Nieuws / Artikelen met het woord

57282 artikelen gevonden. Artikel 14061 tot 14065
Bron: hypotheeknaarnul
Geplaatst: dinsdag 21 april 2015

Hypotheek afsluiten en geld toe krijgen

 De hypotheekrente doorbreekt iedere keer maar weer het laagte record. Als de rente blijft zakken zou je misschien een hypotheek kunnen afsluiten waarbij de bank aan jou rente gaat betalen.

 In Spanje kun je nu een hypotheek krijgen van €100.000 waarbij je maar €98.000 terug hoeft te betalen. Je hoeft niet bij de Nederlandse banken aan te kloppen om vergelijkbare afspraken te maken, maar wie weet wat wij nog krijgen?

[...]

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 21 april 2015

Griekenland krijgt dwangbuis

In februari was de Griekse regering nog erg stellig. De Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) meldde dat bronnen binnen de ECB lieten weten dat kapitaal restricties in Griekenland volgens de ECB voor de nodige rust zou kunnen zorgen. Maar Griekenland liet toen weten dat dit scenario “ver van de werkelijkheid ligt”. Dat blijkt 2 maanden later toch heel anders.

Reuters berichtte gisteren dat Griekenland via een uitgegeven verordening entiteiten binnen de publieke sector heeft laten weten dat zij worden aangespoord om kasreserves over te zetten naar de Griekse centrale bank. Kasreserves van pensioenfondsen en enkele staatsbedrijven werden hiervan uitgesloten. Zo ook kasreserves nodig voor directe betalingen.

Bron: nos.nl
Geplaatst: dinsdag 21 april 2015

EU klaagt Gazprom aan voor machtsmisbruik

De Europese Commissie klaagt het Russische gasbedrijf later deze week aan voor machtsmisbruik. Dat melden zakenkrant Financial Times en persbureau Reuters op basis van verschillende bronnen.

Staatsbedrijf Gazprom wordt ervan beschuldigd de gasprijzen in Oost-Europa onnodig hoog te houden. Europa kan Gazprom daarvoor een miljardenboete opleggen.

In 2012 startte de Europese Commissie een onderzoek naar Gazprom.  Europese landen zijn voor een groot deel afhankelijk van Russisch gas.

[...]

 

Bron: Trouw.nl
Geplaatst: dinsdag 21 april 2015

Zijn de Grieken gek geworden?

We kunnen deze week onze borst weer natmaken: het Griekse drama laait weer op, vooral tijdens de eurogroep van vrijdag. Wat bezielt die Grieken toch?

Na een paar weken van relatieve rust zullen de gemoederen rond de Griekse geldkwestie de komende week weer hoog oplopen. Vrijdag komen de ministers van financiën van de eurozone bijeen in de Letse hoofdstad Riga, voor hun traditionele halfjaarlijke bijeenkomst in het land van het EU-voorzitterschap. De spanning rond Griekenland zal er opnieuw een hoogtepunt bereiken, maar het zal zeker niet het laatste zijn.

[...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 20 april 2015

We staan aan het begin van een nieuwe globale liquiditeitscrisis

Maak je klaar voor een nieuwe globale “credit crunch” of kredietcrisis. Het hele globale financiële systeem draait door in een spiraal van schulden. Elke systeem gebaseerd op schulden is gedoemd om te falen, zo zal ook dit systeem falen.

Elke vorm van economische activiteit heeft op de een of andere manier te maken met schulden. De enige manier om economische groei te realiseren is door meer schulden te maken. In 2008 stond het systeem al op de rand van de afgrond, maar de centrale banken konden de wereld redden … door nog meer schulden te maken.