Nieuws / Artikelen met het woord

58192 artikelen gevonden. Artikel 14076 tot 14080
Bron: Express be
Geplaatst: dinsdag 2 juni 2015

Tanzania wordt een producent van complexe geneesmiddelen

Wie aan Afrika denkt, zal zich daarbij wellicht niet meteen hoogtechnologische fabrieken voorstellen. Dat het toch kan, bewijst de fabriek van geneesmiddelenfabrikant Zenufa in Dar-es-Salaam, de hoofdstad van Tanzania.

Als alle vergunningen in orde komen, zal de fabriek binnenkort een bijzonder complex geneesmiddel tegen malaria kunnen produceren. Zelfs al dient de fabriek dan, bij gebrek aan degelijke universiteiten, volgens de Zwitserse krant Le Temps zelf zijn personeel opleiden.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 2 juni 2015

Dr. Doom waarschuwt voor gebrek aan liquiditeit in de markt

Nouriel Roubini heeft deze week weer van zich laten horen. Aan zijn lijst met doomvoorspellingen, waarmee hij zichzelf de bijnaam Dr. Doom heeft verworven, kan weer een nieuwe worden toegevoegd. Roubini voorspelde namelijk al de financiële crisis van 2008, maar denkt nu dat een nieuwe crisis wel eens op het punt van uitbreken kan staan. In zijn artikel in the Guardian, waarschuwt hij voor de lage niveaus van liquiditeit in de markt.

‘Er heeft zich een paradox voorgedaan in de markten van de ontwikkelde economieën, sinds de wereldwijde financiële crisis van 2008. Het onconventionele monetaire beleid heeft gezorgd voor massale liquiditeit. Een serie van recente schokken maakt echter dat het lijkt alsof de macro liquiditeit gepaard gaat met een markt die illiquide is’, schrijft hij in zijn stuk.

Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 2 juni 2015

Tijd dringt voor Griekenland, Tsipras optimistisch over deal

De Griekse premier Alexis Tsipras is optimistisch over een overeenkomst over de Griekse schuldenkwestie. Maar de onderhandelingen lopen moeizaam. Dat liet Tsipras dinsdag weten.

Volgens de premier heeft de Griekse regering maandagavond een uitgebreid voorstel gestuurd naar haar schuldeisers met realistische hervormingen om Griekenland uit de crisis te halen.

Tsipras roept de Europese leiders op om dat plan te accepteren zodat eindelijk een regeling over de Griekse schuldenproblematiek gesloten kan worden. “Het besluit ligt nu bij de politieke leiding van Europa”, aldus de premier.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 2 juni 2015

Britse hypotheekmarkt fors in de lift

 Het aantal goedgekeurde hypotheken in Groot-Brittannië is in april in het sterkste tempo gestegen in meer dan zes jaar, wat duidt op een verder herstel van de Britse huizenmarkt.

Het aantal goedgekeurde hypotheken kwam uit op ruim 68.000, tegen bijna 62.000 in maart. Het cijfer was beter dan economen gemiddeld hadden verwacht.

[...]

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 2 juni 2015

Aantal Duitse werklozen verder afgenomen in mei

 Het aantal werklozen in Duitsland is in mei opnieuw gedaald. Dat blijkt uit cijfers die het Duitse federale arbeidsbureau dinsdag publiceerde.

Het is de achtste maand op rij dat het aantal werklozen in de grootste economie van Europa is afgenomen.