Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 13961 tot 13965
Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 24 april 2015

Analist voorspelt $5000,- goudprijs

Peter Cooper – editor van ArabianMoney – geeft in een interview met BNN aan dat de huidige groei op de beurs in Shanghai niet aan kan houden. De Chinese groei in de economie is aan het afnemen en dat zal uiteindelijk ook terug te zien zijn op de beurs. Ook vastgoed in China heeft haar beste tijd gehad. Zijn blik op goud is onder andere hierdoor positief maar de trigger voor een stijgende goudprijs blijft tot op heden uit.

Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 24 april 2015

Crisis raakt Nederlands geluksgevoel: drie plaatsen lager op mondiale ranglijst

Nederland is drie plaatsen gezakt op de ranglijst van ‘gelukkigste landen’ van de Verenigde Naties. Stonden we in de vorige editie, die in 2013 werd gepubliceerd, nog op plek vier, nu moet Nederland genoegen nemen met een zevende plek.

Nederland krijgt ook een iets lager rapportcijfer: van een 7,5 naar een 7,4. De Zwitsers leven in het gelukkigste land van deze wereld. Die plek hebben ze afgepakt van Denemarken, dat nu op plek drie staat. Nummer twee IJsland maakt de top drie compleet.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 24 april 2015

Eric Smit over banken opbreken en geldschepping

In De Week van Bitcoin is deze week Eric Smit te gast. Eric is oprichter van platform voor onderzoeksjournalistiek Follow the Money. Hij stelt voor ABN Amro op te breken in kleinere stukken. We praten verder uitgebreid over de rol van media, banken, geldschepping en bitcoin.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 24 april 2015

Ook Standard & Poor’s vertelt groene onzin

De opwarming van de aarde, hoe zou het daar nog mee zijn? Al achttien jaar geen opwarming, zo blijkt keer op keer uit de cijfertjes van de VN. Dat is natuurlijk jammer voor de groene lobby. Denken we maar aan zo’n Al Gore, die beweerde dat dit jaar de ijskappen volledig zouden zijn weggesmolten. Quod non.

Kredietbeoordelaar Standard & Poor’s gelooft blijkbaar nog steeds in de ‘ecologische catastrofe’. Volgens het rating agentschap bedreigen klimaatcatastrofes de bedrijfswinsten. “Natuurrampen gaan in de toekomst een veel groter financieel risico voor bedrijven vormen dan tot nu toe het geval was”, zo lezen we in DeTijd.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: vrijdag 24 april 2015

India importeert in april opnieuw meer dan 100 ton goud

India heeft in april al bijna 100 ton goud geïmporteerd, terwijl de maand nog niet eens helemaal voorbij is. Volgens Manish Jain van de All India Gems and Jewellery Trade Federation betekent het dat de totale import deze maand ruim boven de 100 ton uit zal komen. De relatief stabiele goudprijs in roepies en een versoepeling van de importbeperkende maatregelen spoorde Indiërs aan meer goud te kopen.