Nieuws / Artikelen met het woord

57282 artikelen gevonden. Artikel 13866 tot 13870
Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 29 april 2015

Beurzen weer diep in het rood

De Europese aandelenbeurzen zijn woensdag met forse verliezen de handel uitgegaan, nadat een dag eerder ook al dieprode cijfers werden geschreven. Het sentiment op de beursvloer werd mede bepaald door zwakke cijfers over de Amerikaanse economie. Daarnaast wachten beleggers op het rentebesluit van de Amerikaanse Federal Reserve (Fed), later op de dag.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 29 april 2015

Bernanke wordt ook adviseur bij Pimco

Ben Bernanke, de voormalig president van de Amerikaanse Federal Reserve, gaat aan de slag als adviseur bij Pimco. Dat maakte het investeringsfonds woensdag bekend.

Bernanke trad begin vorig jaar af bij de Fed, na acht jaar aan het roer te hebben gestaan bij het Amerikaanse stelsel van centrale banken. Hij kreeg in die periode te maken met de wereldwijde financiële crisis.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 29 april 2015

Experts zien geen verdere daling voor euro

Na wat we de grootste daling sinds zijn invoering kunnen noemen, lijkt de euro nu een bodem te vinden. Een stortvloed aan geld dat ter beschikking wordt gesteld door de Europese Centrale Bank, wakkert de vraag vanuit de Verenigde Staten en andere internationale beleggers aan om aandelen uit de regio te kopen. Daarvoor is nodig, je raadt het al: de euro.

Wereldwijde fondsen en ETF’s die gericht zijn op Europese aandelen hebben ruim 63 miljard dollar aangetrokken dit jaar (tot 22 april). Dat is 70 procent meer dan in dezelfde periode van 2014, volgens data verzameld door EPFR Global.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 29 april 2015

Rusland is contact met ruimteschip kwijt – Crash op aarde dreigt

Een Russisch onbemand ruimtevrachtschip dreigt neer te storten op aarde. Het vluchtcentrum bij Moskou heeft de controle over het vaartuig verloren, zo is woensdag bekendgemaakt. Verwacht wordt dat het toestel in de dampkring vrijwel volledig zal verbranden.

Het gaat om het ruimtevaartschip Progress M-27M dat dinsdag werd gelanceerd en naar het internationale ruimtestation ISS zou moeten vliegen. Inmiddels is de vluchtleiding echter de hele controle kwijt.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 29 april 2015

Groei Amerikaanse economie zwakt stevig af

De Amerikaanse economie is in het eerste kwartaal van dit jaar met 0,2 procent gegroeid op jaarbasis. Dat maakte het Amerikaanse ministerie van Handel woensdag bekend.

Daarmee lag de groei veel lager dan in het laatste kwartaal van 2014, waarin 's werelds grootste economie nog met 2,2 procent groeide. De groei was ook veel beperkter dan verwacht, economen rekenden in doorsnee op een vooruitgang met 1 procent in de eerste drie maanden van 2015.