Nieuws / Artikelen met het woord

57606 artikelen gevonden. Artikel 13961 tot 13965
Bron: jdreport.com
Geplaatst: dinsdag 12 mei 2015

ECB blaast zeepbellen: 'historische' stijging NL aandelenmarkt #goedbezig #mensen #idiots

Het werkt! Althans, het ECB-sloopbeleid heeft effect. De ECB verstrekt elke maand een 60 miljard euro basisinkomen aan de financiële markten en is daarmee uiteraard een vals geld zeepbel aan het opblazen geheel conform het reeds gefaalde Amerikaanse voorbeeld. Vandaag kregen we daarvan een prachtige bevestiging:

De waarde van beursgenoteerde Nederlandse aandelenfondsen is in het eerste kwartaal ten opzichte van het voorgaande kwartaal met 101 miljard euro gestegen, tot in totaal 735 miljard euro.  Het is de grootste toename sinds het laatste kwartaal van 1999. De stijging komt hoofdzakelijk door oplopende koersen, meldt De Nederlandsche Bank (DNB) maandag.

[...]

Bron: nuZ
Geplaatst: dinsdag 12 mei 2015

Amerikaanse rente loopt hard op

De rente op Amerikaanse staatsobligaties is maandag hard opgelopen.

De tienjaarsrente liep op van 2,14 naar 2,27 procent. Daarmee werd het hoogtepunt voor 2015, dat medio maart werd bereikt, overtroffen. Ook de rente op kortere leningen ging verder omhoog.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 12 mei 2015

Oeso ziet stabiele groei in eurozone

De economische groei in de eurozone was in maart stabiel ten opzichte van de voorgaande maanden.

[...] Volgens de Oeso wint het groeimomentum in de eurozone nog altijd aan kracht, met name in Frankrijk en Italië. De index voor de eurozone stond, evenals in februari, op 100,7.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 12 mei 2015

Nasdaq kiest bitcoin netwerk voor afwikkelen transacties

Nasdaq OMX Group Inc. gaat de technologie van bitcoin, de zogeheten blockchain, gebruiken voor het afwikkelen van transacties in de ‘Nasdaq Private Market’, een markt die begin 2014 van start gegaan is om particuliere bedrijven zoals de bekende muziekdienst Shazam of de berichtenservice Tango en investeerders wereldwijd samen te brengen.

Het zal voorlopig om een proefperiode gaan waarbij transacties worden vastgelegd in blockchain, het onaantastbare bitcoin netwerk.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 12 mei 2015

'Uber nu even veel waard als Facebook voor zijn beursgang'

De alternatieve taxidienst Uber werkt aan een nieuwe investeringsronde waarin het 1,5 à 2 miljard dollar wil ophalen, hetgeen de startup zou waarderen op een bedrag van meer dan 50 miljard dollar, schrijft de Wall Street Journal.

Een investeringsronde van deze grootte zou van het in San Francisco gevestigde Uber een van de hoogst gewaardeerde startups aller tijden maken. Vooralsnog slaagde alleen Facebook erin om een waardering van meer dan 50 miljard dollar te halen terwijl het nog altijd een particulier bedrijf was. Het enige verschil is dat Facebook in 2010 al 600 miljoen dollar winst kon aankondigen, terwijl Uber vandaag nog altijd verlieslatend is.