EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
48
kliks
Bron: SlimBeleggen.net
34
kliks
25
kliks
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 13976 tot 13980
Geplaatst op: woensdag 17 juni 2015

Waarom winkelstraten op zaterdag steeds leger zijn

Het is steeds rustiger in de winkelstraten op zaterdag. Huib Lubbers, directeur van onderzoeksbureau CityTraffic, legt op RetailWatching.nl uit hoe dat komt.

Lees verder op z24.nl
Geplaatst op: woensdag 17 juni 2015

Bijeenkomst Fed; hier houdt men geen rekening mee

Niemand weet zeker of de Amerikaanse Federal Reserve deze week nu wel of niet zijn eerste renteverhoging in bijna 10 jaar zal aankondigen. Hoe dan ook, stellen ze bij Bank of America dat beleggers het meest interessante risico eigenlijk negeren: de kans dat de Fed de rente niet verhoogt maar zich juist opmaakt voor een nieuwe ronde van kwantitatieve verruiming.

Hieronder vind je een stukje van de note dit een team van Bank of America, onder leiding van Savita Subramanian uitstuurde:

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: woensdag 17 juni 2015

Meerderheid van Duitsers wil Griekenland uit eurozone

Een meerderheid van de Duitsers is voor een "Grexit", waarbij Griekenland uit de eurozone treedt. Uit een rondvraag van het instituut YouGov blijken er 58 procent voorstanders.

Lees verder op HLN.be
Geplaatst op: woensdag 17 juni 2015

Tokyo niet langer in de top 10 van duurste steden

De zwakkere yen, gepaard met het monetaire beleid van de Bank of Japan, maakte een sterke winstgroei mogelijk in Japan. 30% van de belangrijkste bedrijven aan de Tokyo Exchange kende recordwinsten, het grootste percentage sinds 2006. De Bank of Japan maakte daarnaast haar jaarlijkse resultaten bekend waar geen ruimte was voor negatief nieuws. De nettowinst kende een stijging van 28% in het boekjaar 2015. Het zou eigenlijk ook geen verrassing mogen heten. De centrale bank van Japan breidde de balans met 34% uit en besteedde 25% van haar winst aan herkapitalisatie.

De belangrijkste doelstellingen van de Japanse premier Shinzo Abe is om de yen te devalueren om zodoende de Japanse export te stimuleren. De Japanse yen kende onlangs een 12,5-jaar laagte ten opzichte van de dollar, het beleid lijkt zijn werk te doen.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: woensdag 17 juni 2015

Nieuwe techniek maakt goudwinning goedkoper en milieuvriendelijker

Barrick Gold heeft een nieuwe methode ontwikkeld waarmee goudmijnen veel milieuvriendelijker kunnen werken. Normaal gesproken wordt cyanide voor gebruikt om gouderts te zuiveren, een giftige stof die bovendien zeer schadelijk is voor het milieu. Twintig jaar heeft Barrick Gold gewerkt aan een alternatieve methode die het gebruik van deze schadelijke stof overbodig maakt.

Lees verder op Hollandgold

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs