Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 13936 tot 13940
Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 24 april 2015

Griekenland moet echt aan het werk

Griekenland is vrijdag door de andere achttien eurolanden gemaand echt werk te maken van de onderhandelingen over de aanpak van zijn economie.

Griekenland is vrijdag door de andere achttien eurolanden gemaand echt werk te maken van de onderhandelingen over de aanpak van zijn economie. Zonder lijst met hervormingen geen geld, was het uniforme geluid van de geldschieters.

Na afloop van de eurogroep (het overleg van de ministers van Financiën van de eurozone) zei voorzitter Jeroen Dijsselbloem dat er ''teveel tijd verloren is gegaan" en er nog maar weinig tijd is. ''Het is duidelijk dat de onderhandelingen significant meer voortgang moeten gaan boeken."

Bron: BNR.nl
Geplaatst: vrijdag 24 april 2015

Column Koen Bender | Het gezwel Griekenland

De gesprekken over het noodlijdende Griekenland blijven een steekspel waarin het vooral de Grieken zijn die met de media praten over voortgang, zegt Koen Bender van Mercurius Vermogensbeheer. "Uiteindelijk moeten we van de rest van Europa horen of dat inderdaad zo is. Die geluiden krijgen we niet."

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 24 april 2015

Griekenland te laks

De ministers van Financiën van de eurozone hebben deze ochtend geprobeerd om de onderhandelingen met de Grieken opnieuw aan te vatten. De Griekse minister van Financiën Yanis Varoufakis slaagt er nog altijd niet in om met concrete maatregelen op de proppen te komen.

Het was al een tijdje ‘stil’ omtrent de Griekse soap, maar gisteren is er dan toch weer beweging in de zaak gekomen door een ontmoeting tussen Angela Merkel en Alexis Tsipras donderdagavond.

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 24 april 2015

'Noord-Korea, niet Iran is de dreiging'

De Noord-Koreaanse nucleaire dreiging is groter dan gedacht. Dat hebben Chinese kerngeleerden in een gesloten vergadering gezegd tegen een groep Amerikaanse experts. Volgens de Chinezen kan Pyongyang voldoende kernkoppen aanmaken om de regionale veiligheid in het gedrang te brengen.

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 24 april 2015

Wet van Moore zal sneller op economische dan technologische grenzen botsen

De Wet van Moore over de exponentiële groei van de technologische mogelijkheden blijft na vijftig jaar nog altijd geldig, maar lijkt stilaan toch zijn grenzen te naderen. Dat heeft het magazine The Economist gemeld. Opmerkelijk is volgens het tijdschrift echter dat de problemen niet van technische aard zijn, maar wel een economische basis hebben.