Nieuws / Artikelen met het woord

57265 artikelen gevonden. Artikel 13941 tot 13945
Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 24 april 2015

Zo zal de wereld er in 2050 uitzien

Wie zal over 35 jaar de macht gegrepen hebben? Welk land zal de grootste economie hebben? En in welke religie zullen we geloven? Het zijn allemaal vragen waarop deze grafieken een antwoord geven.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 24 april 2015

Ook ABN Amro verlaagt spaarrente tot onder 1 procent

ABN Amro en ING verlagen de rente op de vrij opneembare spaarrekening tot onder de symbolische grens van 1 procent. Beide banken gaan een vergoeding hanteren van 0,9 procent op jaarbasis, nu is dat nog 1 procent.

De reden voor de verlaging is de dalende trend op de kapitaalmarkt, laten de banken in een reactie weten.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 24 april 2015

Analist voorspelt $5000,- goudprijs

Peter Cooper – editor van ArabianMoney – geeft in een interview met BNN aan dat de huidige groei op de beurs in Shanghai niet aan kan houden. De Chinese groei in de economie is aan het afnemen en dat zal uiteindelijk ook terug te zien zijn op de beurs. Ook vastgoed in China heeft haar beste tijd gehad. Zijn blik op goud is onder andere hierdoor positief maar de trigger voor een stijgende goudprijs blijft tot op heden uit.

Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 24 april 2015

Crisis raakt Nederlands geluksgevoel: drie plaatsen lager op mondiale ranglijst

Nederland is drie plaatsen gezakt op de ranglijst van ‘gelukkigste landen’ van de Verenigde Naties. Stonden we in de vorige editie, die in 2013 werd gepubliceerd, nog op plek vier, nu moet Nederland genoegen nemen met een zevende plek.

Nederland krijgt ook een iets lager rapportcijfer: van een 7,5 naar een 7,4. De Zwitsers leven in het gelukkigste land van deze wereld. Die plek hebben ze afgepakt van Denemarken, dat nu op plek drie staat. Nummer twee IJsland maakt de top drie compleet.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 24 april 2015

Eric Smit over banken opbreken en geldschepping

In De Week van Bitcoin is deze week Eric Smit te gast. Eric is oprichter van platform voor onderzoeksjournalistiek Follow the Money. Hij stelt voor ABN Amro op te breken in kleinere stukken. We praten verder uitgebreid over de rol van media, banken, geldschepping en bitcoin.