Nieuws / Artikelen met het woord

57603 artikelen gevonden. Artikel 13956 tot 13960
Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 12 mei 2015

Nederland profiteert van nieuwe handelsroute door smeltend poolijs

Het smelten van het Noordpoolijs levert Noordwest-Europa en zeker Nederland economische voordelen op.

Smeltend poolijs maakt de noordelijke zeeroute tussen Noordoost-Azië en Noordwest-Europa namelijk commercieel levensvatbaar. Deze handelsroute is een derde korter dan de momenteel gebruikte zuidelijke zeeroute, die onder meer via het Suezkanaal loopt.

Nederland kan daarvan flink profiteren dankzij de strategische ligging van de Rotterdamse haven. Het CPB verwacht dat de handelsvolumes met Noordoost-Aziatische landen significant stijgen. Bovendien kan Rotterdam een belangrijk knooppunt vormen.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 12 mei 2015

Nieuwe ministaat en belastingparadijs met Bitcoin als munteenheid nu al enorm populair

De plannen van een groep Tsjechen, Zwitsers, Denen en anderen om op een stuk bos van 7 vierkante kilometer tussen de Kroatische en Servische grens een belastingparadijs op te richten worden in Zagreb en Belgrado van dichtbij gevolgd. [...]

Op 13 april riep de 31-jarige Tsjechische politicus Vit Jedlicka een nieuwe staat uit op een stukje land dat iets groter is dan het Vaticaan, maar had nooit gehoopt dat zijn project zo'n grote, wereldwijde impact zou hebben. [...]

Liberland wil een kleine vrijstaat zijn in het midden van Europa, langs de rivier Donau, die wil experimenteren met de oprichting van een samenleving, met een op vrijwillige bijdragen gebaseerd belastingsysteem waar de Bitcoin als munteenheid zal worden gebruikt, zegt Niklas Nikolajsen, CEO van Bitcoin Suisse AG. Op 23 april werd op de website van Liberland een voorlopige grondwet gepubliceerd. Specialisten zien daarin een kopie van de Zwitserse constitutie. [... ...]

Bron: jdreport.com
Geplaatst: dinsdag 12 mei 2015

ECB blaast zeepbellen: 'historische' stijging NL aandelenmarkt #goedbezig #mensen #idiots

Het werkt! Althans, het ECB-sloopbeleid heeft effect. De ECB verstrekt elke maand een 60 miljard euro basisinkomen aan de financiële markten en is daarmee uiteraard een vals geld zeepbel aan het opblazen geheel conform het reeds gefaalde Amerikaanse voorbeeld. Vandaag kregen we daarvan een prachtige bevestiging:

De waarde van beursgenoteerde Nederlandse aandelenfondsen is in het eerste kwartaal ten opzichte van het voorgaande kwartaal met 101 miljard euro gestegen, tot in totaal 735 miljard euro.  Het is de grootste toename sinds het laatste kwartaal van 1999. De stijging komt hoofdzakelijk door oplopende koersen, meldt De Nederlandsche Bank (DNB) maandag.

[...]

Bron: nuZ
Geplaatst: dinsdag 12 mei 2015

Amerikaanse rente loopt hard op

De rente op Amerikaanse staatsobligaties is maandag hard opgelopen.

De tienjaarsrente liep op van 2,14 naar 2,27 procent. Daarmee werd het hoogtepunt voor 2015, dat medio maart werd bereikt, overtroffen. Ook de rente op kortere leningen ging verder omhoog.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 12 mei 2015

Oeso ziet stabiele groei in eurozone

De economische groei in de eurozone was in maart stabiel ten opzichte van de voorgaande maanden.

[...] Volgens de Oeso wint het groeimomentum in de eurozone nog altijd aan kracht, met name in Frankrijk en Italië. De index voor de eurozone stond, evenals in februari, op 100,7.