Nieuws / Artikelen met het woord

57279 artikelen gevonden. Artikel 14041 tot 14045
Bron: BNR.nl
Geplaatst: dinsdag 21 april 2015

Column Kees de Kort | Acht jaar geleden was dit reden voor crisis

Een keer per maand krijgen we een update uit Chicago over de stand van de Amerikaanse economie. Dan maakt de Federal Reserve Bank of Chicago de balans op. Conclusie: de richting van de beweging is dik omlaag. Slechts een bevestiging van het feit dat het eerste kwartaal in de VS een heel moeizaam kwartaal was, zegt BNR's macro-econoom Kees de Kort.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 21 april 2015

“Olie staat nog een lastig jaar te wachten”

De prijs van olie kan richting het einde van het jaar onder serieuze druk komen te staan als de recente opleving van de olieprijzen aanhoudt voor de komende maanden. Daarvoor waarschuwt althans een veel gevolgde olie-analist.

Zowel Brentolie als WTI bereikten afgelopen week hun hoogste niveau tot nu toe dit jaar, nadat ze begin dit jaar verder onder de 50 dollar per vat waren gezakt. Seth Kleinman, head of European energy research bij Citigroup, heeft beleggers nu echter gewaarschuwd niet te veel te investeren in oliefondsen, omdat hij verwacht dat een verder herstel onwaarschijnlijk is. ‘Het voelt nu goed, maar het zal een stuk minder goed voelen in de komende 6 maanden.’

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 21 april 2015

Nulgroei, nulinflatie, nulrente en nul hoop... Maar met deze 4 beloftes kunnen politici de wereld redden

Terwijl op de aandelenmarkten de euforie blijft aanhouden, werd vorig weekeinde ter gelegenheid van een samenkomst van centrale bankiers en ministers van Financiën in Washington vooral ongerustheid opgetekend: de wereldeconomie komt maar niet uit de crisis en het herstel is amper die naam waardig. Ondertussen zwemmen de aandelenbeurzen in het geld en wordt record na record verpulverd.

Wie ook ongerust is, is Steen Jakobsen, de chief economist van de Saxo Bank:

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 21 april 2015

Grexit of Brexit? 'Voor de Grieken alles, voor de Britten de wet'

‘Een potentiële exit van Griekenland uit de eurozone zorgt voor paniekerige discussies en laakbare acties om dat land alsnog te redden. Toch is een mogelijke uitstap van Groot-Brittannië uit de EU veel gevaarlijker,’ schrijft Michael Wohlgemuth, de directeur van de denktank Open Europe Berlin, in een opiniestuk in de Frankfurter Allgemeine Zeitung.

‘Duitsland zou dan een belangrijke bondgenoot verliezen en meer specifiek de Duitse belastingbetaler die dan mag opdraaien voor het verlies van de op één na grootste netto bijdrager tot het EU-budget.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 21 april 2015

't Is gebeurd! Regering Tsipras legt beslag op reserves van staatsbedrijven, steden en gemeenten

Na weken van speculatie heeft de Griekse regering maandag een decreet afgevaardigd dat steden, staatsbedrijven en lokale overheden verplicht hun cashreserves over te maken aan de Griekse centrale bank. Het geld wordt daarna door de Griekse centrale bank uitgeleend aan de Griekse regering zodat die haar rekeningen kan blijven betalen. 

Volgens het decreet, dat maandag in het Griekse staatsblad verscheen, is er sprake van 'een extreem dringende en onvoorziene situatie’.’