Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 13986 tot 13990
Bron: Doijer & Kalff
Geplaatst: vrijdag 22 mei 2015

Goudmarkt Azië in lagere versnelling

Volgens Reuters hoeven we de komende maanden weinig spektakel te verwachten van de goudmarkt in China en India, de twee grootste afzetmarkten voor goud ter wereld. De premie op goud daalde in beide markten, een signaal dat vraag en aanbod goed in balans zijn en dat er geen dreiging is van tekorten.

Bron: Hollandgold
Geplaatst: vrijdag 22 mei 2015

Rusland voegde in april weer goud aan reserves toe

Rusland heeft in april opnieuw goud aan haar reserves toegevoegd, zo blijkt uit de nieuwste cijfers van de centrale bank. In de maand april kocht Rusland 300.000 troy ounce goud bij, wat bij de goudkoers van die periode een waarde van ruim €300 miljoen vertegenwoordigt. Met deze aankoop stijgt  totale goudvoorraad van Rusland naar 40,1 miljoen troy ounce (ongeveer 1.247 ton) goud.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 22 mei 2015

Dit worden de grootste spelers binnen de nieuwe Wereldbank van China

Met Rusland en India als grootste aandeelhouders na China, van het ‘Asian Infrastructure Investment Bank’, begint deze nieuw op te richten Wereldbank van China, welke zal plaatsnemen naast het Internationaal Monetair Fonds en de Asian Development Bank steeds meer vorm te krijgen.

Het AIIB zal bij aanvang over een kapitaal beschikken van $100 miljard dollar met als doel het verbeteren van de infrastructuur in de Aziatische regio. Ondertussen zijn 57 landen officieel aangesloten bij het AIIB, waarvan 20 landen zich buiten de regio bevinden. De aanvraag van België is nog in behandeling terwijl Nederland al op het lijstje staat.

Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 22 mei 2015

Marlene Haas: ‘Lehman Brothers had gered kunnen worden’

Lehman Brothers, de zakenbank die in 2008 omviel en zo de kredietcrisis in gang zette, had gered kunnen worden. “De grote vraag is waarom niemand wat deed”, zegt de Oostenrijkse econome Marlene Haas.

De koersen van Lehman kelderden en dus wist iedereen dat er iets mis was bij de zakenbank. Toch heeft niemand de bank gered. Alleen de Britse Barclays Bank wilde delen van Lehman overnemen, maar de Britse toezichthouder stak daar een stokje voor.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 22 mei 2015

Merkel voorzichtig over optimistische Grieken

De Griekse regering moet nog veel werk verzetten voordat er een akkoord over verdere noodsteun kan worden bereikt met de andere eurolanden.

Dat zegt de Duitse bondskanselier Angela Merkel vrijdagochtend, naar aanleiding van een gesprek dat zij donderdagavond laat had met de Griekse premier Alexis Tsipras.

''Het was een vriendelijk, constructief gesprek'', zegt Merkel over het overleg in de marge van een EU-top in de Letse hoofdstad Riga. ''Maar het is ook heel duidelijk dat er nog heel veel werk te doen is.''