EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
40
kliks
23
kliks
Bron: BNR.nl
18
kliks
18
kliks
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 13966 tot 13970 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: woensdag 15 juli 2015

Chinese beurs opnieuw hard onderuit

De aandelenbeurs in China ging woensdag opnieuw onderuit. Een beter dan verwachte groei van de Chinese economie wist het vertrouwen onder beleggers niet te herstellen.

De aandelenbeurs in China ging woensdag opnieuw onderuit. Een beter dan verwachte groei van de Chinese economie wist het vertrouwen onder beleggers niet te herstellen.

De Shanghai Composite Index leverde tussentijds ruim 4 procent in.

De handel in aandelen van 790 Chinese bedrijven werd stilgelegd vanwege het bereiken van de dagelijks toegestane dalingslimiet van 10 procent.

[...]

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: woensdag 15 juli 2015

Noodfonds mag banken rechtstreeks herkapitaliseren, maar...

Maar dan moeten de getroffen banken eerst zelf acht procent afschrijven op hun eigen en vreemd vermogen van schuldeisers en aandeelhouders (passiva).

Maar dan moeten de getroffen banken eerst zelf acht procent afschrijven op hun eigen en vreemd vermogen van schuldeisers en aandeelhouders (passiva).

Met name Nederland had aangedrongen op deze 'bail-in', waarbij eerst banken en hun eigenaars moeten opdraaien voor de kosten van de redding voordat er geldsteun van buiten komt. Het voorstel kwam uit de koker van Eurogroep-voorzitter Jeroen Dijsselbloem.

Op die manier werd in 2013 ook aan Cyprus noodhulp toegekend. Het land kreeg een noodpakket ter waarde van 10 miljard euro toegezegd om een faillissement te voorkomen. Spaarders en achtergestelde obligatiehouders moesten daar aan meebetalen. Bij de redding van SNS Reaal in februari 2013 werd een soortgelijke methode toegepast.

[...]

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: woensdag 15 juli 2015

Voor het eerst sinds 2009 is goud goedkoop

De afgelopen jaren waren het slechte tijden voor de goudkevers. Sinds het jaar 2011 heeft de goudprijs bijna 40 procent van haar waarde verloren, en de meeste goudmijnaandelen kregen nog hardere klappen te verduren. De grote vraag die rest is natuurlijk of de goudsector op dit moment goedkoop te noemen is?

Volgens het onderzoek van Bank of America is goud voor het eerst sinds 2009 goedkoop te noemen. Op de grafiek hierboven kunnen we zien dat de ‘Gold Valuation’ onder de 0-lijn is gedoken. Dit betekent dat de goudprijs volgens deze waardering op dit moment ondergewaardeerd is.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: woensdag 15 juli 2015

Als het aan het IMF ligt wordt de Amerikaanse rente niet snel verhoogt

Het IMF pleit voor het uitstellen van een renteverhoging tot macro economische data aangeeft dat het land er beter voor staat. De VS moet volgens het IMF eerst de overheidsfinanciën onder controle krijgen en het begrotingstekort aanpakken. In haar jaarlijkse rapport aangaande de Amerikaanse economie ziet zij risico’s voor duurzame groei, financiële stabiliteitsrisico’s en geeft zij aan dat de VS een onhoudbare fiscaal beleid voert.

Hoewel de Amerikaanse economie zich heeft versterkt door middel van een groei die dit jaar wordt geraamd op 2.5% en er een toename te bespeuren is in werkgelegenheid – moeten structurele tekortkomingen worden aangepakt. De productiviteit moet worden verhoogt en innovatie, investeringen en arbeidsparticipatie moeten worden gestimuleerd. De Amerikaanse economie zou in 2016 terug kunnen naar een 3% groei, maar enkel wanneer die zaken worden aangepakt.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: woensdag 15 juli 2015

Schäuble: "Griekenland was beter tijdelijk uit de eurozone gestapt"

De Griekse premier Tsipras is niet de enige die gewetensbezwaren oppert tegen het maandag bereikte akkoord tussen Griekenland en de eurogroep. Ook Duits minister van Financiën Wolfgang Schäuble blijft sceptisch: "Een grexit was een betere optie geweest", zo herhaalde hij gisteren nogmaals.

Lees verder op HLN.be
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs