens een vergadering met verantwoordelijken van de veiligheidsdiensten uit de vijf BRICS-landen China, Brazilië, India, Zuid-Afrika en Rusland.