Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 13976 tot 13980
Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 13 mei 2015

Groei Duitse economie vertraagt, maar Frankrijk versnelt juist

De Duitse economie is in het eerste kwartaal met 0,3 procent gegroeid ten opzichte van het voorgaande kwartaal. Dat meldde het Duitse federale statistiekbureau woensdag.

De groei was daarmee aanzienlijk lager dan in de laatste drie maanden van vorig jaar, waarin de Duitse economie nog 0,7 procent groter werd. Bovendien viel de vooruitgang beperkter uit dan verwacht. Economen rekenden in doorsnee op een plus van 0,5 procent voor Europa’s grootste economie.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 13 mei 2015

IMF: Azië blijft wereldwijd vooroplopen qua groei

Groei in Asia-Pacific zal de rest van de wereld blijven outperformen dankzij de robuuste binnenlandse consumptie die wordt aangejaagd door de gezonde arbeidsmarkten, lage rentetarieven en de recente daling van de olieprijzen. Dat is de verwachting van het Internationaal Monetair Fonds (IMF).

De groei van het bruto binnenlands product in de regio zal in 2015 stabiel blijven op 5,6 procent, om naar verwachting licht te dalen naar 5,5 procent in 2016, zei het IMF in zijn tweejaarlijkse ‘Regional Economic Outlook for Asia and the Pacific’.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 13 mei 2015

Griekse IMF-schuld werd terugbetaald met …. noodleningen van het IMF

Het antwoord op de enorme vraag op welke manier Griekenland gisteren aan zijn geld kwam om het IMF terug te betalen werd vandaag reeds beantwoord. Het gebruikte geld dat contant beschikbaar is bij het IMF om de leningen aan het IMF terug te betalen. Op het eerste zicht de ultieme goocheltruc, echter wel één met een venijnige staart.

De voorwaarde bij het opnemen van dergelijke noodkredieten is dat het geld binnen enkele weken teruggestort moet worden. Tellen we dit bedrag bij de reeds te betalen schulden in juni en de cirkel is rond. Het lijkt er dan ook sterk op dat de Griekse overheid de allerlaatste grenzen betreed om te kunnen voldoen aan de nodige verplichtingen.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 13 mei 2015

Overschot lopende rekening Japan omhoog

Het overschot op de lopende rekening van Japan is in maart uitgekomen op het hoogste niveau sinds 2008. Dat bleek woensdag uit cijfers van de Japanse overheid.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 13 mei 2015

Senaat dwarsboomt Obama’s plannen voor handelsverdragen met Azië en Europa

De Amerikaanse president Barack Obama krijgt van de Amerikaanse Senaat geen speciale bevoegdheid om een vrijhandelsakkoord te sluiten met Azië en Europa. Daarmee loopt één van de speerpunten van Obama’s beleid flink vertraging op.

De Verenigde Staten zijn momenteel in onderhandeling over twee grote vrijhandelsverdragen. De eerste is met de Europese Unie en staat bekend als het Transatlantic Trade and Investment Partnership (TTIP).