Nieuws / Artikelen met het woord

57649 artikelen gevonden. Artikel 13936 tot 13940
Bron: Goudstandaard.com
Geplaatst: donderdag 14 mei 2015

World Gold Council: Beleggers kopen weer meer goud

Beleggers kochten in het eerste kwartaal van dit jaar meer goud dan in dezelfde periode van vorig jaar, zo schrijft de World Gold Council in haar nieuwe kwartaalrapport over de goudmarkt. In de eerste drie maanden van dit jaar werden er weliswaar minder gouden munten en goudbaren verhandeld, maar die daling werd meer dan goed gemaakt door een heropleving van de goud-ETF’s.

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 14 mei 2015

Draghi: succes beleid blijkt pas over jaren

Het zal nog een flinke tijd duren voordat beoordeeld kan worden of de uitzonderlijke steunmaatregelen van de Europese Centrale Bank succesvol zijn geweest. Dat zei ECB-president Mario Draghi donderdag in Washington.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 14 mei 2015

BNP Paribas = Stasi

De jacht op burgers die belastingen ontwijken, laat staan ontduiken, heeft wereldwijd een hoge vlucht genomen. Niet alleen de fiscus jaagt achter u aan, ook de banken worden nu in de keten ingeschakeld om ‘risicoklanten’ op te sporen.

BNP Paribas Fortis moet tegen het voorjaar van 2017 de transacties van meer dan 250.00 klanten controleren. Zowel de transacties van particuliere klanten als bedrijven moeten grondig tegen het licht worden gehouden, zo melden de kranten van de Persgroep, HLN en

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 14 mei 2015

Griekenland: Let iemand nog op de ondernemers?

Hoera, de Grieken hebben weer eens een schijfje van hun schulden/lening terugbetaald. De jongste tijd betaalt Griekenland de leningen van het IMF terug door opnieuw geld te lenen bij het IMF. Zit allemaal dus lekker in elkaar.

Doordat iedereen focust op het al of niet terugbetalen van leningen, vergeten we dat er naast de budgettaire problemen ook nog interne financiële problemen zijn. Zo blijft het geld wegstromen uit Griekenland, en dit tegen een hoog tempo.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 14 mei 2015

Saoedi Arabië: “We maken de concurrentie kapot”

Saoedi Arabië laat weten dat het “goed weet waar het economisch mee bezig is”. Het ziet er niet naar uit dat het land de olieproductie ver zal terugschroeven om de prijzen opnieuw te laten stijgen.

Sinds juli 2014 is de prijs van ruwe olie in vrije val. Op een half jaar tijd halveerde de prijs (van 100 naar 50 dollar per vat). Bij het begin van dit jaar bodemde de prijs uit, om sinds de helft van maart terug wat te stijgen. Momenteel bedraagt de prijs van een vat ruwe olie zo’n 60 dollar.