Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 13891 tot 13895
Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 28 april 2015

ECB werkt niet aan plannen voor Grexit

De Europese Centrale Bank (ECB) werkt momenteel niet aan een scenario waarin Griekenland de eurozone verlaat, ook wel aangeduid als 'Grexit'.

'Het vertrekken van Griekenland uit de eurozone is geen scenario waar wij aan werken", zegt Coeure. De Fransman zei eveneens dat er geen reden tot zorgen is over het economisch herstel dit en volgend jaar.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 28 april 2015

Nepalese economie klaar voor vrije val zonder internationale hulp, economie voor 50% vernietigd

De economie in Nepal was reeds volop aan het vertragen voor de aardbeving met een kracht van 7.8 toesloeg. Bij deze aardbeving zal het dodental tot mogelijks 10000 mensen stijgen en een veelvoud daarvan als zwaargewonden. Zonder internationale  hulp is wederopbouw niet mogelijk in het reeds straatarme land.

Kathmandu is het economisch centrum van Nepal en net dit centrum is verwoest. Niet enkel is er bij dergelijke rampen altijd een tekort aan hulp maar in Nepal is de zaak des te schrijnender daar de economische middelen op korte en middellange termijn gewoonweg ontbreken. Door de verwoesting van de economische bron is er zelfs geen opleving mogelijk zoals vaak gebeurd na natuurrampen in ontwikkelde gebieden.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 28 april 2015

Brits vertrek uit EU wordt erg duur

Twee gerenommeerde Duitse denktanks hebben gewaarschuwd voor de gevolgen van een eventueel vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie.

Dat gaat de Britten mogelijk bijna 4.900 euro per persoon kosten, vrezen onderzoeksinstituut Ifo en de Bertelsmann Stichting.

[...] Het onderzoek erkent dat dit een uiterst somber scenario is, maar in rooskleurigere onderzoekscenario's gaan de Britten er ook niet op vooruit.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 28 april 2015

Een Russische spiegel voor Europa

Dat het slecht gesteld is met de buitenlandse investeringen in Rusland, weten we ondertussen al. Zo kreeg de automotive in Q1 van 2015 maar liefst een krimp te verwerken van ruim 40% en werden duizenden arbeiders op straat gezet.

De werkloosheid steeg, maar niet dramatisch. Year-on-year steeg de werkloosheidsgraad maar met 0.6 %, en klokt daarmee af op 5.9%. Ter vergelijking, slechts drie landen in de Europese Unie doen beter: Oostenrijk, Duitsland en Luxemburg.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: maandag 27 april 2015

Exit Varoufakis? Grexit weer stapje dichterbij

Volgens een afgevaardigde van de EU is Yanis Varoufakis, de huidige Griekse minister van Financiën ”a time-waster, a gambler and an amateur‘. Het geduld van de EU-ministers begint op te raken. De positie van de financiële verantwoordelijke van het kabinet-Tsipras staat onder druk. Een Grexit is inmiddels weer een serieuze mogelijkheid.

[...]