Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 141 tot 145
Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 20 november 2017

Heeft sparen nog zin?

Heeft het bij de huidige rentevoeten nog zin om aan langetermijnsparen te doen? En zo ja, voor welke financiƫle producten kiest u dan?

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 20 november 2017

Saoedische miljardairs kunnen vrijkomen in ruil voor 70% van hun fortuin

De Saoedische regering onderhandelt met een groot aantal prinsen en zakenlui die begin deze maand onverwacht werden gearresteerd. Het gaat om honderden mensen. De meesten onder hen zitten sinds 4 november vast in het Ritz-Carlton hotel in de hoofdstad Riyad.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 20 november 2017

President Trump blijkt een ramp voor Amerikaanse wapenindustrie

President Donald Trump blijkt een ramp te zijn voor de Amerikaanse wapenindustrie. Remington Outdoors, de grootste wapenmaker van het land, heeft in het boekjaar 2017 een verlies van 60 miljoen dollar moeten incasseren op een omzet van 467 miljoen dollar. In het boekjaar 2016 kon de wapenmaker nog een winst van 19 miljoen dollar voorleggen, op een omzet van 644 miljoen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 20 november 2017

Noors staatsfonds wil uit olie- en gasindustrie stappen

Het Noorse staatsinvesteringsfonds overweegt uit de olie- en gasindustrie te stappen. Dat blijkt uit een advies van de Noorse centrale bank aan de minister van Financiƫn van het Scandinavische land.

Noorwegen zou te veel blootstelling hebben aan bedrijven in die sector. Het land heeft bijvoorbeeld ook nog een groot belang in olieconcern Statoil. De voorgestelde stap moet het staatsfonds minder kwetsbaar maken voor een permanente daling van de prijs van olie en gas.

Bron: Geotrendlines
Geplaatst: zondag 19 november 2017

Karel van Wolferen over Pieter Omtzigt en het NRC

Voormalig hoogleraar Karel van Wolferen is van mening dat het NRC karaktermoord heeft gepleegd op Pieter Omtzigt. In Café Weltschmerz haalt hij hard uit naar de krant waar hij in het verleden zelf als correspondent voor werkte. Volgens van Wolferen heeft het er alle schijn van dat de krant op een structurele manier probeert de geloofwaardigheid van Pieter Omtzigt weg te nemen, gezien de hoeveelheid berichten die de krant hierover naar buiten heeft gebracht.