Nieuws / Artikelen met het woord

57289 artikelen gevonden. Artikel 13856 tot 13860
Bron: Volkskrant.nl
Geplaatst: donderdag 30 april 2015

Banken moeten hun buffers sterk vergroten

In de nasleep van de financiële crisis is veel gesproken over het aanscherpen van het bankentoezicht. De bankenlobby heeft echter essentiële veranderingen in de kern van het toezicht geblokkeerd. Banken hebben nog steeds te kleine kapitaalbuffers. Om de bankensector echt veiliger te maken, moet dit veranderen. Met grotere kapitaalbuffers komen banken minder snel in de problemen. Mocht overheidsingrijpen onvermijdelijk zijn, dan zal dat in ieder geval minder belastinggeld kosten.

[...]

Bron: Elsevier.nl
Geplaatst: donderdag 30 april 2015

Door overijverig CBS betaalt Nederland veel te veel aan Brussel

Leestip:

Er valt geen peil meer te trekken op de statistiekbrij rond het nationaal inkomen. Andere EU-landen worden beter van de Nederlandse cijferijver. En het kabinet kan daardoor zijn zaakjes mooier voorstellen. Maar geen Nederlander wordt er beter van. Integendeel.

Nederland wordt op papier steeds welvarender, alleen wordt geen Nederlandse burger er beter van - eerder slechter.

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) is ijverig bezig steeds weer nieuwe definities door te voeren en steeds weer nieuwe economische activiteiten op te sporen om die te kunnen toe voegen aan de nationale economie. Het gevolg: hogere contributies aan Brussel en mogelijk ook hogere uitgaven voor ontwikkelingshulp.

[...]

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 30 april 2015

Werkloosheidspercentage eurzone daalt nog niet: 11,3 procent in maart

De werkloosheid in de eurozone is in maart opnieuw uitgekomen op 11,3 procent van de beroepsbevolking. Dat maakte het Europese statistiekbureau Eurostat donderdag bekend.

Volgens Eurostat waren in maart in de eurozone 18,1 miljoen mensen werkloos. Dat waren er 36.000 minder dan een maand eerder. Voor de gehele Europese Unie werd een werkloosheid gemeten van 9,8 procent, eveneens onveranderd vergeleken met februari. In de EU zaten ruim 23,7 miljoen mensen zonder betaald werk.

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 30 april 2015

Werkloosheid Duitsland nog nooit zo laag, maar daling vlakt wel af

Het aantal werklozen in Duitsland is in april voor de zevende maand op rij gedaald. Dat blijkt uit cijfers die het Duitse federale arbeidsbureau donderdag publiceerde.

Het aantal werklozen zakte met 8000 naar 2,79 miljoen. Economen hadden in doorsnee verwacht dat het aantal werklozen met 15.000 zou dalen. In het oosten van Duitsland nam het aantal mensen zonder betaald werk met 6000 af en in het westen met 2000. De cijfers zijn gecorrigeerd voor seizoensinvloeden.

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 30 april 2015

Economie Spanje trekt fors aan, deflatie blijft probleem

De Spaanse economie is in het eerste kwartaal met 0,9 procent gegroeid ten opzichte van de laatste drie maanden van vorig jaar.

Dat maakte het Spaanse statistiekbureau donderdag bekend.

Daarmee was de groei nog iets sterker dan in het laatste kwartaal van 2014, toen de op drie na grootste economie van de eurozone met 0,7 procent groeide. Op jaarbasis werd de Spaanse economie vorig kwartaal 2,6 procent groter.