EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
27
kliks
Bron: Edelmetaal-info.nl
24
kliks
Bron: Edelmetaal-info.nl
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 14061 tot 14065 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: woensdag 12 augustus 2015

De superioriteit van goud opnieuw bewezen

De Chinese economie koelt af en dat stemt de hoge heren in Beijing zenuwachtig. De grootste devaluatie in ruim 20 jaar zou de export moeten opkrikken. Dat gaat natuurlijk ten koste van de economische ontwikkeling van de modale Chinees, en de uitbouw van een stabiele Chinese middenklasse.

De devaluatie is miniem, slechts 1.8 % t.o.v. de sterke dollar. Onvoldoende om de export te kickstarten en de rode exportcijfers (-8% t.o.v. vorig jaar) van het bord te vegen. Maar wel al ruim voldoende voor burgers om zich te wapenen tegen inflatie: een nieuwe run on gold lijkt ingezet.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: woensdag 12 augustus 2015

Kraft Heinz schrapt 2.500 banen in VS en Canada

De Amerikaanse voedingsmiddelengigant Kraft Heinz, die ontstond na de fusie tussen Kraft Foods en H.J. Heinz, schrapt circa 2.500 banen in de Verenigde Staten en Canada. Dat maakte het bedrijf bekend. Volgens de leiding kan er effectiever worden gewerkt en moet de organisatie vereenvoudigd worden.

Lees verder op HLN.be
Geplaatst op: woensdag 12 augustus 2015

China’s devaluatie raakt één land in het bijzonder

De meeste beleggers hoopte een aantal maanden geleden op een rustige zomer. Inmiddels weten zij dat deze zomer een van de heftigste was uit de afgelopen jaren. Zo werden de beleggers een aantal maanden geleden nog in de ban gehouden door het Griekse drama, en ook de Chinese beurzen wisten voor heel wat nervositeit te zorgen. Beleggers zagen de Chinese beurzen in een paar dagen tijd met tientallen procenten omlaag gaan. En China blijft ook nu nog steeds in het radarveld van de beleggers bewegen.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: woensdag 12 augustus 2015

Noorwegen in de problemen: druk op staatsfonds om aandelen te dumpen

Noorwegen: het land van melk en honing. Gekend voor zijn stabiliteit, olierijkdommen, grote sociale zekerheid en… het grootste pensioenfonds ter wereld!

Noorwegen: het land van melk en honing. Gekend voor zijn stabiliteit, olierijkdommen, grote sociale zekerheid en… het grootste pensioenfonds ter wereld!

Een socialistisch utopia, waar hoge belastingen en een grote overheid hand in hand gaan met economische groei. Maar aan dat mooie verhaaltje komt nu misschien een einde.

Dankzij haar olierijke gronden had Noorwegen de jackpot gewonnen. Jaar na jaar kon de overheid probleemloos haar rekeningen betalen en van het geld dat overbleef legde ze een pensioenfonds aan voor slechtere tijden.

Niet zomaar een soort van zilverfonds, maar een écht pensioenfonds waar écht geld in zit. 766 miljard euro om precies te zijn! In haar eentje bezit het 1,8% van ALLE Europese aandelen!

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: woensdag 12 augustus 2015

Renteverhoging in september kan leiden tot recessie

Vorige week ontvingen we zeer goed nieuws vanuit Amerika dat de banengroei in de maand juli was uitgekomen op 215.000. Dit is uiteraard een stuk boven het gemiddelde van 208.000 banen. Ondanks dit rooskleurige cijfer is het herstel van de Amerikaanse economie op sommige terreinen nog steeds fragile te noemen. Ondanks dat laten de peilingen zien dat de kans op een renteverhoging in september verhoogd is van 50 naar 58 procent.

Business Insider laat echter weten dat zij zich zorgen maken over een eventuele renteverhoging in september. Het belangrijkste voor hen is de zeer lage inflatie waaronder Amerika gebukt gaat. De Federal Reserve Economic Data (FRED) maakte recent bekend dat de inflatie de afgelopen tien jaar rond het break-even punt heeft bewogen. Dit is uiteraard een stuk lager dan het beoogde doel van 2 procent.

Lees verder op SlimBeleggen.net
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs