EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
26
kliks
Bron: Edelmetaal-info.nl
23
kliks
Bron: Edelmetaal-info.nl
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 14011 tot 14015 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: maandag 17 augustus 2015

Economie Oekraïne blijft sterk krimpen

De Oekraïense economie is in het tweede kwartaal opnieuw sterk gekrompen, al was de neergang wel minder fors dan in de voorgaande periode. Dat meldde het Oekraïense statistiekbureau.

De Oekraïense economie is in het tweede kwartaal opnieuw sterk gekrompen, al was de neergang wel minder fors dan in de voorgaande periode. Dat meldde het Oekraïense statistiekbureau.

De krimp kwam uit op 14,7 procent op jaarbasis, tegen een achteruitgang van 17,2 procent in het eerste kwartaal van dit jaar. Op kwartaalbasis ging de economie van Oekraïne met 0,9 procent omlaag. De economie is onder meer hard geraakt door de onrust in het oosten van het land. De meeste zware industrie zoals steenkool en staal ligt in het oosten van Oekraïne en door het geweld kwam de productie zwaar onder druk te staan. De situatie in het gebied is wel wat gekalmeerd dankzij een wapenstilstand.

Lees verder op z24.nl
Geplaatst op: maandag 17 augustus 2015

De rally in de goudsector moet nog beginnen

Deze week hebben we een mooie opleving bij de goudprijs gezien. Toch lijken maar weinig beleggers onder de indruk te zijn van het herstel in de goudsector. Overigens is dat niet vreemd; de afgelopen weken heeft de goudsector immers flink terrein moeten inleveren. Wij hebben echter een grafiek gevonden die laat zien dat de rally in de goudsector nog moet beginnen.

Zo kunnen we op de bovenstaande grafiek zien dat de goudmijnen ETF de afgelopen jaren veel waarde heeft moeten inleveren. Ook de afgelopen twee maanden had de goudsector het niet gemakkelijk. Door de flinke stijging van deze week lijkt de rust echter iets terug gekeerd te zijn.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: maandag 17 augustus 2015

De gouden president(skandidaat)

Voor de vaderlandse media, in het bijzonder de VRT van Björn Soenens, is Donald Trump een dankbare bron van anti-republikeinse uitlachjournalistiek.

Voor de vaderlandse media, in het bijzonder de VRT van Björn Soenens, is Donald Trump een dankbare bron van anti-republikeinse uitlachjournalistiek.

De excentrieke zakenman bevalt met de regelmaat van de klok van een boude uitspraak, schuwt de confrontatie en de controverse niet, en lapt de (partij-)politieke geplogenheden van het publieke debat aan zijn laars.

Wie voorbij de politiek-incorrecte quotes durft kijken, ontwaart echter veel zinnige praat. Hij lijkt veel redelijker dan de media, zeker in Vlaanderen, hem afschilderen. Zo liet hij zich deze week ontvallen een bijzonder grote voorstander van goud te zijn. Wat zit hier achter?

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: zondag 16 augustus 2015

De uraniumsector kan flink gaan opleven

De uraniumsector heeft dit jaar al flink wat terrein moeten inleveren, en veel beleggers willen weten of er nog kansen in deze sector te vinden zijn. Net zoals in de meeste sectoren zijn er ook kansen in de uraniumsector te vinden. Helemaal toen we de afgelopen dagen het nieuws ontvingen dat Japan weer mee gaat doen aan de strijd wie de machtigste nucleaire wapens bezit. Uiteraard is dit slecht nieuws voor de verstandshoudingen tussen bijvoorbeeld Japan en China, maar voor de uraniumsector kan dit goed nieuws betekenen.

De overheid van Japan heeft uiteindelijk dit veelbesproken besluit genomen omdat zij zich bedreigd voelen door het snel groeiende land China. Om een oorlog met China in de toekomst te voorkomen wil Japan daarom weer een deel van haar nucleaire wapens terug. Eergisteren werd een nucleaire reactor in Japan weer officieel geopend.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: zondag 16 augustus 2015

Goud en zilver report (Week 32)

De goudprijs steeg de afgelopen week van €998 naar €1.003,28 per troy ounce (+0,53%), terwijl de prijs van een kilo zilver van €434,72 naar €441,55 wist op te klimmen (+1,57%). Beide edelmetalen bereikten het hoogste niveau in drie weken tijd, geholpen door toenemende zorgen over de Chinese economie.

Lees verder op Marketupdate
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs