Nieuws / Artikelen met het woord

58133 artikelen gevonden. Artikel 14061 tot 14065
Bron: Slimintrading.com
Geplaatst: maandag 1 juni 2015

Goud kan weer schitteren tijdens een afkoelende aandelenmarkt

Jeff Reeves zette in een opiniestuk op marketwatch zijn verwachtingen uiteen over een mogelijke positieve ontwikkeling voor de goudprijs. Reeves is zeker geen goud bull en probeerde het publiek in september door middel van deze column nog te overtuigen dat goud voor goed zijn glans verloren zou hebben. En geef hem eens ongelijk. Behalve een laatste stuiptrekking in februari dit jaar beweegt de goudprijs uitermate saai over de grafiek.

[...]

Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 1 juni 2015

Het horloge waarmee Rafael Nadal tennist: daar kun je makkelijk drie huizen van kopen

Rafael Nadal staat als één van de weinige toptennissers daadwerkelijk op de baan met een gesponsored horloge. Maar de Spanjaard heeft dan ook een gadget van ruim zeven ton om zijn pols.

Sleept tennisfenomeen Rafal Nadal voor de tiende keer de titel in de wacht bij het mannentoernooi in Roland Garros? Die vraag houdt de tenniswereld dezer dagen bezig.

Maar collega’s van gravelkoning Nadal kijken in Parijs ook naar iets anders, zo signaleert zakenkrant The Wall Street Journal: het bijzondere horloge dat Nadal op de baan draagt. Het gaat om een uniek exemplaar van het Zwitserse bedrijf Richard Mille.

Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 1 juni 2015

Na de crisis: flexwerker en zzp’er rukken op, vaste baan niet meer de norm

Het aandeel van vaste banen op de arbeidsmarkt neemt in Nederland in rap tempo af. Zowel flexwerkers als zelfstandige zonder personeel rukken op.

Het aandeel werkenden met een flexibele arbeidsrelatie (flexwerkers) en zelfstandigen zonder personeel (zzp’ers) neemt zienderogen toe. Dat blijkt uit het rapport ‘Dynamiek op de Nederlandse Arbeidsmarkt’ van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en onderzoeksbureau TNO.

Bron: jdreport.com
Geplaatst: maandag 1 juni 2015

Geheim overleg VS en EU in Londen over snelle afschaffing contant geld

Martin Armstrong: ‘Verschrikkelijke instorting Westerse sociale systemen onvermijdelijk – De cashloze samenleving komt veel sneller dan verwacht’

De vermaarde Amerikaanse ‘rebel’econoom Martin Armstrong zegt dat de Europese Centrale Bank, de Federal Reserve en enkele andere Centrale Banken op zeer korte termijn in Londen bij elkaar komen om te besluiten over een even plotselinge als snelle afschaffing van contant geld in Europa en de Verenigde Staten. De belangrijkste reden is dat het Westerse financiële systeem feitelijk totaal bankroet is, en alleen op de been kan worden gehouden als de overheid totale financiële controle krijgt over de burgers.

Armstrong voorspelde in het verleden correct de beurskrach van 1987 (‘Zwarte Maandag’) en de financiële instorting van Rusland in 1998. De econoom, die enkele jaren geleden nog in het gevang zat omdat hij weigerde zijn succesvolle model waarmee hij soms tot op de dag nauwkeurig financiële en economische trends wist te voorspellen aan de ‘Feds’ af te staan, toonde zich verbijsterd dat de reguliere media geen enkele aandacht besteden aan deze ‘geheime vergadering’ in Londen.

[... ...]

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 1 juni 2015

Voorzitter Europese Commissie wilt Griekenland in eurozone houden

Binnen enkele dagen is het zover… Dan komen we waarschijnlijk te weten hoe het Griekse verhaal afloopt. Europa en de rest van de wereld bekijken de situatie met argusogen en hopen op een goede afloop.

Die goede afloop lijkt momenteel nog heel ver weg vermits de onderhandelingen niet echt vlotten. Afgelopen week zijn er verschillende vergaderingen geweest tussen de Grieken en hun schuldeisers.