Nieuws / Artikelen met het woord

58123 artikelen gevonden. Artikel 13941 tot 13945
Bron: Knack.be
Geplaatst: donderdag 4 juni 2015

De verrotting in het hart van het financieel systeem is een gevolg van belangenconflicten

GLass Steagall 2.0 is een afleidingsmanoeuvre voor een strengere regulering van de financiële sector. Dat zeggen Jacques M. Thys, voormalig directeur-generaal Fortis Americas en advocaat Fernand Keuleneer.

 Het Europees Parlement heeft de bankenwet 'naar af' gestuurd, er komt geen nieuwe 'Glass Steagall'. 'De bankenlobby heeft gewonnen', titelde De Standaard op 28 mei. Maar is dat wel de volledige waarheid ? Een strengere regelgeving in de financiële sector is een dringende noodzaak, maar Glass Steagall 2.0 is contraproductief. Een verkeerde diagnose van de kwaal leidt tot een verkeerde behandeling.

[...]

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 4 juni 2015

Finse economie in recessie

De economie van Finland is in het eerste kwartaal van dit jaar in een recessie beland. Dat meldt het Finse statistiekbureau.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 4 juni 2015

Market Update (4 juni 2015)

Federal Reserve ziet gestage groei Amerikaanse economie, Chinese munt steeds populairder in de internationale handel en Nederlandse hypotheekverstrekkers hebben het weer druk. Verder in het nieuws: Duitse obligatierente schiet opnieuw omhoog, Rusland wil obligaties uitschrijven in Chinese yuan en Draghi praat de euro omhoog.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 4 juni 2015

"Grieken kunnen voorstel EU niet accepteren"

Griekenland kan niet instemmen met de voorstellen van Europees Commissievoorzitter Jean-Claude Juncker om de Griekse schuldenproblematiek op te lossen. Dat laat de Griekse staatssecretaris van Scheepvaart Thodoris Dritsas vandaag weten.

Bron: Bootjesgek.nl
Geplaatst: donderdag 4 juni 2015

Goudjager pakt Atlantische Oceaan

Het Amerikaanse bedrijf is de goudberger van de Atlantantische Oceaan geworden. Het bedrijf werkt al aan de berging van vijf schatwrakken vol goud en zilver die kiloters diep op de zeebodem liggen. Met ROV-subs zijn de wrakken gelocaliseerd en bestudeerd. Er zijn al tonnen aan munten geborgen uit het Duitse vrachtschip met munten SS Gairsoppa. Verder bergt het bedrijf uit de SS Central America en nog drie andere wrakken. Het bedrijf werkt met vergunningen (80/20 deals) maar krijgt soms nog wel een onverwachte schadeclaim aan haar broek; van nieuwe kapers op de kust! Meer bij Shipwrecknet en Odyssey Marine Exploration.

[video]