Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 14056 tot 14060
Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 20 april 2015

Grieken schrapen laatste geld bijeen

De Griekse regering heeft van alle overheidsinstellingen of -bedrijven de kas opgeëist. Wat er nog aan geld in zit moet naar de centrale bank worden overgemaakt, stelt een maandag uitgevaardigd decreet. De reden voor deze stap is "een urgente en niet voorziene noodzakelijkheid", meldde de Griekse Staatscourant.

Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 20 april 2015

China doet grote gok: mega-investering in Pakistan voor snelle zeeroute naar Afrika en Europa

Als het om geo-strategische zaken met een economisch tintje gaat, zet China graag fors in. Met liefst 46 miljard dollar staan de Chinezen klaar om via Pakistan nieuwe handelsroutes naar de Indische Oceaan te openen.

In de Griekse schuldencrisis duikt China af en toe op als mogelijke ‘alternatieve financier’. Maar de kans dat Athene echt een beroep kan doen op Chinese financiering, mocht het misgaan met de onderhandelingen tussen Griekenland en zijn Europese schuldeisers, is niet al te groot. Daarvoor is Griekenland toch net een maatje te klein vanuit Chinees perspectief.

Maar waar worden de Chinezen dan wel warm van? Nou, deze kaart:

Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 20 april 2015

20 april: Franse minister vindt euro zwak genoeg en 7 andere dingen die je moet weten

Mooi dat de euro zo hard is gedaald, maar nu is het welletjes, volgens de Franse minister van Financiën. Analist Arne Petimezas van AFS Group praat je bij vanaf de beursvloer in Amsterdam.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 20 april 2015

'Hoe overleven in het Westen': IS zet gids online voor potentiële éénmansterreuroperaties

De Islamitische Staat heeft een gids online gezet bestemd voor potentiële éénmansoperaties in het Westen.

De 70 pagina’s tellende gids ‘How to survive in the West’ adviseert potentiële terroristen - zogenaamde 'sleeper cells' - om hun naam te veranderen, hun uiterlijk aan te passen en zich niet als een radicale moslim, maar net westers te gedragen. Islamitische kledij wordt best vermeden en ook het dragen van gekleurde contactlenzen wordt aangeraden om potentiële getuigen van misdaden in verwarring te brengen.

Geld kunnen would-be terroristen verzamelen met 'online scams' en via uitkeringsfraude: ‘Indien onze geleerden ons vertellen dat we niet-moslimbloed mogen vergieten, dan mogen we zeker ook hun rijkdom afpakken.’’

Bron: Goudstandaard
Geplaatst: maandag 20 april 2015

Miljoenen aan goud en zilver belanden jaarlijks op de vuilnisbelt

Volgens een onderzoek van de universiteit van de Verenigde Naties is er vorig jaar wereldwijd 1.000 ton zilver en 300 ton goud in de vorm van elektronisch afval op vuilnisbelten terechtgekomen. Deze twee edelmetalen worden vanwege hun goede elektrische geleiding gebruikt in tal van elektrische apparaten. Met de juiste installaties kunnen vrijwel alle metalen uit het afval gerecycled worden, maar dat gebeurt in heel veel landen nog niet.