Nieuws / Artikelen met het woord

57296 artikelen gevonden. Artikel 13946 tot 13950
Bron: z24.nl
Geplaatst: zondag 26 april 2015

‘IMF schetst zwart scenario voor Griekenland’

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) voorziet zware economische problemen voor Griekenland als dat land de eurozone zou verlaten. Dat meldt het Duitse tijdschrift Der Spiegel op basis van een intern rapport van het IMF.

Daarin zouden economen van het fonds hun scenario’s schetsen voor het geval de Grieken de euro vaarwel zouden zeggen. De experts adviseren de Grieken daarbij de koers van hun munt vrij te laten, zodat die stevig daalt. Alleen op die manier zou de concurrentiepositie van Griekenland kunnen worden verbeterd. Tegelijkertijd worden geïmporteerde goederen dan steeds duurder, waardoor er hyperinflatie kan ontstaan. De Griekse centrale bank zou die situatie moeten bestrijden, onder meer met renteverhogingen.

Bron: HLN.be
Geplaatst: zondag 26 april 2015

Meerderheid van de Grieken wil een akkoord met schuldeisers

Zeven van de tien Grieken willen dat Griekenland een akkoord bereikt met de schuldeisers, de Europese Unie en het Internationaal Monetair Fonds (IMF). Een grote meerderheid van de Grieken vreest dat het land uit de eurozone verdwijnt als de onderhandelingen nog lang in het slop blijven. Dat blijkt uit een peiling waarvan de resultaten bekendraakten.

Bron: z24.nl
Geplaatst: zondag 26 april 2015

Varoufakis onder druk in Griekenland: ‘Durft premier Tsipras hem te offeren?’

In Griekenland nemen de geruchten toe dat minister van Financiën Yanis Varoufakis spoedig wordt vervangen. Hij zou ,,elke geloofwaardigheid” hebben verloren, schrijft het weekblad To Vima.

De 54-jarige bewindsman zou zich slecht hebben voorbereid op de bijeenkomst van ministers van Financiën van de eurozone, die de afgelopen dagen in de Letse hoofdstad Riga werd gehouden. Het zou bovendien niet de eerste keer zijn dat de minister daardoor bij zijn collega’s zou zijn opgevallen. In Riga zou hij daardoor volledig geïsoleerd zijn geraakt. ,,Wij weten niet of de minister-president (Alexis Tsipras) hem zal ‘opofferen’ in de hoop het land te redden”, schrijft To Vima.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: zondag 26 april 2015

Ruim 80% export goud uit Zwitserland bestemd voor Azië

Zwitserland heeft in maart bruto ruim 223 ton goud geëxporteerd, zo blijkt uit de nieuwste handelsgegevens van de douane. Van die export ging verreweg het grootste gedeelte richting Azië, want als we alle landen uit deze regio samenvoegen komen we op een totaal van ruim 180 ton goud.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zondag 26 april 2015

‘Grexit’ is zó 2012, ‘Grimbo’ is de nieuwe term

Een econoom van Citigroup, Ebrahin Rahbari, voegt opnieuw een woord toe aan het jargon van de financiële markten.

In februari 2012 kwam hij met de term ‘Grexit’ waarmee hij zoals we nu allemaal weten, doelde op het risico dat Griekenland de eurozone zou verlaten. Destijds schatte Rahbari en zijn collega’s bij Citigroup de kans op Grexit op 50 procent voor de 18 maanden die zouden volgen. In 2014 verhoogde ze de kans zelfs naar 90 procent.