Nieuws / Artikelen met het woord

57289 artikelen gevonden. Artikel 13896 tot 13900
Bron: nos.nl
Geplaatst: woensdag 29 april 2015

Tsipras overweegt referendum als EU te veel eist

De Griekse premier Tsipras verwacht binnen twee weken een deal met de EU over 7 miljard euro aan hulpleningen. Maar als de andere eurolanden eisen stellen die voor zijn regering onacceptabel zijn, overweegt hij een referendum daarover. Tsipras zei dat in zijn eerste grote tv-interview sinds hij aan de macht is.

[...]

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 29 april 2015

Sterke dollar kost bedrijven miljarden

JP Morgan Chase – de grootste bank in de VS – heeft haar fysieke zilver voorraden opgewaardeerd tot 55 miljoen ounces. CEO Jamie Dimon liet vorige maand weten dat er een grote financiële storm op komst is. Citigroup de derde bank van de VS sloot afgelopen week een deal ter waarde van $1 miljard met Venezuela aangaande haar fysieke goudreserves. De op een na grootste bank van de VS Bank of America Merrill Lynch (BAML) liet vorige week donderdag weten dat ook zij bezorgd is.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 29 april 2015

Aandeel Twitter crasht met 26%, begin beurscorrectie?

Twitter Inc. maakte zonet de resultaten  bekend van het eerste kwartaal van 2015. Deze voldeden enerzijds niet aan de verwachtingen maar anderzijds werden ook de toekomstige prognoses naar beneden bijgesteld. Als voornaamste oorzaak wordt gewezen op het probleem om nieuwe gebruikers en adverteerders aan te trekken. Het aandeel viel dan ook met ruim 26% terug, een triest diepterecord. De handel werd tijdelijk stilgelegd door de scherpe daling.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 29 april 2015

Wat brengt het meeste op: aandelen, goud, obligaties?

Maandagavond werd er in de Bourla in Antwerpen geen opera opgevoerd. Wel verzamelden er honderden nieuwsgierigen om een lezing bij te wonen van Professor Paul Marsh, econoom aan de London Business School.

Opbrengsten uit obligaties zullen nog zeer langdurig laag blijven. Zelfs lange termijn bonds van overheden zijn vaak negatief. Zwitserse en Deense overheidspapieren hebben een negatieve opbrengst, zelfs op een periode van twintig jaar. Dit wijst er op dat de rentes nog lang zeer laag blijven.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 29 april 2015

Fed-besluit houdt Wall Street in wachtkamer

De Amerikaanse aandelenbeurzen zijn dinsdag per saldo amper in beweging gekomen. Gunstige en tegenvallende kwartaalcijfers van een flink aantal bedrijven waren nagenoeg tegen elkaar weg te strepen. Daarnaast leken beleggers te wachten op het rentebesluit en het daarbij horende commentaar van de Fed op woensdag.

De Dow-Jonesindex stond in het laatste handelsuur 0,4 procent hoger op 18.105 punten en steeg de S&P 500 0,2 procent tot 2114 punten. De Nasdaq daalde 0,1 procent tot 5052 punten.