Nieuws / Artikelen met het woord

58126 artikelen gevonden. Artikel 13956 tot 13960
Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 4 juni 2015

Thomas Piketty over euro en ongelijkheid

Thomas Piketty, de econoom die het jongste jaar furore maakt met zijn boek ‘Kapitaal in de 21ste eeuw’, sprak woensdag in het Europees Parlement in Brussel. Hij werd er uitgenodigd op een studiedag over duurzame economie, ingericht door de Europese socialisten.

Piketty sprak voor een publiek waarvan het overgrote deel de man ziet als de redder van de sociale welvaartsstaat. Iedere sociaaldemocraat trekt zich op aan wat Piketty zegt en schrijft. De Franse economist is de laatste strohalm van de socialisten in Europa.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 3 juni 2015

Credit Suisse: Chinese aandelen zijn fors overgewaardeerd

Of er sprake is van een bubbel voor Chinese aandelen, hangt af van welke data je bekijkt. Hoe dan ook is de markt voorbij gegaan aan zijn fundamenten en zijn Chinese aandelen voor 23 procent ‘overbought’, aldus Credit Suisse.

‘Marges, winstgevendheid en waardecreatie blijven verder dalen nu de productiviteitsgroei achter blijft bij de reële loongroei en de verkoopprijzen van producten worden uitgehold’, zo schrijft Credit Suisse afgelopen week in een note.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 3 juni 2015

Trend: De digitale revolutie is er: smartphonegebruik ontploft de volgende vijf jaar

U verbruikt nu al veel mobiele data? Binnen vijf jaar zal het vertienvoudigenzal de volgende jaren voor een wereldwijde revolutie in de media zorgen. Dat staat in twee nieuwe studies die de Financial Times publiceert. Volgens hen zal bijna de hele wereld een smartphone gebruiken om video's te bekijken en nieuws te volgen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 3 juni 2015

Miljonairs kopen nu vooral … kunst

Het is niet eenvoudig om nog rendement te vinden in een verzadigde markt. Maar miljonairs zouden geen miljonairs zijn als ze niet beter weten als andere investeerders. Een populaire markt voor miljonairs is tegenwoordig de kunstmarkt. Met $ 1,3 miljard is de fondsenmarkt voor kunst een kleine markt, maar ze is gegeerd.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 3 juni 2015

Geldpers blijft op volle toeren draaien

Tijdens de maandelijkse persconferentie heeft de ECB-president Mario Draghi laten weten dat de geldpers van de Europese Centrale Bank op volle toeren zal blijven draaien.

De historisch lage rente blijft ongewijzigd om zo de economie in de eurozone verder te stimuleren.

Zowel de herfinancieringsrente als de depositorente blijven respectievelijk op 0,05 procent en -0,2 procent staan.