Nieuws / Artikelen met het woord

58164 artikelen gevonden. Artikel 13966 tot 13970
Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 4 juni 2015

IMF wil uitstel renteverhoging VS tot 2016

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) wil dat de Amerikaanse centrale bank, de Federal Reserve, tot de eerste helft van 2016 wacht met zijn eerste renteverhoging sinds 2006.

Het IMF stelde ook dat de dollar wat te sterk in waarde is gestegen en dat een verdere opwaardering schadelijk is voor de Amerikaanse economie.

''De Fed moet zijn beleid blijven afstemmen op macro-economische gegevens en zijn eerste renteverhoging uitstellen totdat er duidelijker signalen zijn van loon- of prijsinflatie dan nu het geval is'', aldus het fonds.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 4 juni 2015

De info over zilver die echt telt!

De voorbije dagen hebben we de resultaten voor het eerste kwartaal van 2015 voor enkele grote zilverproducenten nog eens overlopen.

Bij de huidige zilverprijzen zijn deze mijnbedrijven immers zonder twijfel de belangrijkste bron van fysiek zilver op de markt. Andere bronnen van zilver zijn vooral de recyclage van “oud zilver” en de mogelijke verkopen van “bovengrondse” voorraden fysiek zilver in handen van investeerders.

De recyclage van zilver daalt de laatste jaren spectaculair en dat heeft maar één reden: Het zuiveren van zilver is door de lage prijs in vele gevallen vandaag niet meer rendabel. In de praktijk is het zuiveren van zilver ook nog eens een “vervelende” en soms vervuilende procedure.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 4 juni 2015

HSBC krijgt hoogste boete ooit van Zwitserse autoriteiten

De Zwitserse autoriteiten hebben de bank HSBC een miljoenenboete opgelegd voor 'organisatorische tekortkomingen' die witwaspraktijken bij de Zwitserse dochtermaatschappij mogelijk maakten. Dat meldt The Guardian. De bank moet 40 miljoen Zwitserse franken (37,9 miljoen euro) ophoesten.

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 4 juni 2015

Dijsselbloem: Grieken moeten niet te veel hervormingen afwijzen

Als Griekenland te veel hervormingsvoorstellen uitsluit, dan wordt het onmogelijk de begroting in balans te brengen en de economie terug op de rails te zetten.

Dat zei eurogroepvoorzitter en minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem donderdag in Amsterdam.

Woensdagavond had hij in Brussel overleg gehad met de Griekse premier Alexis Tsipras en de voorzitter van de Europese Commissie Jean-Claude Juncker over de Griekse schuldenkwestie. Die gesprekken liepen goed, maar resulteerden niet in een akkoord.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 4 juni 2015

Tsipras: "Alleen het Griekse voorstel is realistisch en constructief"

Volgens de Griekse eerste minister Alexis Tsipras is het voorstel van de Griekse regering om tot een akkoord met haar internationale geldschieters te komen "het enige realistische en constructieve voorstel op de tafel". Dat zegt hij na het gesprek met Commissievoorzitter Jean-Claude Juncker van gisteravond.