EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
26
kliks
Bron: Edelmetaal-info.nl
25
kliks
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 13871 tot 13875 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: donderdag 16 juli 2015

Is dit een moment om in goudmijnen te stappen?

Sinds het begin van dit jaar is de goudprijs in dollars een paar procent gezakt, maar de goudmijnen deden het beduidend slechter. Een mandje van zestien grote goudmijnen heeft sinds het begin van dit jaar al 16% van haar waarde verloren. Ten opzichte van fysiek goud staan de aandelen op de laagste koers in dertig jaar.

Lees verder op Hollandgold
Geplaatst op: donderdag 16 juli 2015

Dit kosten gesloten banken de Griekse economie

Het kan nog wel even duren voordat buitenlandse investeerders weer durven te kijken naar Griekenland. Dat stelt George Kofinakos, voormalig directeur bij Citigroup en inmiddels werkzaam voor de Britse zakenbank Harbour, in gesprek met het Financieele Dagblad.

Tegenover het dagblad vertelt hij dat er in april nog volop interesse was om te investeren in Griekenland. ‘Ik had 10 investeerder verzameld, vooral private equity maar ook een pensioenfonds en wat hedgefondsen, die samen goed waren voor 200 miljard dollar. We spraken over investeringen in eigen vermogen van bedrijven en in banken. Maar ze durfden het toen niet aan.’

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: donderdag 16 juli 2015

Volgende onderwerp van marktmanipulatie: US Treasuries

Nadat econoom en professor Rosa Abrantes-Metz in een onderzoek dat verschillende krantenkoppen haalde, suggereerde dat er onwetmatige afspraken zijn in de goudmarkt, verschuift zij nu haar focus naar zilver. De managing director van de Global Economics Group heeft in een nieuwe studie naar CME futures settlement prijzen een aantal ongebruikelijke patronen ontdekt.

Prijzen bewegen vaak in tegenovergestelde richting dan de rest van de markt, zeker wanneer de zilverprijs omhoog gaat. Daarnaast zag zij scherpe prijsbewegingen en drastische stijging in handelsvolume gekeken naar een tijdsspanne van 1 enkele minuut. Allen elementen die aangeven dat er geen sprake is van normaal marktgedrag.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: donderdag 16 juli 2015

Column Kees de Kort | Knikkende knietjes

Het Griekse parlement heeft gisteren de wurgafspraken ondertekend, zegt BNR’s macro-econoom Kees de Kort. “Het zij zo, maar de grote vraag is: wat gaat er nu gebeuren? Gaat de bevolking dat maar gewoon accepteren of ontstaat er protest, grote maatschappelijke onrust? En als dat gebeurt, hoe lang duurt het dan voordat de parlementariërs knikkende knietjes krijgen?”

Lees verder op BNR.nl
Geplaatst op: donderdag 16 juli 2015

'Eurogroep is een orkest dat door Schaüble wordt gedirigeerd en o wee degene die een valse noot speelt'

‘De Eurogroep (van minsters van Financiën) functioneert niet binnen een algemeen erkend legaal kader, wordt niet geruggesteund door een bestaand verdrag, maar heeft wel maximale bevoegdheid om over het leven van de Europeanen te beslissen. De groep moet aan niemand verantwoording afleggen, de vergaderingen worden niet genotuleerd en functioneert volledig onder de vorm van vertrouwelijkheid. Op die manier heeft geen enkele burger weet van wat daar besproken wordt. En dat terwijl wat er besproken wordt vaak bijna zaken van leven of dood zijn.’

Dat antwoordt voormalig Grieks minister van Financiën Yanis Varoufakis, in een gesprek met de Spaanse krant El Pais, op de vraag wat het belangrijkste gebrek is in het functioneren van de Eurogroep. Varoufakis nam - onmiddellijk nadat Griekenland zich in een referendum tegen een zoveelste voorstel van Europa had uitgesproken - ontslag, omdat zijn positie in de onderhandelingen met Europa onhoudbaar was geworden

Lees verder op Express.be
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs