Nieuws / Artikelen met het woord

57281 artikelen gevonden. Artikel 14021 tot 14025
Bron: rtlnieuws.nl
Geplaatst: woensdag 22 april 2015

Zelfs president Obama bemoeit zich persoonlijk met Griekenland

Zelfs president Obama bemoeit zich persoonlijk met Griekenland, hij wil dat de Grieken binnenboord blijven. Z'n hoofdeconoom roept de Grieken op om tot zaken te komen met de rest van Europa. Obama ziet mondiaal risico's als er iets met Griekenland zal gebeuren. "Daar hebben ze geen enkel belang bij, het zou fijn voor Amerika zijn als wij er snel uit zijn", stelt onze beurscommentator Hans de Geus. "Vrijdag is de tachtigste deadline voor Griekenland, het blijft schrapen daar."

[...]

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 22 april 2015

Nederlanders plunderen 2000 Vlaamse bankrekeningen

Een Nederlandse bende heeft in twee jaar tijd talloze Vlamingen opgelicht. In totaal werden de rekeningen van 2000 Vlamingen geplunderd. Goed voor in totaal een buit van zeven miljoen euro.

Het aantal fraudegevallen bij internetbankieren naam in 2012 en 2013 een hoge vlucht. In de zomer van 2012 startte een Nederlandse bende met het frauderen van bankgegevens, ook in 2013 ging ze met haar lucratieve bezigheden verder. Normaal worden jaarlijks zo’n 100 gevallen van fraude via internetbankieren aangegeven. In 2012 en 2013 was dit het tienvoudige.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 22 april 2015

Kondigt China binnenkort de 2e grootste goudreserves ter wereld aan?

De People’s Bank of China heeft mogelijk in het geheim zijn goudvoorraad verdrievoudigd. Dat China meer goudreserves heeft dan 1.054 ton sinds de laatste officiële aankondiging in 2009 weet iedereen, maar hoe groot de huidige reserves bedragen is een van de grootste geheimen van de financiële markten. Bloomberg Intelligence schat de goudvoorraad nu op 3.510 ton.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 22 april 2015

Handelaar opgepakt voor ‘flash crash’ in 2010

Een beurshandelaar is in Groot-Brittannië gearresteerd op verdenking van fraude en marktmanipulatie bij de zogenoemde flash crash op Wall Street in 2010. Dat maakte het Amerikaanse ministerie van Justitie dinsdag bekend.

Bron: Cassandraclub
Geplaatst: woensdag 22 april 2015

Oneconomische groei II: meer staatsschuld levert steeds minder op

Waarom leent de overheid eigenlijk kapitaal van banken?

Dat doet de overheid om te investeren in een beter en competitiever Nederland. Beter onderwijs leidt tot hoger geschoolde arbeiders. Betere gezondheidszorg brengt het ziekteverzuim omlaag. Betere infrastructuur maakt transport makkelijker en efficiënter. Maar zoals bij alle investeringen is er bij overheidsinvesteringen ook sprake van diminishing returns.