Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 13866 tot 13870
Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 19 mei 2015

Steeds meer Belgen kunnen hypothecaire lening niet afbetalen

Eind april waren er 46.163 Belgen die hun hypothecair krediet niet konden afbetalen. Het gaat om een stijging met 4,8 procent ten opzichte van een jaar geleden. Het aantal achterstallige contracten bij de hypothecaire kredieten steeg op jaarbasis met 5,9 procent naar 34.803 in april 2015, goed voor een totaalbedrag van 1.346.525.000 euro. Dat blijkt uit de maandelijkse cijfers van de Centrale voor kredieten aan particulieren van de Nationale Bank.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 19 mei 2015

Benoît Coeuré, ECB-directielid: “opkoopprogramma opvoeren”

Het is algemeen geweten dat de zomerperiode een rustige periode is op de financiële markten. Eerder hadden we dit al besproken aan de hand van de beurswijsheid “Sell in may and go away”.

Natuurlijk zijn ze daar bij de Europese Centrale Bank ook van bewust en vinden ze het een noodzaak om hier gepast op te reageren.

In de zomermaanden is er immers minder liquiditeit en dat zou het economisch herstel in Europa licht kunnen ‘verstoren’.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 19 mei 2015

Dit Europese land stelt wederom teleur, en het is niet Griekenland

Frankrijk: het is de op een na grootste economie van Europa. Toch is en blijft het land waarschijnlijk nog wel even een van de grootste achterblijvers in de eurozone. Dat stellen analisten althans.

Eerder deze maand bleek dat de Franse industriële productie in het eerste kwartaal van dit jaar was gestegen met 1,4 procent, het sterkste tempo in 4 jaar tijd. Een goed begin van het jaar voor beginnend herstel van het land dankzij de zwakke euro, de lagere olieprijzen en de stimuleringsmaatregelen van de Europese Centrale Bank (ECB).

Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 19 mei 2015

Bekend geluid: Varoufakis ziet Griekse deal binnen handbereik, schuldeisers minder optimistisch

Het pokerspel in de media over de onderhandelingen tussen Griekenland en zijn belangrijkste schuldeisers kende dinsdag een vertrouwd beeld. Verbaal optimisme bij de Griekse regering, maar geen concessies. Zuinige woorden bij de schuldeiseres van Griekenland.

Een deal tussen Griekenland en zijn belangrijkste schuldeisers is erg dichtbij. Die verwachting sprak de Griekse minister van Financiën Yanis Varoufakis dinsdag uit op de Griekse tv-zender Star TV.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: dinsdag 19 mei 2015

Market Update (19 mei 2015)

ECB zet stimuleringsprogramma in hogere versnelling, DNB lanceert nieuwe app om echtheid bankbiljetten te controleren en goudprijs breekt uit door zwakkere euro. Verder in het nieuws: Inflatie in Venezuela naar 200%, Goldman Sachs voorziet olieprijs van $50 tegen 2020, China investeert in infrastructuur Brazilië en Wereldbank is bereid intensiever samen te werken met de BRICS-landen.