Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 14031 tot 14035
Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: zondag 10 mei 2015

Goud en zilver report (Week 19)

De goudprijs steeg de afgelopen week van €1.052,56 naar €1.060,31 per troy ounce (+0,74%), terwijl de prijs van een kilo zilver van €464 naar €472,29 wist op te klimmen (+1,79%). Beide edelmetalen sloten de week met een bescheiden winst af vanwege een weinig overtuigend banencijfer uit de VS. Daardoor is de verwachting van beleggers dat Janet Yellen van de Federal Reserve nog iets langer de tijd zal nemen voordat ze de rente verhoogt.

Bron: z24.nl
Geplaatst: zondag 10 mei 2015

Rotterdamse haven gaat zelf treinverbinding naar Midden-Europa bouwen

Het Havenbedrijf Rotterdam gaat zelf een spoorlijn naar Midden-Europa opzetten. De haven hoopt op die manier hun marktaandeel in die regio te verbeteren. Binnen zes jaar moeten er verbindingen naar Zuid-Duitsland zijn.

Bron: z24.nl
Geplaatst: zondag 10 mei 2015

China grootste importeur ruwe olie

China heeft in april de Verenigde Staten voor het eerst ingehaald als ‘s werelds grootste importeur van ruwe olie. Dat meldde zakenkrant Financial Times.

Uit cijfers van de Chinese overheid bleek dat in april 7,4 miljoen vaten olie (van 159 liter) per dag werden geïmporteerd. Voor de VS ging het om 7,2 miljoen vaten per dag. Door de opkomst van de schalieproductie is de VS minder afhankelijk geworden van geïmporteerde olie, terwijl de vraag vanuit China verder blijft toenemen, ondanks de afzwakkende economische groei in het land.

Bron: z24.nl
Geplaatst: zondag 10 mei 2015

China verlaagt rente om groei aan te jagen

De Chinese centrale bank verlaagt vanaf maandag het belangrijkste rentetarief voor de derde keer sinds november om zo de groei van de afzwakkende Chinese economie aan te jagen. Dat bleek zondag uit een verklaring van de centrale bank.

De rente wordt met 25 basispunten verlaagd tot 5,1 procent. Economen hadden al verwacht dat China met extra maatregelen zou komen om de groei te stimuleren, na een reeks cijfers over de afgelopen tijd die wezen op een verdere afzwakking van de tweede economie van de wereld. Eerder werd al de kredietverstrekking door Chinese banken versoepeld door de centrale bank.

Bron: Express.be
Geplaatst: zondag 10 mei 2015

In deze 15 landen is het leven duurst en... we zijn er bij

Onderstaande kaart toont de levensduurte in de verschillende werelddelen en landen op basis van data die verzameld werden door Numbeo, ‘s werelds grootste - door consumenten aangereikte - gegevensbestand van prijzen en kosten van levensmiddelen en andere diensten in de wereld. 

Als basis voor deze Consumer Price Index (CPI) werd New York genomen met een levensduurte van 100.  Heeft een land een CPI van 70, dan betekent dit dat goederen en diensten daar gemiddeld 30% goedkoper zijn dan in de ‘Big Apple’.