Nieuws / Artikelen met het woord

57643 artikelen gevonden. Artikel 14056 tot 14060
Bron: BitcoinSpot.nl
Geplaatst: vrijdag 8 mei 2015

De week van Bitcoin #73: Jeffrey Tucker over zijn liefde voor Bitcoin en hoe p2p technologie ons gaat bevrijden

In deze aflevering van de week van Bitcoin is anarchist, duizendpoot en Bitcoin evangelist Jeffrey Tucker te gast. Er wordt gepraat over Anarchie, Bitcoin en over hoe peer to peer technologie ons gaat bevrijden van de overheid. Een half uurtje is zoals gewoonlijk weer veels te kort. ondergetekende was ditmaal de co-host.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 8 mei 2015

De grootste geld print machine ter wereld moet men nog aanzetten

Tijdens het laatste bezoek van IMF-topvrouw Christine Lagarde aan China heeft de Chinese overheid formeel gevraagd dat de Chinese Yuan opgenomen zou worden in de korf van internationale munten die behoren tot de Special Drawing Wrights – de zogeheten SDR’s. Als dit gebeurt zou dat een grote verandering betekenen in het monetaire landschap.

SDR’s werden door het IMF gecreëerd in 1969 als een equivalent van 0,888671 gram goud. Na de val van de goudstandard in 1973 met het Bretton Woods akkoord werden de SDR’s gekoppeld aan een mandje met valtua dat op de dag van vandaag bestaat uit Euro’s, Amerikaanse Dollars, de Japanse Yen en het Britse Pond.

Bron: HollandGold
Geplaatst: vrijdag 8 mei 2015

GFMS: Beleggers kochten 20% minder zilver in 2014

De vraag naar beleggingszilver was vorig jaar 20% lager dan in 2013, zo schrijft Thomson Reuters GFMS in haar nieuwste Silver Survey 2015. In 2013 steeg de vraag nog met 27%, omdat de daling van de zilverkoers veel beleggers aanspoorde in te stappen of edelmetaal bij te kopen. Maar door de zwakke prijsontwikkeling in 2014 (20% omlaag in dollars en 9% omlaag in euro) waren beleggers het afgelopen jaar minder gretig met zilver kopen.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: vrijdag 8 mei 2015

Gold Trail: Hoe fiatgeld uw koopkracht aantast (Deel XXXIII)

In de meeste soorten fractionele geldsystemen is er een absolute limiet aan hoe ver de hoeveelheid krediet (schuld) opgerekt kan worden. Zelfs wanneer banken toestemming krijgen een veelvoud uit te lenen ten opzichte van hun goudreserves, uiteindelijk zal de relatief constante hoeveelheid goud in hun kluizen de kredietcreatie op een gegeven moment stoppen. Geldontwaarding ligt voortdurend op de loer.

Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 8 mei 2015

Amerikaanse werkloosheid naar laagste niveau sinds 2008

De werkgelegenheid in de Verenigde Staten is in april een stuk sterker toegenomen dan in de voorgaande maand. Er kwamen per saldo 223.000 banen bij (exclusief de landbouwsector), tegen een herziene 85.000 in maart. Dat maakte het Amerikaanse ministerie van Arbeid vrijdag bekend.

De toename is wel wat minder sterk dan economen hadden voorzien. Zij rekenden gemiddeld op een aanwas van 228.000 arbeidsplaatsen. De toename in maart is bovendien een stuk kleiner dan de eerder gemelde 126.000 banen. De werkloosheid daalde zoals voorzien van 5,5 naar 5,4 procent, het laagste niveau sinds mei 2008.