Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 13971 tot 13975
Bron: Doijer & Kalff
Geplaatst: woensdag 13 mei 2015

Meer staatsobligaties met positieve rente na verkoopgolf

Door de verkoopgolf in staatsobligaties van de afgelopen weken is het aantal obligaties met een negatieve rente sterk teruggelopen, zo meldt Reuters. Op 8 mei had iets meer dan 25% van het schuldpapier in de eurozone een effectief rendement van minder dan nul, terwijl dat op 13 april nog bij 35,88% van de obligaties het geval was. Het is goed nieuws voor de ECB, want die kan nu makkelijker schuldpapier kopen.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 13 mei 2015

Speculeren op Grexit: Canadese gelddrukkerij ziet beurskoers plots exploderen

De onzekerheid rond het Griekse lidmaatschap van de eurozone is voer voor beursspeculanten. Een Canadese drukker van geldbiljetten en paspoorten zag zijn beurskoers de afgelopen vijf dagen fors oplopen: beleggers speculeren op een mogelijke megaorder voor Griekse bankbiljetten, al geeft de drukker zelf geen krimp.

Aandelen van de Canadese drukkker van geldbiljetten en paspoorten Fortress Paper zijn in vijf dagen tijd meer dan 70 procent geklommen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 13 mei 2015

Contraire indicator wijst op einde voor olierally

Energie-aandelen zijn vorige week behoorlijk wat weggezakt na een grote opleving sinds halverwege de maand maart. Nu lijkt de optiemarkt echter tekenen te geven die erop wijzen dat de olierally mogelijk voorlopig wel weer voorbij is.

In een recente note aan klanten zegt het optieteam van Goldman Sachs daarover: ‘Wij hebben recent onze visie gewijzigd van bullish naar bearish op energie. In de optiemarkten zien wij namelijk een extreem level van zelfgenoegzaamheid dat is gevolgd op de scherpe rally in de energiesector in de afgelopen 6 weken.’

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 13 mei 2015

Groei economie blijft robuust: 2,4 procent hoger bij start 2015

Het tempo waarmee de Nederlandse economie groeit, blijft stevig. Het economische herstel wordt niet langer alleen door de export gedragen. Bedrijven investeren meer en ook de consument haakt aan.

De Nederlandse economie groeit nu voor het vierde kwartaal op rij. Vergeleken met een jaar eerder kwam de groei in de eerste drie maanden van dit jaar uit op 2,4 procent. In het slotkwartaal van 2014 stond er, vergeleken met een jaar eerder een plus van 1,4 procent op de borden. Onderstaande grafiek toont de trend.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 13 mei 2015

CBS: arbeidsmarkt trekt aan, maar tempo is er wel een beetje uit

Het aantal banen blijft wel toenemen, maar de groei is veel minder hard dan in het laatste kwartaal van 2014. Er zijn nu 635.000 Nederlanders werkloos.

Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) woensdag. Er kwamen nette 6000 banen bij, een stuk minder dan de 40.000 extra banen van het laatste kwartaal van vorig jaar.

De werkloosheid als percentage van de beroepsbevolking is nu 7,1 procent. Eind maart waren er 635.000 mensen werkloos (zie grafiek).