EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 13891 tot 13895 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: zondag 26 juli 2015

Rusland heeft het financiële mes op de keel

Ambrose Evans-Pritchard van de Telegraph is na een rapportage-marathon weer terug uit Griekenland. En hij gaat direct in de hoogste versnelling door. Want er zijn meer zorgwekkende ontwikkelingen wereldwijd. Na China neemt hij nu Rusland onder de loep.

Daar is de situatie vrij simpel: Rusland zette het afgelopen decennium grof in op de grondstoffenhausse. Dat zorgde voor een te sterke roebel. Waardoor de maakindustrie geen kans had om te concurreren met het buitenland. En er nu geen economische basis meer is om de olieklap op te vangen.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: zondag 26 juli 2015

“Goud kan onder de 1000 dollar zakken”

Jeffrey Currie van Goldman Sachs stelt dat het ergste nog moet kommen voor goud. De recente dalingen zijn volgens hem waarschijnlijk dus nog niet alles. Het zou hem niet verbazen als de goudprijs voor het eerst tot sinds 2009 weer onder de 1000 dollar per ounce zakt.

‘Met een positievere outlook voor de dollar, en de steeds kleiner wordende kans op een waardedaling voor de munt, wordt de vraag naar goud als belegging om te diversifiëren tegenover de Amerikaanse dollar steeds minder belangrijk’, zei Currie tegenover Bloomberg. Currie adviseerde beleggers overigens al in 2013 om het edelmetaal te verkopen, vlak voor de grootste prijsdaling in 3 decennia.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: zondag 26 juli 2015

Hedge funds voor het eerst ooit netto short goud

Hedge funds zitten als groep momenteel netto short goud. En dat is voor het eerst sinds de Amerikaanse overheid data begon te verzamelen in 2006, zo meldt Bloomberg.

Deze fondsen en andere speculanten kwamen in de week eindigend op dinsdag uit op 11,345 contracten goud short. Hier zit dus dus bear raid die we zondagnacht zagen in.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: zondag 26 juli 2015

Banken bloeden steeds vaker om renteswaps

Waar banken jarenlang hebben geprofiteerd van wanpraktijken bij de verkoop van financiële producten als renteswaps lijkt het tij zich tegen hen te keren. Steeds vaker worden claims bij de rechtbank in het voordeel van gedupeerde ondernemers beslist.

Vrijdag oordeelde de rechtbank in Den Bosch dat Rabobank circa 1 miljoen euro moet terugbetalen aan een zakelijke klant, nadat die door de bank werd gedupeerd door een dergelijk nutteloos product. Eerder oordeelde de rechtbank in Amsterdam in twee soortgelijke zaken tegen ING ook al in het voordeel van de indieners van de claim.

Lees verder op z24.nl
Geplaatst op: zondag 26 juli 2015

De slag om de afboeking van de Griekse staatsschuld kan beginnen: IMF’s Lagarde versus Angela Merkel

De eurolanden hebben een paar tijdelijke hechtdraden aangebracht om Griekenland een paar maanden overeind te houden. Een duurzame Griekse deal vergt overeenstemming tussen het Internationaal Monetair Fonds en de Duitse bondskanselier Merkel over schuldverlichting voor Griekenland.

De Griekse regering voelt goed aan van wie ze op dit moment het meest te verwachten heeft: het Internationaal Monetair Fonds (IMF).

Lees verder op z24.nl
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs