Nieuws / Artikelen met het woord

57630 artikelen gevonden. Artikel 14076 tot 14080
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 7 mei 2015

Toestroom van nieuw geld stopt mogelijk voor Noors staatsfonds

Wat gebeurt er met een rijk land dat erg afhankelijk is van olie, wanneer de olieprijzen in elkaar storten en ongekende monetaire verruimingsmaatregelen dreigen om de rendementskansen van het staatsfonds van dat land de dwarsbomen?

Yngve Slyngstad, die het Noorse staatsfonds van 900 miljard dollar leidt, heeft in het afgelopen jaar meerdere keren gezegd dat in de lage rente-omgeving, waarbij er zelfs sprake is van negatieve rentes, het moeilijk wordt voor het fonds om de rendementsdoelstelling van 4 procent reëel rendement te realiseren.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 7 mei 2015

Roubini: VS mengt zich in valutaoorlog

In een wereld met zwakke binnenlandse groei in veel ontwikkelde economieën en opkomende markten, zijn beleidsmakers verleid om de economische groei en werkgelegenheid een boost te geven met op export gerichte groei. Hiervoor zijn een zwakke munt en onconventionele monetaire beleidsmaatregelen nodig.

Sinds het begin van het jaar hebben meer dan 20 centrale banken wereldwijd hun monetaire beleid verruimd, waarbij een voorbeeld werd genomen aan de Europese Centrale Bank en de Bank of Japan. In de eurozone bijvoorbeeld, hadden periferielanden een zwakkere munt nodig.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 7 mei 2015

Zwitserse scenario voor Deense kroon? Enorme winsten in vooruitzicht voor speculanten

De Deense kroon is sinds decennia gekoppeld aan de Europese eenheidsmunt, voor de komst aan de Duitse mark, erna aan de euro. Echter net zoals in Zwitserland is de koppeling nauwelijks nog houdbaar.  De negatieve rente en de goedkope kredieten ruïneren de Deense nationale bank

Door de daling van de euro op de internationale markten begint de strijd om de Deense kroon gekoppeld te laten met de euro zijn tol te eisen. Om een vlucht van kapitaal te vermijden uit de euro richting Deense kroon voert de Deense nationale bank een beleid met negatieve rentes sinds 2012.

Bron: Hollandgold
Geplaatst: donderdag 7 mei 2015

Liquiditeit goudmarkt droogt op

Het totale volume aan goud dat verhandeld wordt op de spotmarkt daalde onlangs naar het laagste niveau in een jaar tijd, zo meldt Reuters. Banken handelen minder goud op de wereldwijde spotmarkt voor het edelmetaal, waardoor grote klanten terughoudend zijn geworden met het doen van grote transacties.

Bron: Doijer & Kalff
Geplaatst: donderdag 7 mei 2015

Zwitserse pensioenfondsen vluchten naar cash

De negatieve rente drijft Zwitserse pensioenfondsen tot wanhoop. Een belegging in Zwitserse staatsobligaties kost meer geld dan het oplevert, terwijl banken een boeterente in rekening brengen voor vermogen dat de fondsen tijdelijk op bankrekeningen parkeren. De negatieve rente is zelfs zo hoog dat het voor een pensioenfonds in Zwitserland lucratief wordt miljoenen aan contant geld op te nemen en in een kluis te bewaren.