Nieuws / Artikelen met het woord

57282 artikelen gevonden. Artikel 13976 tot 13980
Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 23 april 2015

Europa: structurele problemen

Zoals reeds werd aangehaald op deze site, hebben de geldinjecties van Draghi niet het verhoopte effect op de reële economie.

Nederland mag dan wel meer volk in de winkelstraten opgemerkt hebben. Een wekenlange discussie over het recht op bed, bad en brood voor uitgeprocedeerde asielzoekers is nu niet direct conform de verwachtingen van een Europees land dat de mensenrechten onderschrijft.

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 23 april 2015

Deutsche Bank krijgt recordboete in Liborzaak

Deutsche Bank moet een boete van 2,5 miljard dollar (2,3 miljard euro) betalen en zeven werknemers ontslaan in verband met de grootschalige fraude met het interbancaire rentetarief Libor. Dat maakten Amerikaanse en Britse toezichthouders donderdag bekend.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 23 april 2015

Robot koopt drugs van bitcoin en wordt gearresteerd

Dit is het verhaal van hoe een robot met een budget van 100 bitcoin per week het voor elkaar kreeg om extacy, een Hongaars paspoort en een pet met ingebouwde camera te kopen, voordat hij werd gearresteerd.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 23 april 2015

Europese Commissie alweer op oorlogspad

In tijden van diplomatiek eierenlopen beslist de Europese Commissie om een reuzenomelet te bakken. Brussel besliste gisteren om een onderzoek te starten tegen de prijszetting van Gazprom, in het kader van de Europese regelgeving inzake mededinging.

Concreet vindt de Europese Commissie dat Gazprom misbruik maakt van haar dominante positie op de Europese gasmarkt, zoals het opleggen van exportrestricties en contractvoorwaarden in overeenkomsten met derden aan doorvoerlanden. Dat zou een inbreuk uitmaken van het vrij verkeer van goederen binnen de Europese Unie, en een discriminatie van de grenslanden in Centraal- en Oost-Europa waar het Russisch gas de EU binnenkomt.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: donderdag 23 april 2015

Column Kees de Kort | Fijn voor de verkopers, máár....

De huizenprijzen in ons land stijgen. Goed nieuws of niet? Het is een verhaal dat je met verschillende brillen op kan bekijken, zegt BNR’s macro-econoom Kees de Kort.