Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 14036 tot 14040
Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 11 mei 2015

Griekse banken verliezen fors vanwege spanning rond terugbetaling IMF-lening

Met nog één dag te gaan voordat Griekenland 750 miljoen euro moet overmaken aan het International Monetair Fonds (IMF), staan met name banken op de beurs in Athene onder druk. Ook de Griekse aandelenmarkt als geheel deed maandag in de ochtendhandel een flinke stap terug.

Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 11 mei 2015

Pensioenpot legen om je bedrijf te redden? Dan betaal je 72 procent belasting

Wie noodgedwongen zijn pensioenpot leegt om een belastingschuld te kunnen voldoen, betaalt daarover 72 procent belasting. De wet laat geen ruimte voor verzachtende omstandigheden. Dat bleek onlangs uit een uitspraak van het gerechtshof in Amsterdam.

Een ondernemer had voor zijn pensioen bij ABN Amro een lijfrenteverzekering afgesloten. Bij het opbouwen van zo’n pensioenvoorziening zijn de premies aftrekbaar. Zodra het belegde kapitaal wordt omgezet in een pensioen, wordt over de uitkeringen inkomstenbelasting geheven. Het betalen van belasting wordt dus uitgesteld.

Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 11 mei 2015

Zó wil Varoufakis Griekenland redden, maar andere economen snappen er geen snars van

De Griekse minister van Financiën Yanis Varoufakis heeft een plan om Griekenland te redden. Maar collega-economen snappen daar vooralsnog bitter weinig van.

De Griekse schuldencrisis staat deze week twee keer op de agenda: maandagmiddag komen de ministers van Financiën van de eurozone opnieuw bijeen om te praten over het belangrijkste twistpunt: de uitbetaling van een restantbedrag van 7 miljard euro aan oude noodsteun, in ruil voor het doorvoeren van bezuinigingen en hervormingen in Griekenland.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 11 mei 2015

Rusland verovert Oekraïne deze keer niet militair, maar wel via economische weg

Kiev verliest langzaam de greep op Oost-Oekraïne, niet door aanhoudende gevechten maar door de sterke economische invloed van buurland Rusland. Waar de grivna officieel nog steeds de gebruikte munteenheid in Oekraïne is blijkt deze volledig verdrongen te zijn  door de Russische roebel.

Hoewel het staakt-het-vuren redelijk stand lijkt te houden veroorzaakt Moskou een slapende revolutie met de invoering van de eigen munt. In steden zoals Donetsk is de enige gebruikte munteenheid de roebel. Langzaam lijkt het gebied dan ook te verdwijnen uit de reeds beperkte Europese invloedssfeer.

Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 11 mei 2015

Medeplichtige aan megafraude Madoff overleden

Een medeplichtige aan de enorme fraudezaak van Bernard Madoff is overleden voordat hij veroordeeld kon worden. Het gaat om de financieel directeur van Madoff, Frank DiPascali. Dat maakte zijn advocaat zondag bekend.

DiPascali werkte mee aan de zaak tegen megafraudeur Madoff, die zelf weigerde mee te werken. Volgens zijn advocaat overleed hij vorige week donderdag op 58-jarige leeftijd aan longkanker. DiPascali was blij dat hij iets goed kon maken door de overheid bij te staan in het onderzoek, aldus een verklaring.