Nieuws / Artikelen met het woord

58164 artikelen gevonden. Artikel 13871 tot 13875
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 8 juni 2015

De enige die verliest bij stijgende rentevoeten bent u als …

De meeste analisten zijn het eens met elkaar: als de rentevoeten gaan stijgen, is dit slecht voor de aandelenmarkt. Nochtans staat de 10-jarige rente in de VS dit jaar al meer dan 0,2 % hoger en doet de aandelenmarkt het alles behalve slecht. Er zijn dan ook meer elementen dan de rente die de evolutie van de aandelenmarkt bepalen.

Kan de rente vanaf het huidige niveau nog verder omhoog? Dat kan! Is dat een probleem voor de aandelenmarkt? Niet per se! In 2013 zagen we de rente in de Verenigde Staten stijgen van 1,76 % naar 3,03 % – een bijna verdubbeling. En wat deed de S&P 500 in diezelfde periode? De index steeg met 30 %.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 8 juni 2015

Vier redenen waarom de olieprijs wegzakt… en niet zal recupereren

Crude zakt vandaag weer vlotjes onder de 60 dollar. Dat is geen verrassing. Zoals verwacht verlaagt OPEC het productieplafond niet. Daarenboven zijn er nog vier belangrijke indicatoren die een lage olieprijs voor de rest van 2015 garanderen.

Vooreerst de Chinese markt: de Chinese vraag naar buitenlandse olieproducten is maar liefst met 6% gedaald in mei, zelfs 11% year-on-year. Redenen daarvoor zijn de sputterende Chinese economie, en het vertrouwen in de gerichte investeringen van de overheid in “schone” energie.

China lijkt de rol als onvoorwaardelijke afzetmarkt voor OPEC te moeten lossen en lonkt naar de Russen als primaire leverancier van olie en gas. De Chinese economie voorziet voor zichzelf een time-out: met een openstelling van de internationale kapitaalmarkt wil het haar overleveraged kroonjuwelen namelijk beter wapenen voor zwaarder economisch weer in de toekomst.

Bron: pelsindeluis
Geplaatst: maandag 8 juni 2015

Stille armoede, de feiten!

Op ons prachtige eiland zien en merken we niets van armoede, toch bestaat dit ! Geen zwervers in het straatbeeld, geen bedelaars bij supermarkten, maar schijn bedriegt:

De armoede slaat ook toe op ons zo mooie eiland, de gestegen prijzen, de belastingdruk, de werkloosheid, om enige punten te noemen die van invloed zijn. We hebben kunnen lezen dat ons eiland aardig wat miljonairs heeft, maar van de onderzijde horen we bitter weinig. Is er geen armoede dan ? We zien het niet, maar honderden mensen leven in omstandigheden die je je ergste vijand nog niet zou toewensen. De continue druk van betalen drukt op gezinnen en alleenstaanden. maar niet alleen die groepen hebben het moeilijk.

[...]

Bron: visionair.nl
Geplaatst: maandag 8 juni 2015

Contant geld als misdaad

Overal in de mainstream media duiken artikelen op waarin het afschaffen van contant geld wordt geplugd, of juist bekritiseerd. Het lijkt er nu op, dat het financiële establishment de oorlog heeft verklaard aan contant geld. Hier hebben de overheid en de banken een aantal goede redenen voor, dezelfde redenen die voor een onderdaan contant geld juist erg belangrijk maken.

[...]

Bron: icomment.nl
Geplaatst: maandag 8 juni 2015

Wat als de rente gaat stijgen?

Sinds 1982 is de rente gestaag gedaald tot historische dieptepunten. Grote schuldenaren zoals de overheden spinden er garen bij, terwijl spaarders zoals de pensioenfondsen steeds verder in de problemen kwamen. Deze pensioenfondsen moeten namelijk de lage rentestand gebruiken om te berekenen hoeveel geld ze opzij moeten zetten voor hun toekomstige verplichtingen.

 Bij een dalende rente moeten de pensioenfondsen dus steeds grotere reserves aanhouden om in de toekomst de pensioenen uit te kunnen betalen. De toekomstige pensioenuitkeringen moeten namelijk contant worden gemaakt met de huidige rente. Hoe lager die rente is, hoe hoger het bedrag dat nu in kas moet zitten. Deze contant gemaakte verplichting wordt weer afgezet tegen de marktwaarde van de beleggingen. En zo ontstaat er een ratio die aangeeft of men een dekkingsgraad heeft van meer of minder dan 100%.

[...]