Nieuws / Artikelen met het woord

57630 artikelen gevonden. Artikel 13941 tot 13945
Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 13 mei 2015

'Ik pleeg nog liever seppuku dan dat ik faal' en andere quotes van de onmogelijke Elon Musk

De Zuid-Afrikaanse entrepreneur Elon Musk wordt in het boek “Elon Musk: Tesla, SpaceX, and the Quest for a Fantastic Future” van de hand van Bloombergreporter Ashlee Vance neergezet als iemand met wie samenwerken alles behalve evident lijkt. 

Net als dat bij wijlen Steve Jobs het geval was, lijkt ook Musk graag en vaak het onmogelijke van zijn werknemers te vragen.

In het boek staat te lezen dat Musk niet apprecieerde dat een van zijn werknemers een evenement links liet liggen om de geboorte van zijn kind te kunnen bijwonen. Musk zou de werknemer daarna volgende email hebben gestuurd:

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 13 mei 2015

Brussel waarschuwt Finnen vanwege tekort

De Europese Commissie overweegt maatregelen te nemen tegen Finland, omdat het land zijn overheidstekort te ver heeft laten oplopen.

Het gat op de begroting van de Finse overheid liep vorig jaar op tot 3,2 procent van het bruto binnenlands product (bbp) en komt dit jaar waarschijnlijk uit op 3,4 procent. Daarmee is het tekort hoger dan het maximum van 3 procent dat is vastgelegd in de Europese regels.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 13 mei 2015

Griekse betaling aan IMF op ongebruikelijke manier voldaan

De manier waarop de Grieken deze week hun rekening van 750 miljoen euro bij het Internationaal Monetair Fonds (IMF) hebben voldaan, is ''niet gebruikelijk'', maar wel toegestaan.

Griekenland haalde hiervoor ongeveer 650 miljoen euro uit een noodreserve of borg, die het land bij het IMF zelf aanhoudt. ''Het mag, het kan, maar het kan natuurlijk maar één keer'', aldus Dijsselbloem, die ook voorzitter is van de Eurogroep.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 13 mei 2015

Renteverlaging China: Hoe slecht staat het land ervoor?

China heeft voor de derde keer in 6 maanden de rente verlaagd. Dit heeft de zorgen omtrent de economische vertragingen en de gevolgen voor de arbeidsmarkt vergroot.

‘De zet van de PBOC valideert de veronderstelling van beleggers dat de huidige economische prestaties zullen worden getolereerd, maar slechts tot een punt waarop dit een ernstige bedreiging zal vormen voor de werkgelegenheid’, schreef Uwe Parpart, head of research en chief strategist bij Reorient Group, zondag in een note. ‘Dat punt kan al best eens bereikt zijn.’

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 13 mei 2015

De Russische goudkevers komen eraan

De Russische centrale bank gaf deze week haar resultaten van Q1 2015 vrij. De resultaten zijn best wel interessant: in maart kocht Rusland maar liefst 31 ton goud in één enkele order, aan een prijs van ongeveer 1,2 miljard dollar.

Daarmee zet Rusland haar stelling kracht bij dat het een sterk vertrouwen heeft in goud, wat dan weer de geruchtenmolen voedt dat Poetin op de gevreesde gouden roebel aast.

Daarmee toont Rusland ook aan dat de internationale sancties niks hebben uitgehaald en de Russische overheid liquider is dan ooit. De Atlantische (en mogelijk ook Arabische) pogingen om Moskou onder druk te zetten, verliezen hiermee geloofwaardigheid.