Nieuws / Artikelen met het woord

57321 artikelen gevonden. Artikel 13986 tot 13990
Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 24 april 2015

Ban EU-landbouwproducten: meesterzet van Poetin

Niet enkel deed hij Europa ontzettend veel pijn door zijn ban op voedsel.

Voedsel, zeker verse voeding, kan je namelijk niet lang bewaren. En het is één van die dingen waarvan je de productie niet zomaar kan manipuleren in functie van de vraag. Het duurt jaren vooraleer een boomgaard een mooie oogst biedt. En bomen hebben geen uit-knop voor als de vraag plots in mekaar zakt.

Alle voedselproducenten die wachtten op de rijping van hun voeding, zaten dus plots met een enorm probleem. Overschotten en dus dalende marktprijzen. Dat doet veel pijn als je geïnvesteerd hebt. Europa zat met de handen in het haar en moest haar landbouwers en voedingsindustrie bijspringen.

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 24 april 2015

Kent u wel genoeg van ons fiscaal systeem? Doe de test

Belastingen: we klagen er graag over, maar kennen we ook de finesses van ons fiscaal systeem? Dat valt redelijk tegen, blijkt uit de 'taxtest' die Voka in samenwerking met onze krant organiseerde. 3 op 10 scoren 1.000 Vlamingen. En ook: we onderschatten de belastingdruk nog. "Verlaging én vereenvoudiging dringen zich op", concludeert Voka.

Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 24 april 2015

Bij deze banken kun je nog wel meer dan 1 procent spaarrente krijgen

De hoogste rente op een spaarrekening zonder opnamebeperkingen krijg je in Nederland bij de Chinese bank ICBC. Foto ANP, Het ICBC kantoor aan het Museumplein in Amsterdam

ABN Amro en ING verlagen hun rentes voor spaarrekeningen zonder beperkingen volgende week van 1 naar 0,9 procent. Alleen SNS Bank biedt nu als enige grootbank een rente van meer dan 1 procent, maar er zijn nog andere banken met een ‘hoge’ rente.

Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 24 april 2015

‘113.000 huizenbezitters kunnen hypotheeklasten niet dragen’

Het aantal huizenbezitters dat moeite heeft om aan de hypotheekverplichtingen te voldoen is vergeleken met vorig jaar fors toegenomen.

In het eerste kwartaal van 2015 waren er 113.000 mensen die moeite hadden de rente en de aflossing van hun hypotheek te dragen. Dat zijn er 12.000 meer dan in het eerste kwartaal van 2014.

Dat meldt het Bureau Kredietregistratie (BKR) in Tiel. Toch is de situatie ietsje minder somber dan het lijkt, want de toename is wel minder sterk dan in voorgaande jaren, zo blijkt uit Hypotheekbarometer van het BKR.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 24 april 2015

Griekenland moet echt aan het werk

Griekenland is vrijdag door de andere achttien eurolanden gemaand echt werk te maken van de onderhandelingen over de aanpak van zijn economie.

Griekenland is vrijdag door de andere achttien eurolanden gemaand echt werk te maken van de onderhandelingen over de aanpak van zijn economie. Zonder lijst met hervormingen geen geld, was het uniforme geluid van de geldschieters.

Na afloop van de eurogroep (het overleg van de ministers van Financiën van de eurozone) zei voorzitter Jeroen Dijsselbloem dat er ''teveel tijd verloren is gegaan" en er nog maar weinig tijd is. ''Het is duidelijk dat de onderhandelingen significant meer voortgang moeten gaan boeken."