Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 13966 tot 13970
Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 24 april 2015

Fossiele brandstoffen ten dode opgeschreven, afgaande op economische prognoses

Sinds juli 2015 zijn de olieprijzen in vrije val of noteren deze toch op diepterecords. Waar dit 5 jaar geleden ondenkbaar was is dit vandaag echter volop realiteit geworden. De hernieuwbare energiebronnen bloeiden op als alternatief voor de dure en eindige fossiele brandstoffen, en zouden een olieschok als vandaag nooit te boven gekomen zijn. Vandaag de dag is deze sector echter volwassen aan het worden en lijkt deze niet meer te stoppen zijn.

Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 24 april 2015

Griekse impasse bij overleg euroministers in Riga

De ministers van Financiën van de negentien eurolanden zijn vrijdag bijeen in de Letse hoofdstad Riga. Het belangrijkste agendapunt: Griekenland. Een akkoord lijkt er niet in te zitten.

Eind februari werd na urenlang overleg en getouwtrek besloten het leningenprogramma te verlengen tot eind juni. Griekenland zou gaan werken aan een concrete lijst met maatregelen, die dan uiterlijk eind april goedgekeurd zou worden door de geldschieters.

Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 24 april 2015

Amerikaanse techbeurs Nasdaq na 15 jaar op nieuw record

De door technologiefondsen gedomineerde Nasdaq heeft donderdag met een winst van 0,4 procent de nieuwe recordhoge slotstand van 5056,06 punten bereikt. De vorige piek, 5048,62 punten, stamde van 10 maart 2000.

Ook de andere toonaangevende indices in New York sloten in de plus. De Dow-Jonesindex steeg 0,1 procent hoger op 18.058,69 punten en de S&P 500 steeg 0,2 procent tot 2112,93 punten.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 24 april 2015

Eeuwige economische stagnatie?

Er wordt veel gesmeten met cijfertjes, statistieken en barometers. Sommige indicatoren geven een licht herstel aan, maar tegelijk verschenen de jongste weken weer tal van rapporten waaruit blijkt dat we er economisch gezien nog lang niet zijn. In tegendeel, we zitten in een periode van langdurige stagnatie. Een tijdperk zonder groei.

Peter Vanden Houte, hoofdeconoom bij ING België, staat in dit kader stil bij de vergrijzende bevolking. “De demografisch gedreven groei neemt zowat overal af, ook in de groeilanden.”

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 23 april 2015

Renteverhoging: Deze issues staan de Fed in de weg

Waar de markten er enerzijds volop van overtuigd zijn, ontstaan er anderzijds steeds meer issues voor de Federal Reserve die een geplande renteverhoging in de weg zullen staan.

De enorme comeback op de arbeidsmarkt is voor de Fed een belangrijke indicator om het monetaire beleid wat aan te spannen. Aan de andere kant wil de inflatieontwikkeling nog niet helemaal meewerken. De doelstelling van 2 procent wordt nog steeds niet gehaald. Maar er zijn nog meer factoren die de Fed kunnen doen besluiten het geduld nog wat langer te bewaren.