Nieuws / Artikelen met het woord

58207 artikelen gevonden. Artikel 1401 tot 1405
Bron: Hollandgold
Geplaatst: vrijdag 18 augustus 2017

Centrale banken bezitten een vijfde van alle staatsobligaties

De vier meest prominente centrale banken in de wereld hebben op dit moment al een vijfde deel van de totale staatsschuld van hun eigen overheid in handen, zo meldt de Financial Times. De Federal Reserve, ECB, Bank of Japan en Bank of England hebben sinds het uitbreken van de financiële crisis op grote schaal staatsobligaties opgekocht, met als doel de financiële markten te kalmeren en de rente verder omlaag te brengen.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: vrijdag 18 augustus 2017

Aandelen zelden zo duur als nu

De Amerikaanse aandelenmarkt is sinds 1881 maar op twee momenten duurder geweest dan nu, namelijk in de aanloop naar de beurscrash van 1929 en tijdens de internetbubbel van eind jaren negentig. Dat is de conclusie die je kunt trekken als je de waarde van aandelen bepaalt op basis van de gemiddelde koers/winst verhouding over de afgelopen tien jaar, de waarderingsmethode die beleggers kennen als de Shiller PE Index.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 18 augustus 2017

'Eurozone onvoldoende beschermd tegen nieuwe crisis'

De eurozone zou onvoldoende zijn beschermd tegen een nieuwe crisis. Overheidsschulden van veel eurolanden zijn onverantwoord hoog, terwijl veel banken in hun voortbestaan worden bedreigd door het grote bedrag aan uitstaande slechte leningen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 18 augustus 2017

Mario Draghi is bezorgd over dure euro

Vorig jaar beweerden vele analisten en experts dat de euro en de Amerikaanse dollar tot een pariteit zouden komen, één euro ging zonder twijfel één dollar waard zijn. Dat is even anders uitgedraaid want de euro is sinds begin dit jaar van 1,04 dollar gestegen naar 1,18 dollar, tot grote bezorgdheid van ECB-voorzitter Mario Draghi en zijn beleidsmakers.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 18 augustus 2017

Bij deze bank moet je nu beleefd vragen OF je geld op je rekening mag zetten!

De negatieve interesten die sommige centrale banken hanteren zorgen voor de vreemdste situaties. Betaald worden om schulden aan te gaan en interest moeten betalen op een spaarrekening in plaats van te ontvangen zijn al een tijdje harde realiteit. Niet zozeer voor particulieren, maar wel voor vennootschappen in Zwitserland, Denemarken en Zweden. Banken overwegen nu zelfs om geld te weigeren!