Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 14051 tot 14055
Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 21 april 2015

Toenemend aantal miljardairs jaagt kunstprijzen de hoogte in

“Ik ben zeker dat ik tijdens mijn leven nog een kunstwerk zal zien verkopen voor 1 miljard dollar.” Dat verklaarde Francis Outred, internationaal directeur van het veilinghuis Christies, in een recent interview.

Hij zou wel eens gelijk kunnen krijgen. Zopas raakte immers bekend dat een werk van de Franse schilder Gauguin voor 300 miljoen dollar verkocht werd en daarmee het duurste schilderij uit de geschiedenis is geworden. En het stijgend aantal miljardairs in de wereld doet de vraag enkel toenemen.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 21 april 2015

Europese Commissie predikt hernieuwbare energie maar zet in op schaliegas

In een recent rapport klagen twee organisaties aan dat de Europese Commissie zich sterk laat beïnvloeden door de schaliegas-lobby. In alle stilte zou de Europese Commissie pogen de grote publieke weerstand tegen fracking, het hydraulisch boren naar olie en gas, te omzeilen.

De nieuwswebsite Wolf Street meldt dat na ondertekening van het Transatlantic Trade and Investment Partnership (TTIP) de lidstaten van de Europese Unie die een verbod op fracking hebben ingesteld, zich zelfs aan schadeclaims kunnen blootstellen.

Bron: deMorgen
Geplaatst: dinsdag 21 april 2015

Fiscale sluipwegen: Multinationals stelen miljarden van arme Afrikaanse landen

Multinationals zuigen niet alleen de grondstoffen uit Afrikaanse landen. Ze ontduiken er ook de belastingen op grote schaal. De Afrikanen staan vrijwel machteloos.

De beste hulp aan ontwikkelingslanden, zeker in Afrika, zou weleens het opleiden en adviseren van fiscale rechercheurs kunnen zijn. Door belastingontduiking met allerlei trucs die de overheden niet in de gaten hebben, stelen internationale bedrijven miljarden van arme landen. Alleen al door te lage waarden op te geven van gewonnen grondstoffen benadelen multinationals Afrikaanse landen bij elkaar voor minstens 50 miljard dollar (46,5 miljard euro) per jaar, was de conclusie van een speciaal onderzoekspanel ingesteld door de Afrikaanse Unie (AU) en de Verenigde Naties.

Bron: Hollandgold
Geplaatst: dinsdag 21 april 2015

Rusland koopt 30 ton goud bij

De centrale bank van Rusland heeft in maart 30 ton goud aan haar reserves toegevoegd, de grootste maandelijkse aankoop sinds september vorig jaar. De eerste twee maanden van dit jaar besloot de centrale bank nog even te wachten met goud kopen, maar met de toevoeging van 30 ton goud is duidelijk geworden dat Rusland nog steeds meer goud wil hebben.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: dinsdag 21 april 2015

Market Update (21 april 2015)

Griekse overheid heeft bijna geen geld meer om salarissen te betalen, maar dat is volgens ECB geen reden voor een ‘Grexit’. Verder in het nieuws: Venezuela krijgt een noodlening van $5 miljard van China, centrale bank van Mexico maakt zich zorgen over het klimaat van extreem lage rentes, Rusland koopt 30 ton goud bij en Chinezen beginnen met verbeteren van handelsroutes naar Europa en Rusland.