Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 14021 tot 14025
Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 11 mei 2015

Grieken voldoen opnieuw rekening bij IMF

Griekenland heeft maandag 750 miljoen euro aan rentelasten betaald aan het Internationaal Monetair Fonds (IMF). Dat meldde persbureau Reuters maandagmiddag op basis van bronnen binnen het Griekse ministerie van Financiƫn.

Met de betaling voldoet de Griekse overheid een dag te vroeg aan haar verplichting ten opzichte van het IMF. Er werd met spanning uitgekeken naar de betaling van deze week. Doordat Griekenland al maanden geen noodkredieten van de eurolanden en het IMF heeft ontvangen dreigt de Griekse schatkist leeg te raken.

Bron: Slim in Dividend
Geplaatst: maandag 11 mei 2015

Wat is financiële onafhankelijkheid?

Heb jij een lange termijn doelstelling? Als iemand de vraag zou stellen “Wat is de reden waarom jij iedere dag opstaat en gaat werken?”, wat is dan je antwoord? In vele gevallen zou men lang moeten nadenken of … is het antwoord onmiddellijk: “Ik spaar voor mijn pensioen.”

We groeien allemaal op met het idee van huisje, tuintje, kindje, … tot we ongeveer 45 jaar zijn en dan beginnen we te denken aan ons pensioen. Dit gaat er dan ook van uit dat iedereen hetzelfde parcours aflegt in het leven met mooie loonsverhogingen van tijd tot tijd en geen tegenslagen.

Maar het kan ook anders [...]

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 11 mei 2015

Economisch herstel Nederland houdt aan

Het economisch herstel in Nederland blijft doorzetten. Volgens economen van de grote banken is de economie in het eerste kwartaal tussen de 0,5 en 0,8 procent groter geworden.

Zowel de export als de consumptie presteerde goed, voorspellen zij in aanloop naar de bekendmaking van het economische groeicijfer door het CBS woensdag.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 11 mei 2015

Griekenland wacht grootste IMF-betaling dit jaar

Griekenland moet dinsdag 750 miljoen euro terugbetalen aan het Internationaal Monetair Fonds (IMF). Dat is het grootste bedrag dit jaar tot nu toe dat de Grieken aan zijn geldschieter moet overmaken.

De terugbetaling is onderdeel van de eerste noodlening die Griekenland onder voorwaarden in 2010 kreeg toegewezen. Ook de Europese Centrale Bank en de Europese Unie behoren tot de geldschieters.

In juni moet Griekenland 1,5 miljard aan het IMF overmaken en in september nog eens datzelfde bedrag, verdeeld over vier betalingen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 11 mei 2015

Welke schulden moet Griekenland wanneer aflossen?

Griekenland verkeert al maanden in grote geldnood. Het is iedere maand weer de vraag of het land aan zijn betalingsverplichtingen kan voldoen. Maar wanneer moet Athene eigenlijk geld overmaken en naar wie?

De Amerikaanse zakenkrant Wallstreet Journal zette de belangrijkste deadlines voor aflossingen van Griekenland op een rij.

[ Infographic ]