Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 13956 tot 13960
Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 24 april 2015

Wet van Moore zal sneller op economische dan technologische grenzen botsen

De Wet van Moore over de exponentiële groei van de technologische mogelijkheden blijft na vijftig jaar nog altijd geldig, maar lijkt stilaan toch zijn grenzen te naderen. Dat heeft het magazine The Economist gemeld. Opmerkelijk is volgens het tijdschrift echter dat de problemen niet van technische aard zijn, maar wel een economische basis hebben.

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 24 april 2015

President van slechtste economie ter wereld mag zich voortaan 'doctor honoris causa' noemen

De president van Venezuela heeft geen schooldiploma, maar kan dankzij de Bolivariaanse universiteit van Venezuela (UBV) nu wel Dr. Nicolás Maduro worden genoemd. Deze universiteit werd gesticht door Maduro’s voorganger Hugo Chávez en de raad van bestuur heeft beslist dat Maduro de hoogste academische titel (doctoratus honoris causa) moet worden toegekend op basis van 'het leiderschap dat hij heeft gedemonstreerd in zijn strijd tegen het imperialisme.' 

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 24 april 2015

Deze 2 grondstoffen geven aandelenbeleggers een waarschuwingssignaal

Wat mensen vergeten bij het opbouwen van vermogen op de lange termijn, is dat het niet gaat om het verslaan van de markten, hoe dat dan ook gedefinieerd wordt, maar om minder te dalen wanneer het er het meest toe doet. Risicomanagement zou dan ook de belangrijkste prioriteit moeten zijn in de zoektocht van beleggers naar rendement.

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 24 april 2015

Zo zal de wereld er in 2050 uitzien

Wie zal over 35 jaar de macht gegrepen hebben? Welk land zal de grootste economie hebben? En in welke religie zullen we geloven? Het zijn allemaal vragen waarop deze grafieken een antwoord geven.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 24 april 2015

Ook ABN Amro verlaagt spaarrente tot onder 1 procent

ABN Amro en ING verlagen de rente op de vrij opneembare spaarrekening tot onder de symbolische grens van 1 procent. Beide banken gaan een vergoeding hanteren van 0,9 procent op jaarbasis, nu is dat nog 1 procent.

De reden voor de verlaging is de dalende trend op de kapitaalmarkt, laten de banken in een reactie weten.