Nieuws / Artikelen met het woord

58164 artikelen gevonden. Artikel 14031 tot 14035
Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 3 juni 2015

Structurele hervormingen dringend noodzakelijk voor wereldeconomie

Overheden wereldwijd moeten dringend werk maken van een plan B om de slabakkende wereldeconomie nieuw leven in te blazen. Dit aldus Martin Marlon, een bekende globale strateeg bij Mint Partners Ltd. .

Door de lage kosten om geld te lenen waren overheden wereldwijd sterk geneigd om aan een overaanbod aan geld in de markten te pompen. Hierdoor is ondertussen een race naar de grond ingezet qua devaluatie tussen de diverse grote economische blokken. Het ontbreekt echter aan enkele structurele ingrepen die kunnen zorgen voor een meer stabiel groeipotentieel.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 3 juni 2015

Olieprijs heeft grootste opleving wel gehad, denkt ABN Amro

Een verder herstel van de olieprijs blijft naar verwachting nog even uit. Na de enorme prijsdaling van afgelopen jaar bereikten de olieprijzen op 6 mei het hoogste punt sinds het herstel in januari intrad. Maar inmiddels neemt de neerwaartse druk op de olieprijs weer toe.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 2 juni 2015

5 Economische schokken duiden op een instorting van de wereldeconomie

In één jaar tijd hebben we verschillende economische schokken meegemaakt: de spectaculaire stijging van de dollar, de crash in olieprijzen, het loskoppelen van de Zwitserse frank, enz.

Voorlopig hebben deze schokken geen al te grote schade aangebracht, maar volgens Fasanara Capital duidt dit alles op grotere problemen in de nabije toekomst. Ze vergelijken in hun laatste nieuwe rapport deze schokken met seismische activiteit die een vulkaanuitbarsting aankondigt.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 2 juni 2015

Hoe de Zwitserse bankrekeningen de Belgische begroting moeten redden

Het bankgeheim moet er stukje bij beetje aan geloven. De fiscus voerde in de afgelopen maanden een eerste grootschalig belastingonderzoek door naar Belgen met een buitenlandse rekening.

Rekeningen in het buitenland moeten expliciet worden aangegeven. Steeds meer Belgen brengen de fiscus hier ook effectief van op de hoogte, zo schreven we onlangs al op deze website.

De fiscus heeft nu een groot onderzoek gevoerd naar de rekeningen van Belgen in Zwitserland. Vooral (ex-)HSBC-klanten lopen daarbij in het vizier.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 2 juni 2015

Belangrijk hedge fund manager vindt dat goud een onderdeel moet zijn van iedere portefeuille

Dalio is één van de succesvolste hedge fund managers van de voorbije decennia en heeft altijd wel een aantal interessante observaties.

Op dit moment is hij vooral bezorgd voor een nieuwe economische krimp en de sociale implicaties die dit kan hebben.

Hij merkt op dat Hitler aan de macht kwam in 1933, niet toevallig het dieptepunt van de depressie van de jaren ’30.

De tegenstellingen worden op dergelijke momenten nu éénmaal groter en kunnen leiden tot een “breakdown”.