Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 14006 tot 14010
Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 21 mei 2015

Plan voor devaluatie euro in gang gezet?

Onzekerheid is troef wat betreft Griekenland, elke week lijkt er wel een deadline te zijn om schulden terug te betalen. Maar Griekenland verrast iedereen en de doodsstrijd blijft maar aanslepen. Hoe loopt dit drama af? Daarvoor kijk je best naar de geschiedenis.

Analysten van Commerzbank merken op dat je daarvoor moet kijken naar landen die in dezelfde situatie hebben verkeerd: Letland in 2008, Turkije in 2001, Argentinië in 1999 en Thailand in 1997.

Toen in deze landen een default zich aankondigde verkeerden ze zelfs in een betere financiële situatie dan Griekenland. En hoewel Griekenland pijnlijkere maatregelen heeft genomen om de situatie recht te zetten helpt het allemaal niet.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 21 mei 2015

Varoufakis in opspraak om stiekeme opname Eurogroep

De Griekse minister van Financiën Yanis Varoufakis is opnieuw in opspraak geraakt. Ditmaal omdat hij heeft toegegeven een informele bijeenkomst met Europese collega's stiekem op band te hebben opgenomen.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 21 mei 2015

China's rijkste man ziet zijn fortuin gehalveerd op... 26 minuten

Li Hejun - met een fortuin van 30 miljard dollar naargelang de bron China’s rijkste of op één na rijkste man - zal 20 mei 2015 niet snel vergeten. De eigenaar van het zonnetechnologiebedrijf Hanergy Thin Film zag zijn fortuin op de Chinese beurs woensdag op 26 minuten halveren, toen het aandeel een verlies van 47% moest incasseren.

Bron: rtlnieuws.nl
Geplaatst: donderdag 21 mei 2015

De Kijker aan Z: contant geld

Contant geld... gebruikt u het nog? Heeft u het nog nódig in winkels? De Duitse top-econoom Peter Bofinger vindt dat we muntgeld en bankbiljetten maar moeten afschaffen. Alle betalingen moeten voortaan digitaal. Zo kan zwart geld en crimineel gedrag beter worden aangepakt.

[...]

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 21 mei 2015

Foei Varoufakis! Griekse minister maakte geheime geluidsopnames bij eurogroep

De Europese Unie heeft donderdag met verbazing gereageerd op berichten dat de Griekse minister van Financiën, Yanis Varoufakis, stiekem informeel overleg met Europese collega’s op band heeft opgenomen.

“Wij rekenen erop dat elke aanwezige persoon de vertrouwelijkheid respecteert” en dat heeft eurogroepvoorzitter Jeroen Dijsselbloem ook duidelijk gemaakt, zei een woordvoerster van de Europese Commissie.