EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
54
kliks
32
kliks
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 14081 tot 14085
Geplaatst op: maandag 15 juni 2015

Media-oorlog rond Griekse bezuinigingen: wel of geen harde ingreep pensioenen?

Wie is het meest redelijk of juist extreem onredelijk in de onderhandelingen tussen Griekenland en zijn schuldeisers? Het gevecht wordt deels via de media uitgevochten, nu de onderhandelingen muurvast zitten en een mogelijk bankroet van Griekenland wel erg dichtbij komt.

Draconische ingrepen in de Griekse pensioenen en lonen? Nee, hoor. De geldschieters van Griekenland vragen niet dat individuele pensioenen in het Zuid-Europese land worden gekort. De crediteuren (de eurolanden, de Europese Centrale Bank en het Internationaal Monetair Fonds) zetten in op hervorming van het pensioensysteem dat een van de allerduurste in de Europese Unie is, zei een woordvoerster van de Europese Commissie maandag.

Lees verder op z24.nl
Geplaatst op: maandag 15 juni 2015

Bundesbank: Sterke euro bedreigt economische groei

Een substantiële waardestijging van de euro vormt een bedreiging voor het economische herstel in Duitsland, zo schrijft de Bundesbank in haar nieuwste maandverslag. Ook kunnen kwetsbare economieën van sommige opkomende landen en geopolitieke spanningen in de wereld het herstel van de Duitse economie in gevaar brengen.

Lees verder op Marketupdate
Geplaatst op: maandag 15 juni 2015

Zimbabwe neemt afscheid van haar valuta

Zimbabwe neemt dit jaar afscheid van haar eigen munteenheid, de Zimbabwaanse dollar. De bankbiljetten zijn het laatste overblijfsel van de munt die door hyperinflatie compleet waardeloos werd.

Lees verder op Doijer & Kalff
Geplaatst op: maandag 15 juni 2015

BUSH III?

In Miami kondigt Jeb Bush maandag aan dat hij kandidaat is voor het presidentschap van de Verenigde Staten indien de Republikeinse partij GOP hem daarvoor de beste kandidaat acht. 

In Miami kondigt Jeb Bush maandag aan dat hij kandidaat is voor het presidentschap van de Verenigde Staten indien de Republikeinse partij GOP hem daarvoor de beste kandidaat acht. 

Zijn kandidatuur zal weinigen verwonderen, want de jongere broer van George W. Bush en tevens de zoon van de 41ste president van de VS, die ook naar de naam George (Herbert Walker) Bush luistert, is de voorbije zes maanden vooral bezig geweest met de vraag hoe hij zich kan onderscheiden van de 10 andere Republikeinse kandidaten die zich reeds hebben gemeld voor de hoogste Amerikaanse functie.

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: maandag 15 juni 2015

IJsland sloot zijn bankiers op en liet zijn banken failliet gaan. En toen gebeurde dit...

Eén van de landen die het zwaarst door de bankencrisis werden getroffen, is die problemen ondertussen helemaal te boven. Meer nog, het land deed dat zonder in te boeten op zijn sociale systeem en overheidsuitgaven. IJsland stond enkele jaren geleden nog op het randje van het faillissement toen zijn banken, die zich de jaren daarvoor veel te ambitieus hadden gedragen, plots onderuit gingen.

Zonder steun van de Europese Unie, want daarvan maakt IJsland geen deel uit, moest het land het zelf oplossen. Het land koos voor een heel eigenzinnige, maar effectieve aanpak.

Lees verder op Express.be

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs