Nieuws / Artikelen met het woord

57286 artikelen gevonden. Artikel 14031 tot 14035
Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 21 april 2015

Griekenland: Dijsselbloem en ECB zien het niet meer zitten

De stappen die de nieuwe Griekse regering zet zijn zeer nobel voor de Grieken. Op korte termijn tenminste. En verkiezingsbeloftes maken inderdaad schuld.

Maar gouden bergen beloven, terwijl je weet dat je land tot over de oren in de schulden zit, is gewoonweg goedkoop kiezersbedrog.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 21 april 2015

Berlijn verhoogt verwachting economische groei

De Duitse regering is positiever over de economische groei van dit jaar.

Berlijn rekent nu op een groei van de grootste economie van Europa met 1,8 procent, van een eerder voorspelde 1,5 procent. Ook voor 2016 wordt een vooruitgang voorspeld van 1,8 procent.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 21 april 2015

Fed flirt met renteverhoging

Voor de financiële wereld lijkt het een vaststaand feit. De Federal Reserve staat op het punt de rente te verhogen, maar de vraag blijft… wanneer?

In 2008 voerde de Fed, destijds nog onder leiding van Ben Bernanke, de rente raar bijna 0 procent om de crisis te bezweren. Deze stap werd gezet om het mogelijk te maken gemakkelijk liquiditeit de economie in te helpen. Dit gebeurde middels kwantitatieve verruimingen, een maatregel waarbij de Federal reserve staatsobligaties van de markt haalt waardoor miljarden dollars in staat waren te gaan circuleren.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 21 april 2015

Begrotingstekort eurozone naar 2,4 procent

Het begrotingstekort van het eurogebied is in 2014 uitgekomen op 2,4 procent van het bruto binnenlands product (bbp) van de eurozone.

Daarmee voldoet de eurozone als geheel wederom aan de Europese begrotingsregels die stellen dat het tekort niet meer dan 3 procent mag zijn. In 2013 kwam het tekort voor de eurozone uit op 2,9 procent. Voor de gehele Europese Unie werd door Eurostat voor 2014 een tekort gemeten van 2,9 procent van het bbp, tegen 3,2 procent een jaar eerder.

Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 21 april 2015

Topman ExxonMobil: olieprijzen nog jaren laag

De olieprijzen zullen waarschijnlijk nog enkele jaren op de huidige lage niveaus blijven. Dat heeft topman Rex Tillerson van het Amerikaanse olieconcern ExxonMobil gezegd op een energieconferentie in Houston.

Volgens Tillerson zal de oliesector de komende jaren met een veranderd prijsniveau kampen. Hij gaf verder aan dat hij niet denkt dat oliekartel OPEC de oorlog heeft verklaard aan de Amerikaanse schaliesector door zijn productie onveranderd te houden, ondanks de sterk gedaalde olieprijzen. Tillerson sprak op de energieconferentie IHS CERAWeek, de grootste jaarlijkse bijeenkomst van de olie-industrie ter wereld.