Nieuws / Artikelen met het woord

57853 artikelen gevonden. Artikel 13856 tot 13860
Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 28 mei 2015

Koning Willem-Alexander roemt bijzondere band met Canada

Koning Willem-Alexander heeft woensdagavond uitgebreid stilgestaan bij de bijzondere band tussen Nederland en Canada.

“Er zijn weinig landen in de wereld waar de verbinding met Nederland zo voelbaar is als hier”, zei de koning bij het staatsbanket dat de Canadese gouverneur-generaal David Johnston aanbood in Rideau Hall. De verbondenheid vloeit volgens hem voort “uit het hart en een gedeelde, levende historie”.

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 28 mei 2015

Japanse beurs boekt langste winstreeks in 27 jaar

De effectenbeurs in Tokio eindigde donderdag voor de tiende dag op rij hoger en kende daarmee de langste winstreeks sinds februari 1988.

Een daling van de Japanse yen ten opzichte van de Amerikaanse dollar hielp de exportbedrijven in het land vooruit. Ook lieten de winkelverkopen in Japan voor het eerst in vier maanden een stijging zien. De Nikkei sloot 0,4 procent in de plus op 20.551,46 punten.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 28 mei 2015

De verdampte miljarden zijn weer terug...

Centrale banken hebben gedaan wat veel mensen voor onmogelijk hielden. Met een extreem soepel monetair beleid wisten ze de waarderingen van aandelenkoersen zo ver op te jagen dat alle verliezen van de beurscrash van 2008 meer dan goed zijn gemaakt. Of ze nou belegden in aandelen, obligaties, vastgoed of goud, het maakte eigenlijk niet uit, want door de extreem lage rente en monetaire verruiming van centrale banken ging alles omhoog.

Bron: Huizenmarkt-Zeepbel.nl
Geplaatst: donderdag 28 mei 2015

AFM: verdere afbouw LTV-limiet naar 90% noodzakelijk

Het Financieel Stabiliteitscomité (FSC) adviseert aan volgende kabinetten om de Loan-to-Value (LTV)-limiet geleidelijk verder af te bouwen tot een niveau van 90% in 2028. De Autoriteit Financiële Markten (AFM) maakt zich al langer zorgen over de risico’s van de schuldenproblematiek voor Nederlandse huishoudens en is voorstander om de LTV-limiet na 2018 verder te verlagen.

In het FSC zitten vertegenwoordigers van het ministerie van Financiën, de Nederlandsche Bank en de AFM. De AFM maakt zich sinds enige jaren sterk voor verantwoorde kredietverlening. Met een verdere stapsgewijze verlaging van de LTV-limiet, conform het FSC advies, zal het restschuldrisico’s voor Nederlandse huishoudens verder worden beperkt.

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 28 mei 2015

‘Maximale hypotheek moet omlaag naar 90 procent koopsom’

Het maximale bedrag dat mensen moeten kunnen lenen voor een huis, moet verder omlaag. Door de verlaging moet worden voorkomen dat huizenbezitters met een restschuld blijven zitten als er opnieuw crisis ontstaat.

Dat staat in een adviesrapport van een nieuw adviesorgaan van de regering, het Financieel Stabiliteitscomité (FSC).