Nieuws / Artikelen met het woord

57606 artikelen gevonden. Artikel 14061 tot 14065
Bron: rtlnieuws.nl
Geplaatst: woensdag 6 mei 2015

Willem Middelkoop: Nu de dollar valt

Regelmatig wordt me gevraagd of de dollar al gevallen is. Vooral door types na een biertje of vijf op vrijdagavond. De vraag wordt meestal gevolgd door een bulderende lach en een klap op de schouders. Die Willem toch. Voorspelde een val van de dollar in 2007.

Ja, de titel ‘Als de dollar’ valt die kennen ze allemaal wel. Nu, in de zeventiende druk, dus een klassieker. Nee, natuurlijk hebben ze het boek meestal niet gelezen. Anders hadden ze wel geweten dat ‘Als de dollar valt’ een metafoor was voor de val van het Amerikaanse bedrijfsmodel. Dat inderdaad sinds 1944 zo goed heeft gewerkt. Op de achterflap stond letterlijk ‘het is niet de vraag of, maar alleen wanneer het systeem implodeert.’ Ik gaf het dollarsysteem nog maximaal 10-15 jaar.

[...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 6 mei 2015

OPEC: Speculatie speelde belangrijke rol bij daling olieprijs

Het olieaanbod en de olievraag kunnen niet volledig rechtvaardigen waarom de olieprijs tussen juni vorig jaar en januari dit jaar 60 procent daalde. Speculatie speelde daarbij namelijk een rol, zo stelt OPEC.

Een stijging van de voorraad van buiten de Organization of Petroleum Exporting Countries (OPEC), op een moment dat de vraag naar olie zwak was, was de belangrijkste reden achter de daling, vertelde de organisatie deze week. Brentolie, de benchmark voor meer dan de helft van ’s werelds ruwe olie, daalde sinds halverwege juni tot januari naar het laagste niveau in 6 jaar doordat de output in de VS opklom tot het hoogste niveau in meer dan 4 decennia en ook leden van de OPEC meer vaten produceerden.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 6 mei 2015

Banengroei bedrijfsleven VS zwakt af

De groei van de werkgelegenheid in het Amerikaanse bedrijfsleven is in april minder sterk uitgevallen dan een maand eerder. Dat maakte loonstrookverwerker ADP woensdag bekend.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 6 mei 2015

Zo bespaart deze Groningse ‘vrek’ 6.000 euro per jaar (TIP!)

Een Groningse ondernemer schreef een boekje vol besparingstips. “Veel mensen kunnen nog wel wat financiële lucht uit hun huishouden drukken.”

Hij is het gezicht achter de website vrekkenpagina.nl: de Vrek. Hij noemt zichzelf ‘soms een beetje zwaarmoedig, soms recalcitrant’ en draagt op foto’s een hoge hoed, een bruine ribcord pantalon en een coltrui. Al jaren schrijft hij hoe je uitgaven in de hand kan houden. Nu heeft hij 400 van die tips gebundeld in een boekje:”Veel van de tips zijn misschien een open deur, oftewel mensen kennen de tips wel”, zegt hij tegen Z24. “Maar doe er dan ook wat mee!”

Een paar willekeurige tips uit het boekje:

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 6 mei 2015

Grote olielanden komen bijeen

Volgende maand komen OPEC en enkele andere grote olielanden zoals Rusland samen in Wenen om de oliecrisis te bespreken. De lage olieprijzen doen de olieproducerende landen pijn. De VS boekt haar grootste handelsdeficit in 18 jaar, en de Noren en Saoedi’s moeten hun reserves aanspreken.

Naar alle waarschijnlijkheid zullen de Saoedi’s de Amerikanen en de Russen smeken om de olieproductie terug te schroeven. Al geeft Minister van Olie al-Naimi min of meer toe dat daar wellicht niks van in huis zal komen.